Web Analytics
Jump to content

Fyll til gitar kropp!


Recommended Posts

Hei, har en Ibanez mahogni kropp jeg tenkte å bygge om litt, og kun ha bridge mic.

Derfor ønsker jeg å fylle igjen hullet for neck og mid mikrofonene og hull for switsch og tone kontroll, og lakkere den etterpå.

Noen som har tips om hva jeg kan fylle igjen disse hullene med?

Edited by svenni
Link to comment
Share on other sites

en treklosse av samme tresort som passer så bra som mulig til hullene du skal fylle in, litt lim/pussing å du er ferdig

vertfall det jeg har hørt på lignende spørsmål rundtomkring på nettet, har ikke hatt behov for å prøve det selv enda

Link to comment
Share on other sites

Slenge inn noen passende trebiter, lime og pusse.. Hadde det bare vært så enkelt!

Det spørs på hvor bra du skal ha det, og hvor lenge du forventer at det skal vare før det sprekker opp igjen.

Det er ikke meningen å være negativ, men i mitt hode er dette ikke verdt jobben. Så sant du ikke har tilgang til en CNC og kan frese ut slik at det passer med hundredelsdels millimeter klaring i kroppen og i det som skal fylles inn, vil du ha en massiv jobb foran deg, og samtidig er det ikke sikkert at det er noe som holder i mange år. Det er slik at sparkel, tre og et annet trestykke utvider seg og trekker seg sammen forskjellig, og da vil det bli sprekker i området rundt gitarkroppen og det du fyller igjen. Samtidig er det en enorm jobb å sparkle, pusse, legge på fyllsparkel og primer slik at det blir "usynlig".

Dette er rett og slett veldig mye arbeid som nesten garantert kommer til å sprekke opp om noen år.

Slik jeg ser det, har du to muligheter jeg heller vil anbefale. Enten å kjøpe en ny kropp med riktig routing, eller å lage et custom gripebrett som dekker over de områdene der det er hull. Ser ut som en S, og da blir det vanskelig med et brett som strekker seg ned over det overflødige hullet. Da kan du velge å "blokke" det ledige hullet med et potmeter som ikke gjør noe, eller hva med en diode som lyser når du spiller? Switchen kan du bruke slik- coiltap og seriekobling av humbuckeren du setter i.

Det er ikke så sikkert det blir veldig mye dyrere å kjøpe en ny kropp enn de pengene du må legge ut for all lakken og de andre tingene du trenger for å få dette til å se kurant ut.

Jeg hadde droppet lakkering, men pusset litt på den, oljet den opp og gitt den et lag med bivoks. Det er jo en riktig fin kropp slik den er.

Vil du se hvor mye arbeid det er bare å lakke en gitarkropp med sprayboks, slik at det ser nogenlunde OK ut, langt fra proft, og hvor lang tid det tar med tørking osv, kan du jo ta en kikk her:

Dette er barnebarnemat i forhold til hva du har tenkt å gi deg i kast med.

Nå kan det jo tenkes du er en dreven møbelsnekker med hender fulle av erfaring, og at du har tilgang til masse fint utstyr og så videre, men da hadde du trolig ikke stilt spørsmålet i første rekke.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar, vet det blir endel arbeid ja :) har en kompis som er bil lakkerer som skal lakke den for meg, men han er ikke så bevandret i tre verden (ikke jeg heller) :D

Det jeg tenkte var som sagt å dekke mik hullene, lakke gitaren i hvit perlemor og kanskje legge et decal over der hvor mik hullene var og så klarlakk.

Hva med glassfiber sparkel vil det sprikke i sammen med tre :blush: ?

Link to comment
Share on other sites

Hehe :blush:

Ja, det var selvsagt plekterbrett jeg mente.

Har man en billakkerer for hånden, blir det jo adskillig lettere, men det forandrer ikke på det jeg har erfart og sett. Glassfibersparkel og tre ser fint ut med en gang, men vent noen år. Da er det nesten garantert sprekk.

Link to comment
Share on other sites

Hadde dette vært min kropp, vill jeg heller fylt opp de romma med noen nye spenstige PU`s, pusset og polert kroppen, rød/grønn/blåtonet treverket, lagt en mørk burstkant rundt og klarlakka hele skiten. Tror det hadde blitt en flott gitar ... Men det var meg da... :)

Edit: Skal nevnes at jeg aldri har prøvd å blå- eller grønntone mahogny, men rødtone har jeg prøvd med griselekkert resultat på første forsøk.. Hmm, dette må jeg prøve... :)

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

Hadde dette vært min kropp, vill jeg heller fylt opp de romma med noen nye spenstige PU`s, pusset og polert kroppen, rød/grønn/blåtonet treverket, lagt en mørk burstkant rundt og klarlakka hele skiten. Tror det hadde blitt en flott gitar ... Men det var meg da... :)

Edit: Skal nevnes at jeg aldri har prøvd å blå- eller grønntone mahogny, men rødtone har jeg prøvd med griselekkert resultat på første forsøk.. Hmm, dette må jeg prøve... :)

Hmm hørtes spennende ut :) hva bruker man for å tone mahogny?

Link to comment
Share on other sites

Lakk? :rolleyes:

Feil...

Man bruker en beis, stikk innom nærmeste trelasthandler se om du kan finne noe avkapp av mahogny lister eve teak og så tar du turen til fargehandleren. De har masse spennende saker..

Desto mer du metter med farge, desto mørkere blir treverket.. Lurt å teste dette ut på noe avkapp først.. Klarlakk til slutt :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.