Web Analytics
Jump to content

Erfaringer med de ALLER billigste klassiske gitarene


sarge

Recommended Posts

Jeg spurte i en annen tråd om råd til kjøp av en billig klassisk gitar. Og resultatet var at jeg blåste i gode råd fordi jeg rett og slett ville forsøke å bestille det billigste av det billigste, men levert fra en butikk som faktisk lever av å selge musikkinstrumenter.

Jeg har nå mottatt gitaren, og tenkte samtidig at man kunne samle erfaringer med denne typen gitarer på ett sted. Jeg snakker om alle erfaringer - ikke bare nedturene, ikke bare de positive opplevelsene, men også de helt greie "dette er vel det man forventer til prisen"-historiene. Grunnen er å illustrere hva man både kan forvente og risikere i denne prisklassen.

Har DU kjøpt en klassisk gitar til under 1000 kroner? Fortell om det.

Link to comment
Share on other sites

Gitar: Harley Benton CG200-WR (WR står for fargen, som er "wine red" med enkel hvit binding).

Kjøpt fra: thomann.de

Ca pris: 36,70 euro inkl. norsk MVA

URL: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_cg200wr.htm

Mottok denne i går. Førsteinntrykket er en raskt sammensatt gitar. Ser helt OK ut på avstand, men når man kommer innpå så ser man hvor lite oppmerksomhet som er gitt til detaljene. Dette er også en gitar jeg eksplisitt ba om en kvalitetskontroll på for å unngå et dårlig eksemplar, så jeg regner med at dette er representativt for hva man kan forvente.

HarleyBentonCG200_WR_collage.jpg

Lakkeringsjobben er ujevn, og har ujevnheter på gripebrettet(!) Jeg måtte pusse med fint sandpapir her for at man ikke skulle kjenne en tydelig kant med fingrene.

Det er ikke prikker som indikerer hvilket bånd man spiller på. For nybegynnere (som vel er de som oftest kjøper billiggitarer), så bør det være med)

Båndene stikker ikke på utsiden (sikkert fordi gitaren har binding av enkleste sort), men det varierer fra bånd til bånd hvor langt ut mot kanten av halsen de går. Båndene er også matte og kan sikkert ha godt av polering. Gripebrettet er paddeflatt, men det er vel vanlig på klassiske gitarer, tror jeg.

Stemmeskruer og mekanikken er av aller billigste sort. Det er individuelle forskjeller fra stemmeskrue til stemmeskrue i forhold til hvor mye makt man må bruke når man stemmer. Sadel og nut er av billig, hvit plast og det er ikke gjort noe forsøk på tilpasning (sadelen stakk til og med ut på siden, og måtte skyves 3-4 mm inn etter å ha løsnet på strengene).

Det følger med et trekk, men dette er helt uten polstring, og det mest positive man kan si om trekket er at det har en lomme for litt tilbehør. Minimal beskyttelse for gitaren.

Likevel er gitaren helt OK å spille på. Temmelig ren i tonene/båndene og intonasjonen virker god, noe som etter min mening har mye å si for bruken av instrumentet, lett å stemme på grunn av dette.

Konklusjon: Som forventet til prisen. Dette er tretten på dusinet-vare. Det som er bra er at gitaren faktisk lar seg stemme og spille på. Ville nok likevel lagt mer penger i en gitar enn dette dersom man vil ha en gitar som er produsert med omtanke for detaljene.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Interessant å høre at Thomann gitaren faktisk både er OK å spille på, godt intonert & lett å stemme :)

Salgsprisen er jo utrolig lav.

Har tenåringsdøtre (+ attpåklatt) sjøl, så svært nyttig info dette.

Den ene har dog fått en Morgan (rosa utgave). Slett ikke dårlig den heller. Den har rak, bred & flat hals, som sikkert kan være greit for en nybegynner.

_____

GAu

Link to comment
Share on other sites

Jeg har spilt litt på en sånn Yamaha til like under tusenlappen på tilbud (tror de jevnt er på tilbud) og det var en meget god gitar for pengene. Overraskende godt satt opp og imponerende bra på finnish, samt kvalitet på stemmeskruer osv. Uten at jeg er noen ekspert på klassiske gitarer vil jeg vil si at med unntak av lyd/lydnivå/klang er dette imponerende gode gitarer.

Prøvde også en billig gitar på Rema som var totalt ubrukelig på alle måter, samt en spillbar og middels ok en på Obs/coop til tja.. 600? Det er vel den rimeligste gitaren jeg har prøvd som faktisk kunne brukes til noe.

Link to comment
Share on other sites

Interessant å høre at Thomann gitaren faktisk både er OK å spille på, godt intonert & lett å stemme :)

Salgsprisen er jo utrolig lav.

Har tenåringsdøtre (+ attpåklatt) sjøl, så svært nyttig info dette.

Den ene har dog fått en Morgan (rosa utgave). Slett ikke dårlig den heller. Den har rak, bred & flat hals, som sikkert kan være greit for en nybegynner.

_____

GAu

Må innrømme at jeg ikke skjønner helt hvorfor intonasjonen virker god. Stolen er bare en rett plastpinne av enkleste sort.

Legg også merke til at jeg måtte pusse maling på kanten av gripebrettet før gitaren ble OK å spille på.

Man må regne med å flikke på denne før den er spillbar.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en klassisk nylonstrenger fra Netthandelen for noen år siden.

Elendig ujevn hals, knallharde stemmeskruer, umulig å intonere.

Ble levert med stålstrenger...

Betalte 169 kroner for den, så den var vel som forventet.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.