Web Analytics
Jump to content

[LØST!] Det er ingen lyd i gitaren min!


Recommended Posts

Nå skjønner jeg ingen ting!

Jeg har en gitar som jeg skulle bytte pickup'er og potmetere på. Jeg gikk inn på seymourduncan.com for å finne diagram, og lodda alt som det sto der.

Men det kommer ikke lyd, med mindre jeg tar på en av pickup'ene. Da durrrrrrrer det skikkelig.

Gitaren har 2 humbuckere, og begge har en volum- og en tone-pot.

Er diagrammet på SD helt feil eller hva?

Takker for svar :)

Edited by NewMonkey
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil vel kanskje tro at skjemaet stemmer, men at du har klart å misforstå noe, eller gjøre en feil. Med den informasjonen du gir, er det ikke mulig å hjelpe deg videre.

Kikk over koblingene en gang til. Med den feilen du har fått, kan det virke som om du ikke har noe signal fra "hot" men det blir nesten en ren gjetting.

Link to comment
Share on other sites

Nu, vel. Hvis du ikke har et multimeter har du egentlig ikke noe å feilsøke med, så da blir det ikke så enkelt. Men du er sikker på at du har koblet som i skjemaet altså? og det er en gitar med 2tone, 2volum og en 3-veis vippebryter? (som en Les Paul/SG/o.l.)

Link to comment
Share on other sites

Pass på jordingsledningene. Dersom du mangler en av disse, så kan det fort bli feil. Det kan f.eks. være fort gjort å glemme den lille ledningsbiten fra det ene loddeøret på volumpotensiometeret til jord (potmeterhuset).

Kan du si noe om hvilket skjema du har loddet etter?

Er det nummer #0133 på denne siden:

http://www.stewmac.com/freeinfo/i-1217.html

Hvor mange ledninger kommer ut fra hver av pickupene dine?

(Litt på siden: Ellers er jeg litt skeptisk til skjemaene generelt, men jeg regner med at de gjenspeiler originale koblingsskjemaer. Grunnen er at det faktisk ikke er benyttet en ekte stjernejordtopologi, men at det faktisk er jordingssløyfer i oppsettet (blant annet en sløyfe som går fra det ene volumpotensiometeret, via switchen, til det andre volumpotensiometeret videre til tonekontrollene, som har sammenkoblet jord og tilbake til det opprinnelige volumpotensiometeret. Dersom man har problemer med brum ville jeg faktisk vurdert å fjerne jordingskoblingen mellom tonepotensiometerne, men det er åpenbart ikke problemet i dette tilfellet.)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ser veldig merkelig ut hvordan ledningene er loddet sammen. Den nakne ledningen er sannsynligvis bare en jordledning, og har muligens ikke kontakt med spolene i pickupen i det hele tatt.

Hvilke ledere fra pickup har du loddet på hvor?

Jeg ville ABSOLUTT ha funnet ut mer om disse pickupene (fabrikat og modell om mulig) og hva de ulike fargene er for noe. For dersom de er fargekodet som på Seymour Duncan-tegningen, så kan det ikke være riktig at de er loddet sammen som på tegningen.

Finner du ikke ut hva slags modell det er, så ville jeg ha loddet fra hverandre alle endene og målt motstand (ohm) mellom alle lederne. Sannsynligvis er det da to og to ledere som har motstand i området mellom 5-15kohm, mens målinger mellom resten av lederne indikerer at de ikke er knyttet sammen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.