Web Analytics
Jump to content

[LØST!] Det er ingen lyd i gitaren min!


Recommended Posts

Nå skjønner jeg ingen ting!

Jeg har en gitar som jeg skulle bytte pickup'er og potmetere på. Jeg gikk inn på seymourduncan.com for å finne diagram, og lodda alt som det sto der.

Men det kommer ikke lyd, med mindre jeg tar på en av pickup'ene. Da durrrrrrrer det skikkelig.

Gitaren har 2 humbuckere, og begge har en volum- og en tone-pot.

Er diagrammet på SD helt feil eller hva?

Takker for svar :)

Edited by NewMonkey
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil vel kanskje tro at skjemaet stemmer, men at du har klart å misforstå noe, eller gjøre en feil. Med den informasjonen du gir, er det ikke mulig å hjelpe deg videre.

Kikk over koblingene en gang til. Med den feilen du har fått, kan det virke som om du ikke har noe signal fra "hot" men det blir nesten en ren gjetting.

Link to comment
Share on other sites

Nu, vel. Hvis du ikke har et multimeter har du egentlig ikke noe å feilsøke med, så da blir det ikke så enkelt. Men du er sikker på at du har koblet som i skjemaet altså? og det er en gitar med 2tone, 2volum og en 3-veis vippebryter? (som en Les Paul/SG/o.l.)

Link to comment
Share on other sites

Pass på jordingsledningene. Dersom du mangler en av disse, så kan det fort bli feil. Det kan f.eks. være fort gjort å glemme den lille ledningsbiten fra det ene loddeøret på volumpotensiometeret til jord (potmeterhuset).

Kan du si noe om hvilket skjema du har loddet etter?

Er det nummer #0133 på denne siden:

http://www.stewmac.com/freeinfo/i-1217.html

Hvor mange ledninger kommer ut fra hver av pickupene dine?

(Litt på siden: Ellers er jeg litt skeptisk til skjemaene generelt, men jeg regner med at de gjenspeiler originale koblingsskjemaer. Grunnen er at det faktisk ikke er benyttet en ekte stjernejordtopologi, men at det faktisk er jordingssløyfer i oppsettet (blant annet en sløyfe som går fra det ene volumpotensiometeret, via switchen, til det andre volumpotensiometeret videre til tonekontrollene, som har sammenkoblet jord og tilbake til det opprinnelige volumpotensiometeret. Dersom man har problemer med brum ville jeg faktisk vurdert å fjerne jordingskoblingen mellom tonepotensiometerne, men det er åpenbart ikke problemet i dette tilfellet.)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ser veldig merkelig ut hvordan ledningene er loddet sammen. Den nakne ledningen er sannsynligvis bare en jordledning, og har muligens ikke kontakt med spolene i pickupen i det hele tatt.

Hvilke ledere fra pickup har du loddet på hvor?

Jeg ville ABSOLUTT ha funnet ut mer om disse pickupene (fabrikat og modell om mulig) og hva de ulike fargene er for noe. For dersom de er fargekodet som på Seymour Duncan-tegningen, så kan det ikke være riktig at de er loddet sammen som på tegningen.

Finner du ikke ut hva slags modell det er, så ville jeg ha loddet fra hverandre alle endene og målt motstand (ohm) mellom alle lederne. Sannsynligvis er det da to og to ledere som har motstand i området mellom 5-15kohm, mens målinger mellom resten av lederne indikerer at de ikke er knyttet sammen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.