Web Analytics
Jump to content

Marshall combo


Duckling

Recommended Posts

Jeg har i det siste begynt å sikle litt på ny forsterker og kommet frem til at lyden jeg ønsker kommer ganske enkelt ut av en Marshall Plexi eller en JCM800.

Det som dog er en sak er at jeg helst ikke vil ha noe stack med 100W topp. Det ideelle ville være en 1x12" combo, eller til nød en topp med litt mindre guffe på et 1x12" cab. Er det noen som har svaret på hva jeg leter etter?

På forhånd takk :)

edit: må jo nevnes at noen dyr botique-amp ikke er aktuelt, så det må være noe som går an å få tak i for en billig penge på bruktmarkedet.

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Er det mulig å få den klassiske plexi-lyden på lavt volum? Eller er plexi-lyden nettopp et resultat av det høye volumet? De foreslåtte forsterkerene var alle over 30 rør-watt, med andre ord, de sparker rimelig heftig! Er man avhengig av å bo inne i et fjell for å få brukt de skikkelig?

Link to comment
Share on other sites

Den nye Marshall Haze (både 15 og 40w) påståes å kunne rattes til en tilnærmet plexi-lyd på lavere volum uten at jeg har prøvd en eller nødvendigvis tror på det, men det er kanskje en amp det kan være verdt å sjekke ut. Må innrømme at jeg har blitt litt nysjerrig på den.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.