Web Analytics
Jump to content

Vrengpedal til Fender Stratocaster og Peavy Valveking


Erling
 Share

Recommended Posts

Hei ! Har tenkt til å kjøpe meg en vrengpedal for jeg er lei av det Pod XT'n klarer å lage + at den er noe dritt å bære rundt. Er ute etter Gilmour sounden! Men ikke for heavy, tenker låter som Coming Back To Life andre solo og litt Comfortably Numb andre solo, selvom det er ganske mye gain akkuratt der. Skal også brukes til litt halvvreng blues. Er ikke ute etter å bruke tusenvis av kr på en effekt men 1500kr kan være greit, ser selvfølgelig helst at jeg kjøper brukt, har tenkt litt på disse:

Ibanez Tubescreamer

Fulltone OCD (Denne hadde jeg men solgte den av en uforklarelig grunn for å finansiere POD XT)

Electro Harmonix Big Muff

Carl Martin DC Drive

Noen kommentarer og forslag??

:)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeg regner med du har prøvd med ampvrengen? Har ikke spilt Gilmour, men ved å stille rundt på gain-knotten på ampen og volumknotten på gitaren så har jeg fått til ganske allsidig vreng i den forsterkeren.

Kan jo være verdt et forsøk om du ikke alt har prøvd :)

Link to comment
Share on other sites

hehehe har jo selvfølgelig gjort det men jeg vet ikke helt hva det er men det er ikke tilfredstillende nok :P Vanskelig å forklare men når jeg hadde den Fulltone OCD så var vrengen mye finere/bedre/tilfredstilte mine ønsker, håper noen av de andre pedalene over kan gjøre det sammme :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er ute etter noe som er varmere enn BD2 fra Boss kan du gå for MXR GT-OD eller MXR Boost/Line Driver.

Førstnevnte hvis du vil ha en stødig og god vreng, sistnevnte hvis du vil pushe din egen forsterker hardere. De er veldig fine med mine Blackstar Artisan 30 som har noe av den samme gain-karakteristikken (allikevel en veldig annen sluttlyd enn forsterkeren din, så det vil jo være individuelt hva man trenger). Også er mye av lyden i fingrene som nenvt tidligere. :D

Link to comment
Share on other sites

er det den kopien av FuzzFace? Isåfall er vel den aktuell, men den er vel også litt over budsjettet men skal sjekke på bruktfronten. Nå husker ikke jeg historien om FuzzFace men visstnok er den nåværende utgavene ikke den samme som den kjente klassikern? Am I right?

Edited by pondus92strat
Link to comment
Share on other sites

er det den kopien av FuzzFace? Isåfall er vel den aktuell, men den er vel også litt over budsjettet men skal sjekke på bruktfronten. Nå husker ikke jeg historien om FuzzFace men visstnok er den nåværende utgavene ikke den samme som den kjente klassikern? Am I right?

Det er en fuzzface med NOS NKT275 tranisistorer (å kalle det kopi litt å ta i med mindre du snakker om å heller kjøpe en orginal gammel en), men av de 10-15 jeg har er det den eneste jeg har prøvd hvor jeg med en gang tenkte oh yeah Gilmour tones.... Budsjett er nok ikke min sterke side, les Gilmour siden om å lage lyden hans med en TS og en Rat hvis det er et ønske.

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.