Web Analytics
Jump to content

Absolutt gehør


Dragon
 Share

Recommended Posts

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Du kan trene deg opp til å ha noe tilsvarende, men det er garantert en lang og slitsom prosess. Det er egentlig like greit å ha noe som jeg har, og sikkert mange andre her, nemlig relative pitch. Det kommer etterhvert som du har spillt litt, be it piano, gitar, fiolin. Tenk på det som å kunne "høre deg frem til" hvor mange steps/frets/tangenter du må flytte for å få neste tone.

Link to comment
Share on other sites

Det er fullt mulig å trene seg opp til å få perfect pitch eller tilnærmet perfect pitch. For de av dere som leser gitarblader har dere sikkert sett annonser for http://www.perfectpitch.com/ og lurt på om det faktisk virker. Vel, det kurset virker. Har du nok tålmodighet og bruker et år eller to kan du trene opp hørselen til å bli bedre enn du noensinne hadde trodd var mulig. Ikke det at jeg har hatt nok tålmodighet til å utvikle absolutt gehør, men alt etter leksjon nr. 1 (eller var det nr. 2) av det kurset gikk det opp et lys for meg. Helt plutselig innså jeg hvordan man kan skille forskjellige toner fra hverandre.

Jeg er sikker på at omtrent alle som har testet det kurset der har fått en skikkelig aha-opplevelse når de har innsett hvor enkelt det egentlig er. Dvs, det krever jo naturligvis mye trening, men måten man må tenke på er veldig enkel og simpel

Link to comment
Share on other sites

Du kan øve det opp ja. Men det krever MYE tid , og du må ha annlegg for det på en måte. Du må ha et godt gehør fra før. Men sånn som gitarister har ofte lett for å etterhver utvikle en relativ pitch rundt tonen a eller e .. noen gjør det , men selvfølgelig langt fra alle :P hehe . Det er noe som utvikler seg .

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Hos en del er gehøret bra fra starten av , og jeg tror det er de som kan utvikle et absolutt ett.. Jeg syntes kanskje det bør diskuteres hvor kult det egentlig er å ha absolutt?

Alt du hører som kanskje er litt out of tune vil du legge merke til . og hvor er egentlig bruks området? snakka med en for litt siden som har det , han sa det nesten bare var irriterende :) ..

men er jo litt status da sikkert.. hehe.

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Har vel meget bra gehør..

Er alltid den som pirker på, og legger merke på evt feil, rifmåter o.l.

Har en tendens til å plukke riktig, ved låt plukking.

Kan ofte være irriterendes, og kanskje litt hemmende ved live opptredener, da man lett kan henge seg opp i feil.

Har også opparbeidet meg bra gehør, og tilvenninings evne, da jeg free landser litt med diverse band.

Alltid morro å teste seg med band aldri har spilt med før.

Da skjerper man også sansene..

Link to comment
Share on other sites

Absolutt gehør. Trur også at det må være en irriterende ting. Hører u-lyder overalt du går :P Brodern har en venninne som har absolutt gehør. Hun var blind da. Så skulle de teste om hun hørte hvilken tone som kom når de slo i et tomt oljefat med en hjernstang. Hun hørte tonen. Så lagde de et svært rifft i fatet. Så slo de igjen på det. Du kan jo tenke deg hvor irriterende det måtte vært for henne. :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.