Web Analytics
Jump to content

Ny eller brukt?


outch-gitarist

Recommended Posts

Hei!

Skal kjøpe meg en Gibson SG standard og da lurte jeg bare på om det beste er å kjøpe den brukt til ca. 7000 kr eller ny til ca. 9500 kr?

De fordelene jeg ser med å kjøpe ny er:

-Ny gitar

-Garanti

-Prøvd gitaren og vet hva jeg får (i noen tilfeller kan jeg også få prøvd gitaren ved brukthandel)

De fordelen jeg ser med å kjøpe brukt er:

-Billigere

Kan noen hjelpe meg :) ?

Mvh Markus.

Edited by outch-gitarist
Link to comment
Share on other sites

Fordelen med å kjøpe brukt, er at prisen ikke bør være over 2/3 av det gitaren koster ny i butikk, selv om gitaren er helt strøken.

Da kan du fort spare noen tusenlapper.

Det negative er at hvis du har behov for service fra en gitarbutikk, så får du ingenting på garantien.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å tenke ved at å kjøpe brukt, slipper jeg stort sett unna en del "quirks" som ofte finnes på splitter nye gitarer. Klissete hals, dårlig filt nut, skrekken når man lager si første ripe i lakken etc. etc.. Det er ikke alle som fikser på slikt når de kjøper seg ny gitar, men om den er noen år gammal er sjansen betydelig høyere for at den har vært gjennom noen setups av gitarmakere. Dessuten syns jeg nye gitarer føles veldig daue, ofte. Pleier å ta et års tid eller så med daglig spilling før det begynner å gå fra trestokk til gitar.

Det er iallfall mi erfaring. Mulig det er noe naivt å tenke sånn på det, men jeg unngår iallfall å kjøpe helt nye gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Gibson SG standard med heritage cherry finish. Vet ikke helt hvordan jeg skal få sagt det mer konkret en det :P

Så begge gitarene du snakker om er den modellen? da bør man i så fall kanskje ikke betale mer enn 5-6 lapper for den som er brukt, så fremt den ikke er oppgradert med dyrere pickuper, elektronikk e.l.

Link to comment
Share on other sites

Siden det er SG Standard du skal ha vil jeg absolutt anbefale å kjøpe en som er noen år gammel. Trur de begynte med Nashville-bru på den rundt årtusenskiftet, så på de tidligere modellene får du ABR-1-bru isteden. Kan ikke fordra Nashville. Men jeg er litt sær.

Link to comment
Share on other sites

Det er den her jeg har sett på som er brukt.

-Markus.

Den der er ikke en faded-utgave. Det er en vanlig Standard og i utgangspunktet en dyrere gitar. Jeg har det ikke helt klart hva som er forskjellen, men Google kan gi deg en pekepinn. :)

7000,- for den Std. du linker til, er sikkert en grei pris.

Link to comment
Share on other sites

Den der er ikke en faded-utgave. Det er en vanlig Standard og i utgangspunktet en dyrere gitar. Jeg har det ikke helt klart hva som er forskjellen, men Google kan gi deg en pekepinn. :)

7000,- for den Std. du linker til, er sikkert en grei pris.

Har jeg sagt at det var en faded jeg skulle ha :lol: ?

Link to comment
Share on other sites

Du er kanskje ikke rette person å spørre når du har fått i deg litt, men er det riper du ser øverst til høyre i det bildet her, eller er det bare lyset som er litt rart? Ser ut som at det er ganske mange.. Det er vell kanskje bare småriper som ser store ut i lyset?

Edited by outch-gitarist
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.