Web Analytics
Jump to content

OK. Rekording spørsmål..


Per
 Share

Recommended Posts

Når man skal rekorde feks:

En gitarist : Han tar Microfonen inntil Ampen

En bassist : Same as above

Og trommisen tar mikker rundt om kring ved trommene...

Ok, også kjøper man mixe brett og kobler til micene..

Også da? Kobler man til mixebrettet til pcen? og rekorder derfra?

Men hva når man skal mixe sangen etterpå??

PLEASE EXPLAIN ME HOW TO RECORD A SONG!

Link to comment
Share on other sites

Det du sier er en mulighet. At du mikker opp alt, kjører det til en mikser, og så tar opp miksen. Greia da er at du må mikse det du tar opp på likt, live på mikseren. Hvis du er misfornøyd må du ta opp på nytt.

Jeg har et greit multikanals lydkort hvor jeg har 8 analoge kanaler inn og ut. da kan jeg feks mikke opp 8 mikker på trommene, og så ha et eget spor som du kan juster nivå,effekter, eq++ seperat for hver tromme. hadde du tatt opp til ett spor kunne du ikke gjort noe i etterkant tromme i forhold til tromme. Men du har jo fortsatt seperat spor for bass, gitar, +++ hvis dere tar ett instrument av gangen.

Tar dere å spiller alle samtidig, får dere bare et spor som vil bli mikset sånn som dere gjør på mikseren. Er noe for høyt/for lavt, mens resten er perfekt, så må dere ta alt opp på nytt.

Jeg kompisene mine skal mekke no hjemmestudio denne+neste uke. Da tar vi mikker inn på multikabel(ikke sikkert det er nødvendig i deres tilfelle) inn i lydkort, tar opp trommer , og legger på bandet.

Vi skal prøve å skaffe oss noen ordentlige lydkort med 2x 8 kanaler.

Da kan jeg ta ut opptaka på hver sin kanal, og mikse det på hardware mikseren vår. Det er også en ok løsning.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
  • Sånn ble dette så langt:
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.