Web Analytics
Jump to content

Noen som har testet Diamond Phantom


viz0id
 Share

Recommended Posts

Hei!

Nå har jeg solgt Powerball'en min og må finne en erstatter. En Diamond Phantom står veldig høyt ut ifra hva som er lest og hvordan artister som bruker den høres ut.

Eneste som har forhindret meg i å bestille en allerede, er at jeg ikke har fått testet den selv.

Hadde gjerne et snev av håp om noen andre har spilt på en Phantom , eventuelt en Diamond amp? Kanskje noen andre eier en her på forumet?

Innspill er høyst ønsket!

Takk.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 39
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja testa dem forrige gang vi var i LA for Dave på LASD selger Diamond, men jeg vet ikke om du (eller Trond) vil vite hva jeg syntes, ha ha ha. De ser ihvertfall kule ut da. Nå vet jeg heller ikke hva Trond tar for dem heller da.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes de låter buzzy.

Phantom er en kopi av CAA OD100 og jeg syntes OD100 låter mye bedre. Men hvis du liker Engl lyd kan det godt hende disse passer deg. De er nok mer metal enn OD100, og jeg er kanskje mer vant med CAA 3+/OD100 type lyd. Jeg hadde glatt heller kjøpt meg en SLO100, Bogner eller en Diezel.

Men det er meg og som du sier, det er umulig å si noe særlig om uten å prøve selv. Er relativt små sjanser for at du har samme smak og lydpreferanser som meg.

Link to comment
Share on other sites

Magne selger OD100 godlyd.no ellers så selger vel Trond nå ordentlig amper også, ha ha ha (Bogner).

Hvis du hadde gain så lavt så er du på en måte kanskje over på litt andre typer amper. Kommer mest an på hva slags lyd du egentlig er ute etter da. Pete Thorn og Mark DAy har jo masse YT klips med OD100. Men hvis du vil ha enda mindre gain så er det jo mye annet også da. Men det spørs jo om du vil ha en eller 2/3 kanaler også.

Link to comment
Share on other sites

OD100 koster jo 12tusen mer enn Phantom da. Vet ikke om jeg er heeeelt der enda.

Kan godt være jeg må over på en annen sjanger amper. Har sklidd litt bort fra metalsjangeren og nesten mer over i hard rock. Hater å sette ting i bås men.

Er greit å ha en amp med 2 kanaler, da jeg ikke har budsjett til å ha en god clean og en hi-gain amp.

Men trodde ikke Phantom var så sinnsyk som type Nitrox fra Diamond Amps da.

Link to comment
Share on other sites

Men trodde ikke Phantom var så sinnsyk som type Nitrox fra Diamond Amps da.

Nei det stemmer, men de har litt av den samme voicingen som jeg ikke er no überfan av.

Clean lyd er oppskrytt, ingen fete rocke amper som har no cleanlyd, he he he.

Hva med Mesa Lonestar eller no? Ellers så ser jeg Joakim selger Guytron toppen sin. Den er jo ganske fet.

Link to comment
Share on other sites

Nei det er lenge siden jeg kjøpte noen ny amp. Nå bygger jeg ampene mine stort sett selv. Jeg kjøpte min OD brukt for mange mange år siden for 13000,- så jeg vet ikke hva Magne tar for de nå og jeg aner ikke hva Trond tar for Diamond ampene heller.

men den her er jo litt kul:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26571169

Faen skulle aldri begynt å kikke på finn. Ligger jo en SLO100 der for helvete, aaaaahhhhhhhhh GAS attack. Got....to....resist...the.......power....of........finn.no........

Link to comment
Share on other sites

Har du spilt på Powerball eller ENGL generelt? Er det noe samme voicing på de som på Diamond? Fordi på Powerballen så er det på en måte et teppe over som du ikke får helt bort.

Det er litt for lenge siden jeg har prøvde Engl til å si noe særlig om det ass. Testa noen som sto inne på Imerslund for lenge siden. Syntes bare som du sier at de hadde litt mye vreng og jeg syntes de var buzzy også, hmmmmm. kanskje det bare er jeg som begynner å bli gammal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.