Web Analytics
Jump to content

tips om sanger


greggis

Recommended Posts

Hei, jeg har nettopp startet, spilt gitar i litt under en måned. Jeg lurte på om det var noen som ville gi meg noen tips til hvilke sanger jeg kan spille, alle sanger blir akseptert, jeg har så vidt begynt med barregrep, har noen noe tips til det forresten?:) lurer også på dette med grep og sånn som fingrene fysisk ikke greier å holde, er det bare og prøve og prøve til fingrene greier og strekke seg mer og sånt? Takk på forhånnd

Link to comment
Share on other sites

Hvis du synes det er tungt med barregrep, er de lettere å holde jo lenger opp på halsen du beveger deg.

Smerte kommer man ikke utenom i starten, hverken i fingertupper eller ledd og muskler.

Vet:) greier å spille fint uten og få vondt i fingertuppene, men blir nok snart vant til å holde barre uten og få vondt også:) takk for svar:)

Link to comment
Share on other sites

prøv holiday-Green Day...

bra barre-grep øving ;)

edit: så ikke at det var i akustisk gitar forumet xD

nå søkte jeg på det of fant en versjon med grepene: E,C,G og D, kan du sende en link med den versjonen du mente? helst med sånn tekst og bokstav over, kan ikke lese noe annet:/

Link to comment
Share on other sites

nå søkte jeg på det of fant en versjon med grepene: E,C,G og D, kan du sende en link med den versjonen du mente? helst med sånn tekst og bokstav over, kan ikke lese noe annet:/

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/g/green_day/holiday_tab.htm

spørs om det er sånne barre-grep som du er ute etter, men håper det holder ;)

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Idyll er jo en ganske enkel sang som slår an på nachspiel :)

Ellers, hvis du liker Guns N' Roses, så er Patience ganske grei. Skal jo egentlig være noe fingespill, men funker fett med akkorder og kanskje legge på noen overtoner her og der som du føler for etterhvert ;)

Legger ved en link til Patience sangen:

http://www.azchords.com/g/gunsnroses-tabs-1732/patience-tabs-106907.html

PS: Teksten er ikke helt 100%, men er vel gitar du er ute etter anyways :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.