Web Analytics
Jump to content

Koble rørcombo til kabinett?


PerA

Recommended Posts

Vurderer å kjøpe en rørcombo av noe slag, slik at jeg kan ha til øving i mindre lokaler/hjemme, men som kunne ha blitt koblet opp til et kabinett hvis jeg vil...

Er grønnere enn gresset om sommeren når det gjelder slikt, så jeg vet så godt som ingen uttrykk om amper... (Impedans?)

Link to comment
Share on other sites

Greia er at på rørforsterkere må lasten(høytaleren) som er koblet til utgangstransformatoren (utgangen på ampen, grovt sett) mache hverandre.

dvs: Hvis høytaleren som er koblet til(feks den som er innebygget i comboen er på 8ohm(Ohm = måleenheten for motstand, omegategnet, hesteskolignende tegn) så må ampen også stilles til 8 ohm.

Hvis ikke dette er macha risikerer du i værste fall at transformatoren og røra og rørsokklene++ tar kvelden, noe som er en temmelig dyr avfære å bytte.

(NB!! husk, aldri slå på forsterkeren uten at det er koblet til en høytaler(last) til utgangen)

Hvis du har to høytalere så vil den totale motstanden halveres hvis du kobler det i parallell (utgangene på forsterkeren er i parallell)

dvs: Hvis det er en 16ohms høytaler i kabinettet, og du kobler til en til på 16 ohm i den andre høytalerutgangen, vil motstanden for høytalerene være 8ohm, og du må stille ampen til dette også.

2x 8ohm = 4ohm

2x 4ohm = 2ohm

Link to comment
Share on other sites

Bah' date=' bullshit!

Har ikke (jack-)utganger kan du alltids modde den ved å lage en, men de aller fleste comboer jeg har truffet har faktisk høyttalerutgang, og så er høyttaleren i kabinettet koblet til denne.

Når utgangen er der er det bare å plugge kabinettet i den. Sjekk impedansen i kabinettet, da ampen må være satt opp til å matche denne.

Det er ingenting som tilsier at høyttaleren i comboen nødvendigivis må være plugget inn. For øvrig har jeg testet dette med Fender-ampen min og det fungerer udmerket.[/quote']

Hvem kjøper en combo for å drive å modde den? Men klart, jeg tenkte ikke på at man ikke ville bruke comboens egne høyttalere, hvilket,som du påpeker, fungerer alldeles utmerket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.