Web Analytics
Jump to content

Koble rørcombo til kabinett?


PerA
 Share

Recommended Posts

Greia er at på rørforsterkere må lasten(høytaleren) som er koblet til utgangstransformatoren (utgangen på ampen, grovt sett) mache hverandre.

dvs: Hvis høytaleren som er koblet til(feks den som er innebygget i comboen er på 8ohm(Ohm = måleenheten for motstand, omegategnet, hesteskolignende tegn) så må ampen også stilles til 8 ohm.

Hvis ikke dette er macha risikerer du i værste fall at transformatoren og røra og rørsokklene++ tar kvelden, noe som er en temmelig dyr avfære å bytte.

(NB!! husk, aldri slå på forsterkeren uten at det er koblet til en høytaler(last) til utgangen)

Hvis du har to høytalere så vil den totale motstanden halveres hvis du kobler det i parallell (utgangene på forsterkeren er i parallell)

dvs: Hvis det er en 16ohms høytaler i kabinettet, og du kobler til en til på 16 ohm i den andre høytalerutgangen, vil motstanden for høytalerene være 8ohm, og du må stille ampen til dette også.

2x 8ohm = 4ohm

2x 4ohm = 2ohm

Link to comment
Share on other sites

Bah' date=' bullshit!

Har ikke (jack-)utganger kan du alltids modde den ved å lage en, men de aller fleste comboer jeg har truffet har faktisk høyttalerutgang, og så er høyttaleren i kabinettet koblet til denne.

Når utgangen er der er det bare å plugge kabinettet i den. Sjekk impedansen i kabinettet, da ampen må være satt opp til å matche denne.

Det er ingenting som tilsier at høyttaleren i comboen nødvendigivis må være plugget inn. For øvrig har jeg testet dette med Fender-ampen min og det fungerer udmerket.[/quote']

Hvem kjøper en combo for å drive å modde den? Men klart, jeg tenkte ikke på at man ikke ville bruke comboens egne høyttalere, hvilket,som du påpeker, fungerer alldeles utmerket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.
  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.