Web Analytics
Jump to content

Flere skalaer i samme solo


Jens Erlend

Recommended Posts

Hvordan skifter du skala inni en solo?

Og kan du spille en skala over samme grep uansett hvor du spiller skalaen, hvis du flytter en E lokrisk, skala til femte bånd (trur den da blir a lokrisk), kan spille begge to over samme grep.

Eg synes det virker ganske ulogisk, men når jeg ser på bilder av skalaene på gitarhalsen så viser skalaene i alle posisjonene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønte ikke helt hva du mente ...

Mener du skifte toneart i sangen?

Eller mente du at du bare vil skifte posisjon du spiller skalaen i? :huh:

Fordi du kan spille samme skalaen over hele gitarhalsen, f.eks: C-dur kan spilles i Dur mønsteret på 8. bånd. Men du kan også spille C-dur i andre former over hele halsen, en versjon av C-dur er E Frygisk, en annen er G Mixolydisk and so on.

Vet ikke om det hjalp, men igjen, jeg skjønte ikke helt hva du mente :P

Link to comment
Share on other sites

knanskje dårlig forklart...

I f.eks introen på fade to black spiller Kirk over to forskjellige skalaer (las jeg en plass), mens James spiller det samme hele tiden. Hvordan er overgangen fra den ene skalaen til den andre? Er det bare å prøve seg fram, hvis du vet hva skalaer som passer til det du skal spille over?

Link to comment
Share on other sites

Dette kan være noe på kanten av det du spør om, men du kan sjekke noe Joe Satriani. Han brukte mye Pitch Axis som han kalte det. Enkelt forklart spiller han en solo over f.eks. 8 takter, og skifter til en ny skala for hver takt. Greit å prøve seg fram, ingen fasit på hvordan dette må gjøres. :)

Et godt eksempel på hvordan det kan låte er tappepartiet i Satch Boogie. Spol til 01:50.

Link to comment
Share on other sites

@ The Euphor, det er det jeg følte han drev å spurte om, altså hvordan man skifter toneart i en sang, godt eksempel med Pitch Axis Theory synes nå jeg ;)

Det er jo egentlig bare å følge akkordene som blir spilt?

Hvis du synes det er vanskelig kan man jo studere litt hvilke akkorder som blir spilt i en type skala, eller du kan bruke arpeggioer, men det er kanskje litt komplisert i begynnelsen?

Du burde i hvertfall lese om pitch axis theory, og høre på sangeksempler og artister som bruker den teorien ;)

Btw, det står på wiki :)

Edited by OssyVezzy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.