Web Analytics
Jump to content

Rustne skruer på OFR


Recommended Posts

Hei

Jeg har en OFR (org. floyd rose)fra 80´tallet som det hadde vært kult å få i skikkelig stand. Det eneste sm gjenstår nå er rust på skruene, ikke i gjengene -bare på skruehodet det umbrako nøkklen brukes.

Noen tips?

Jeg fant diverse tips på amerikanske nettsider om nafta-bsert vannbad man kunne legge skruene i osv., men kunne ikke finne noen lignende produkter på norsk..tips tas i mot med stor glede:-)

Link to comment
Share on other sites

Vi har brukt olje og tynne filler/tøyfiller på våpen ihvertfall. Fungerer utmerket.

Ene kanonen var helt sinnsykt rustet. Men det tok ikke mer enn en halvtime, så glinset de ståldelene som skal glinse. Og det er snakk om en svær kanon fra 70-tallet. De skruene dine tar sikkert ikke mer enn 2-3 minutter å pusse.

Jeg husker ikke hva den oljen het, men man får helt sikkert kjøpt det på Biltema eller lignendes kjeder.

Alt man gjør er å spraye litt olje på en fille og gni litt/tørke vekk.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Syrebad med sitronsyre fungerer veldig bra. Bruk 40 gram sitronsyre per liter vann, og varm opp til 20-30 grader. La delene ligge i etpar timer (med jevn temperatur) før du tar dem ut og skyller og eventuelt finpusser.

Sitronsyre får du kjøpt på apotek for noen kroner (:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.