Web Analytics
Jump to content

Et slags hjemmestudio - spørsmål


Knewt
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Bandet har bytta trommis nå nylig. Han er så heldig at foreldrene akkurat har bygd på huset masse og vi har fått et rom der vi kan bruke som øvingsrom. Vi har også tenkt på å bygge et slags lite "studio" så vi kan ta opp demoer i forholdsvis høy kvalitet. Trommisen har kjøpt seg fullt mikrofonsett til trommesettet sitt, tror det var 2 basstromme-mikker, 3 tams, 2 OH og 1 skarp. Vi har også fått en mikser av en fyr som digger bandet vårt (han bygger seg opp et nytt studio og skulle egentlig selge mikseren). Det er en Alto, jeg tror det er Alto L-16.

Det vi mangler er mikrofoner til vokalistene, mikrofoner til gitar og bass og lydkort. Jeg kan ikke så mye om dette, men er veldig villig til å lære.

Gitaristen mener at dette er et bra lydkort: Link. Tanker?

Hva slags mikrofoner trenger vi? Tips? Går det eventuelt an å bruke samme mikrofon til vokalistene og til gitar/bass? Eventuelt ta skarptromme-mikken til gitar/bass?

Prisnivåer på det forskjellig er avhengig av hvor mye penger vi kan få fra Frifond neste år.

EDIT: Forøvrig har han andre gitaristen noen høyttalere og forsterker til de. Men jeg vet ikke om de er farget.

Edited by Knewt
Link to comment
Share on other sites

Det du linket til er vel flott det. Har hvertfall sett M-Audio fasttrack (et av de mindre) bli anbefalt tidligere, så jeg regner vel med at dette er samme kvalitet som de små :)

Ift mikrofon så er heller ikke Røde M1 helt feil. Norsk musikk selger de for 1000kr for tiden, og de er i mine ører bedre enn SM5X. Litt klarere i de lyse frekvensene.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Liten oppdatering. Vi får mest sannsynlig 5000 kroner å bruke på resten av studio-utstyret. Det vi trenger er lydkort, mikrofoner til vokal og mikking av gitaramper og kabler.

Noen som har en anbefaling innen de forskjellige? Tenker vi kan kjøpe noen billigere Behringer-mikrofoner. I følge blindtesten til Castor (det var han?) så funker de greit til studio-bruk. Link. XLR-kabler tenker jeg også vi kjøper noen billige Asia-produserte kabler fra Evenstad. Går nok en 5-600 kroner der. Så da har vi tilbake 4000 til lydkort og eventuelle andre ting.

Link to comment
Share on other sites

Tja. Når man ikke merker forskjell på Behringer og SM58 til vokal så tror jeg ikke man gjør det på gitar heller, og når SM57 og 58 i prinsippet er samme mikrofon så gjør nok behringermic'en nytta helt fint. Problemet med disse er som nevnt at de feeder fortere live.

edit; når det er sagt så vil man nok med kompetent studiopersonell og ellers godt utstyr kunne oppnå enda bedre resultater om dere kjøper én relativt god stormembranmikrofon og bruker denne til vokal. Dersom dere er glade amatører og skal lage et typisk hjemmestudio så holder nok en vanlig dynamisk mic lenge :)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Som sagt, vi har ikke mye penger å rutte med. Dette er til demo-innspilling på rommet til trommisen. Han har kjøpt fullt mic-sett til trommesettet sitt. Kan da bruke bass-tromme-micen til å mikke opp bass-kabinett + et direkte signal fra bassen å mikse med. Så kan vi bruke Behringer-mikrofonene til vokal og gitar. Er forøvrig snakk om growl/scream om det skal avgjøre noe.

Trenger også tips til lydkortet.

Link to comment
Share on other sites

OK- sist jeg sjekket, hadde de en koffert med tre stykker i, det er de jeg eier, kjøpte dem før de doblet prisen. Kostet 298 kroner for tre stykker, mener jeg å huske, men så hadde de en "dyrere" som ble solgt for 150 kroner. Var et par sånne jeg tenkte på.

Nå er det jo litt uvisst hva som blir solgt av Behringer framvoer, da det er Luthman som har overtatt agenturet, og de er ikke akkurat kjappe til å oppdatere nettsidene. Forhandlere kan sitte igjen med varer til "gamle" priser. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.