Web Analytics
Jump to content

Et slags hjemmestudio - spørsmål


Knewt

Recommended Posts

Heisann.

Bandet har bytta trommis nå nylig. Han er så heldig at foreldrene akkurat har bygd på huset masse og vi har fått et rom der vi kan bruke som øvingsrom. Vi har også tenkt på å bygge et slags lite "studio" så vi kan ta opp demoer i forholdsvis høy kvalitet. Trommisen har kjøpt seg fullt mikrofonsett til trommesettet sitt, tror det var 2 basstromme-mikker, 3 tams, 2 OH og 1 skarp. Vi har også fått en mikser av en fyr som digger bandet vårt (han bygger seg opp et nytt studio og skulle egentlig selge mikseren). Det er en Alto, jeg tror det er Alto L-16.

Det vi mangler er mikrofoner til vokalistene, mikrofoner til gitar og bass og lydkort. Jeg kan ikke så mye om dette, men er veldig villig til å lære.

Gitaristen mener at dette er et bra lydkort: Link. Tanker?

Hva slags mikrofoner trenger vi? Tips? Går det eventuelt an å bruke samme mikrofon til vokalistene og til gitar/bass? Eventuelt ta skarptromme-mikken til gitar/bass?

Prisnivåer på det forskjellig er avhengig av hvor mye penger vi kan få fra Frifond neste år.

EDIT: Forøvrig har han andre gitaristen noen høyttalere og forsterker til de. Men jeg vet ikke om de er farget.

Edited by Knewt
Link to comment
Share on other sites

Det du linket til er vel flott det. Har hvertfall sett M-Audio fasttrack (et av de mindre) bli anbefalt tidligere, så jeg regner vel med at dette er samme kvalitet som de små :)

Ift mikrofon så er heller ikke Røde M1 helt feil. Norsk musikk selger de for 1000kr for tiden, og de er i mine ører bedre enn SM5X. Litt klarere i de lyse frekvensene.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Liten oppdatering. Vi får mest sannsynlig 5000 kroner å bruke på resten av studio-utstyret. Det vi trenger er lydkort, mikrofoner til vokal og mikking av gitaramper og kabler.

Noen som har en anbefaling innen de forskjellige? Tenker vi kan kjøpe noen billigere Behringer-mikrofoner. I følge blindtesten til Castor (det var han?) så funker de greit til studio-bruk. Link. XLR-kabler tenker jeg også vi kjøper noen billige Asia-produserte kabler fra Evenstad. Går nok en 5-600 kroner der. Så da har vi tilbake 4000 til lydkort og eventuelle andre ting.

Link to comment
Share on other sites

Tja. Når man ikke merker forskjell på Behringer og SM58 til vokal så tror jeg ikke man gjør det på gitar heller, og når SM57 og 58 i prinsippet er samme mikrofon så gjør nok behringermic'en nytta helt fint. Problemet med disse er som nevnt at de feeder fortere live.

edit; når det er sagt så vil man nok med kompetent studiopersonell og ellers godt utstyr kunne oppnå enda bedre resultater om dere kjøper én relativt god stormembranmikrofon og bruker denne til vokal. Dersom dere er glade amatører og skal lage et typisk hjemmestudio så holder nok en vanlig dynamisk mic lenge :)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Som sagt, vi har ikke mye penger å rutte med. Dette er til demo-innspilling på rommet til trommisen. Han har kjøpt fullt mic-sett til trommesettet sitt. Kan da bruke bass-tromme-micen til å mikke opp bass-kabinett + et direkte signal fra bassen å mikse med. Så kan vi bruke Behringer-mikrofonene til vokal og gitar. Er forøvrig snakk om growl/scream om det skal avgjøre noe.

Trenger også tips til lydkortet.

Link to comment
Share on other sites

OK- sist jeg sjekket, hadde de en koffert med tre stykker i, det er de jeg eier, kjøpte dem før de doblet prisen. Kostet 298 kroner for tre stykker, mener jeg å huske, men så hadde de en "dyrere" som ble solgt for 150 kroner. Var et par sånne jeg tenkte på.

Nå er det jo litt uvisst hva som blir solgt av Behringer framvoer, da det er Luthman som har overtatt agenturet, og de er ikke akkurat kjappe til å oppdatere nettsidene. Forhandlere kan sitte igjen med varer til "gamle" priser. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.