Web Analytics
Jump to content

Allroundpickuper til Les Paul


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Jeg har lyst til å prøve noen nye pickuper i Edwardsen min, så jeg har bestemt meg for å bytte ut EMGene. Har tidligere hatt JB og 59 i den, så den kombinasjonen er utelukket. Likte forsåvidt 59 veldig godt (i neck), men JB syns jeg ikke var noe digg i det hele tatt. Speller først og fremst metall, men er ikke avhengig av superhissige pickuper som får en Twin Reverb til å vrenge :P

Så, fyr løs med forslag!

Kan forøvrig nevne at jeg har kikka litt på Duncan Distortion og Suhr Doug Aldrich - noen som har meninger om disse?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

PAFs av noe slag. Er ikkeno stor fan av hotte pickuper verken til metall eller annet. For å forklare siterer jeg Rod Kinkade fra Skatterbrane pickups:

Q: I want something "hotter", so why don't you make a 13k style pickup?

In some ways this is similar to choosing an amp that has dials that go to 12 vs 10, thinking you are going to be able to play louder. It is natural for people to gravitate to a single measurement to sort out what they are seeking. (it makes their search simplified AND perpetuates myths)

Did you know that a PAF type pickup may actually be LOUDER or offer more overdrive than a 13K pickup? Let me explain only a small part of what I am talking about.

PAFs use 42awg wire, which is THICKER than 43 or 44 awg wire. The thinner a wire, the MORE resistance it has, and you can get more winds on a bobbin with thinner wire.

The more resistance you have in a circuit (with everything else being the same) the more rolled off the high frequencies are AND the LESS power you have at the output.

A PAF, depending on the wind pattern, when the bobbins are full, will top out around 9-9.5K. You run out of room. If you want to get MORE winds, you have to go to thinner wire, 43awg or 44awg. Also as you make more winds, each layer becomes longer per wind, and further away from the pole screws and slugs, this has an effect on energy too.

But here is the crux of the matter, these exampes are arbitrary but reasonable and demonstrative;

PAF 42awg wire 10,000 winds = 8k ohms. Nearly full.

Modern hot pickup 44awg wire 10,000 winds = 12K ohms. But you have still more room to wind more!

The PAF in THIS case (above) is actually going to have more output!! Why? LESS resistance! Same number of winds. To get the same output from the modern pickup you will have to wind more turns to make up for the higher resistance, while actually adding resistance in the process.

Resistance is NOT an indication of a pickups power in itself. It only gives you a clue as to how many winds you have IF you know the gauge of the wire. It is how many WINDS you have that gives you the power.

And I do not know about you, but I would rather have the same power BUT less of my highs taken away.

Let's say to get the same power from a 44awg coil, as the PAF coil, you have to wind it up another 15% to 11,500 winds and add even more resistance, and lose even more highs. This is why many modern "hot" pickups use magnets that tend to exaggerate highs. A5, ceramic etc.

Jeg har bestilt meg et sett med "Metalbranes" fra denne fyren her som skal gå i custom-gitaren min. Jæææævla dyre, men forhåpentligvis verdt det. Har allerede en Skatterbrane P90 og den er fantastisk!

Link to comment
Share on other sites

jeg har veldig god erfaring med super distortion, i alle fall på 5150, ikke så godt på jcm 800. (synes jeg). men hvordan den høres ut i en les paul aner jeg ikke, så du er kanskje like langt? ville i alle fall prøvd :)

Mener du da Duncan Distortion (som jeg ser du har i et par gitarer), eller DiMarzio Super Distortion? Det er ganske stor forskjell på disse :)

Allround? 498T/490R.

Neh, syns de er litt kjedelige. Lånte en SG med slike, og de blir litt for like 57 Classicene som sitter i Gibsonen. Bortkasta å ha to LPer med lik lyd :P

Link to comment
Share on other sites

Hvilket mellomledd? Og hvilke(n) modell(er)? De har litt mer enn én modell sist jeg sjekka... :rolleyes:

De fleste tumler seg borti alle andre produsenter før dem prøver Bare Knuckle og er frelst, har jeg inntrykk av. :)

Storfornøyd med kombinasjonen Nailbomb i bridge og Miracle Man i neck, men du ønsker kanskje litt mer allround? Ikke at det ikke går ann å spille clean med disse pickupene da. Sjekk nettsidene til BK for litt mer utfyllende info om pickupene, hører også Tim derfra er meget behjelpelig angående spørsmål om hva som passer deg.

Link to comment
Share on other sites

Dough Aldrich har dessverre en veldig lite organisk tone, selv om han er en utrolig flink gitarist.

Organisk eller ikke, det låter fett!

Nå har han jo Sykes-stand in rollen i Whitesnake så han har jo gjennskapt noe av den ultra saturerte lyden hans der(spes sololyden er temmelig lik).

Men jeg synnes det funker i sammenhengen :)

Link to comment
Share on other sites

Organisk eller ikke, det låter fett!

Nå har han jo Sykes-stand in rollen i Whitesnake så han har jo gjennskapt noe av den ultra saturerte lyden hans der(spes sololyden er temmelig lik).

Men jeg synnes det funker i sammenhengen :)

Whitesnake opp til Slide It In var fett! Det som har kommet etterpå er greit nok med noen unntak. Good to Be Bad var en megaskuffelse. Spesielt produksjonen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.