Web Analytics
Jump to content

Laney


 Share

Recommended Posts

Når man har lyst på nytt utstyr så blir man med jevne mellomrom litt 'spinnvill' og vurderer ting man ellers ikke kunne finne på å falle for. Her må jeg visst rekke hånda høyt opp i været. I det siste har jeg faktisk begynt å vurdere Laney-amper, til tross for at jeg har særs lite erfaring med de (kun en combo med 736 skrudingser). Akkurat nå hadde det vært moro med en GH50L, selvom 50w er fullstendig overkill uansett. Virker som om den klarer å levere ganske ålreit clean og alt fra skranglevreng til metaldistortion på gain-siden.

Noen her som vil dele av sin erfaring med GH50L?

Tar den pedaler bra? Er det mulig å få til god cleanlyd, og er det mulig å bruke gain-steget som egen vrengkanal, eller fungerer den kun som en slags boost?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en gh100l og er superfornøyd med den! Du får aldri 100% clean lyd av den, men i mine ører høres det bare fett ut.. Jeg bruker drive-funksjonen som en egen vrengkanal, men da har jeg egentlig en vrengkanal og en mild-vrengkanal, men det kan igjen fikses av en overdrivepedal.

Syns også den tar pedaler veldig bra, bortsett fra på de høyeste gainsettingene, men mitt intrykk er at slik er det stort sett med alle amper. Med middels vreng og litt reverb og tremolo høres det meget smooth ut...

Så vil jeg til slutt si at jeg vil tro at 50w versjonen er et bedre valg en 100w.. Føler ikke at jeg får utnyttet min til sitt fulle potensial fordi alt over 2-2.5 på mastervolum er helt avsindig høyt.. Men det er jo alltid fett å ha størst amp da på den andre siden... hehe

Link to comment
Share on other sites

Er nok bare 50 wattern som er aktuell, selv om 50w i de fleste sammenhenger også er altfor mye. Husker nå at den comboen jeg har spilt litt på tidligere er en VC-50 (50w combovarianten av VH100r). Mener å huske at den ikke låt fortreffelig, men utfra diverse lydklipp jeg har funnet så langt virker det som om hukommelsen spiller meg et puss (ev. at rørene som stod i den var grusomt gamle).

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en LH-50R som jeg var veldig fornøyd med. Var visstnok fra sent 80/tidlig 90-tall. Usikker på forskjellen mellom den jeg hadde og de som lages nå.

Den hadde iallefall en krystalklar cleankanal som elsket pedaler og en vreng som fungerte bra til rock og tung, seig metal.

Solgte den nylig, da 50 rørwatt ble litt i meste laget for soveromspilling. ^_^

Men Laney lager absolutt fete amper!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.