Web Analytics
Jump to content

Problemer med ac15


pdkorva

Recommended Posts

Kjære alle sammen!

Jeg har en 4 år gammel vox ac15 som begynner å lage en hel del ufine lyder.

Innimellom kommer det en høy skurring, og idag så valgte driten å spille mye lavere enn før.

Jeg har forøvrig vært ganske nøye med å la rørene få varmen osv før jeg spiller, samt vært ganske forsiktig med den.

Men jeg antar at dette er rørene som jukser for meg, kan de være løse, eller er det på tide å bytte dem?

Evt må jeg da bytte alle rørene? er det noe jeg i tilfelle klarer selv? å hvor kjøper man rør?

På forhånd takk folkens:)

Link to comment
Share on other sites

På AC15 og AC30 er det bare å bytte, plug and play. De har automatisk bias. Disse kjøres rimelig hardt på tomgang, med høy hvilestrøm, og det betyr at det har ingeting å si hvor hardt du spiller på de mht levetid. Faktisk vil en klasse-A forsterker brenne mindre når de kjøres på full guffe, fordi da går effekten ut til høyttaler og ikke i rørene.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel heller tvilsomt om en AC15 er en "ekte" klasse A forsterker.

Sant nok, samme går også for storebror. Men de kjører så hardt som råd er iforhold til plate dissipation, men det er ikke ren klasse-A som du sier, heller sterk AB hvis det kan kalles slik. Men det er flisespikkeri, jeg tror ingen kan høre forskjell på en push-pull amp som er ren klasse-A eller 'sterk' AB.

Uansett, bare bytt rør, ingen ting å bekymre seg over.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.