Web Analytics
Jump to content

Plekterbrett - noen som lager slikt i Norge?


The Euphor
 Share

Recommended Posts

Er litt på leting etter noen som kan lage et plekterbrett til en gitar. Ibanez RG som gjelder, og det er ønskelig med annen plukkoppkonfigurasjon enn det som er å få tak i. Har kontaktet skiltfirma, men de var ikke interessert. Regner nesten med at norske gitarbyggere lager egne brett (endrer innkjøpte brett). Finnes det noen andre?

Link to comment
Share on other sites

Det du trenger, er jo en drill, en mal, en jig, en liten finérsag og en "bodyblank". Vil du spare deg for en del jobb, er det greit med en "Dremel" av en eller annen type, og et fresesett til Dremel fra Clas. Jeg har laget flere, og det er ikke noen heksekunst. Koselig førjulssyssel!

Skal du betale en nordmann hundrevis av kroner i timen for jobben blir det fort et dyrt plekterbrett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt to forskjellige materialer. Både sånn originalt "plekterbrett" i metervare, handlet inn hos den lokale delepusheren, og også aluminiumsplate, kvartet fra et gammelt PC- kabinett laget i Alu. Det kan med hell høyglanspoleres, men da trenger man en container med tålmodighet og en eksentersliper med diverse slipeskiver, rubbing og lammehullshetter. Det er mulig..

Sånne blikkenslagere har kanskje noe som er mer velegnet, og biter som er så små at det er "plekterbrett" anser de nok for "rester". Aluminium er mykt, og kan fint sages med en helt vanlig finérsag fra clas. Ikke noe problem. Men det er jo stas når det durer, da, synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

Det du trenger, koster ikke nødvendigvis så mye. Du slipper unna med under fem hundre kroner for en dremelkopi og en billig eksentersliper med tilhørende utstyr, og da kan du jo bruke de tingene til andre ting, også?

Nå har det seg jo slik at det er et dusteprosjekt hvis du ikke har noen glede av å gjøre det selv. Da er det bortkastet tid, og hvis du heller aldri trenger å slipe vekk litt maling fra en vegg, pusse over en dørstokk, fjerne noe rust fra en bil eller slikt, så er det bortkastet.

For å svare på originalspørsmålet, da. Jeg vet ikke av noen som lager plekterbrett til veldig få kroner, hvis det innebærer skreddersøm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.