Web Analytics
Jump to content

Plekterbrett - noen som lager slikt i Norge?


The Euphor

Recommended Posts

Er litt på leting etter noen som kan lage et plekterbrett til en gitar. Ibanez RG som gjelder, og det er ønskelig med annen plukkoppkonfigurasjon enn det som er å få tak i. Har kontaktet skiltfirma, men de var ikke interessert. Regner nesten med at norske gitarbyggere lager egne brett (endrer innkjøpte brett). Finnes det noen andre?

Link to comment
Share on other sites

Det du trenger, er jo en drill, en mal, en jig, en liten finérsag og en "bodyblank". Vil du spare deg for en del jobb, er det greit med en "Dremel" av en eller annen type, og et fresesett til Dremel fra Clas. Jeg har laget flere, og det er ikke noen heksekunst. Koselig førjulssyssel!

Skal du betale en nordmann hundrevis av kroner i timen for jobben blir det fort et dyrt plekterbrett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt to forskjellige materialer. Både sånn originalt "plekterbrett" i metervare, handlet inn hos den lokale delepusheren, og også aluminiumsplate, kvartet fra et gammelt PC- kabinett laget i Alu. Det kan med hell høyglanspoleres, men da trenger man en container med tålmodighet og en eksentersliper med diverse slipeskiver, rubbing og lammehullshetter. Det er mulig..

Sånne blikkenslagere har kanskje noe som er mer velegnet, og biter som er så små at det er "plekterbrett" anser de nok for "rester". Aluminium er mykt, og kan fint sages med en helt vanlig finérsag fra clas. Ikke noe problem. Men det er jo stas når det durer, da, synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

Det du trenger, koster ikke nødvendigvis så mye. Du slipper unna med under fem hundre kroner for en dremelkopi og en billig eksentersliper med tilhørende utstyr, og da kan du jo bruke de tingene til andre ting, også?

Nå har det seg jo slik at det er et dusteprosjekt hvis du ikke har noen glede av å gjøre det selv. Da er det bortkastet tid, og hvis du heller aldri trenger å slipe vekk litt maling fra en vegg, pusse over en dørstokk, fjerne noe rust fra en bil eller slikt, så er det bortkastet.

For å svare på originalspørsmålet, da. Jeg vet ikke av noen som lager plekterbrett til veldig få kroner, hvis det innebærer skreddersøm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.