Web Analytics
Jump to content

jimi85

Medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

About jimi85

jimi85's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. Hei, Jeg har byttet til forsterker med reverb, og vurderer derfor å selge 1 stk meget pent Earthquaker Devices Ghost Echo Reverb. Ettersom jeg ikke har sett disse til salgs fra norske butikker, lurer jeg litt på hva jeg skal ta for den? Pedalen er i underkant av et år gammel, og kun brukt hjemme i stuen. Så hva sier dere?
 2. Hei, I august i år kjøpte jeg meg en Marshall Class 5 av Riff i Oslo. Etter litt leting på nett visste jeg at tidlige versjoner av denne modellen hadde et "buzze-problem", rett og slett at det virket som at noe var løst inni forsterkeren da enkelte noter ble spilt (tydligvis et resonansproblem). Dette ble senere vistnok fikset opp i så jeg tok sjansen. Straks jeg kom hjem merket jeg den velkjente skranglelyden, og returnerte forsterkeren dagen etter. Ikke noe problem hos Riff, det var bare å hente seg en ny en (strålende service). Forsterkeren fungerte smertefritt til i går, da skranglelyden plutselig var tilbake. Den merkes spesielt på noten E, men finnes andre steder også. Den tidligere design-feilen som skulle vært rettet opp er kanskje ikke ordnet så bra likevel. I tillegg kom det en rar skrapeliknende lyd fra forsterkeren når jeg akkurat tok på strengene (som man gjør når man f.eks. skal lage harmonics ved 12. bånd). Dette er nytt. Ettersom jeg er helt ny på rørforsterkere (og gitarforsterkere generelt) lurer jeg på hva denne skrapelyden kommer av? Noen forslag? Ettersom forsterkeren kun er 6 måneder gammel og brukt lite, er jeg fristet til å kontakte Riff å høre hva de har å si. Alle innspill settes pris på! Takk!
 3. Dette ække lett syns jeg! Flere jeg har pratet med sier det samme som deg Byljer, at Japan- strater har spesielt godt treverk og at håndtverket som er lagt i hver enkelt japan-gitar er langt bedre enn en tilsvarende priset USA-gitar. Samtidig hadde det vært digg å få prøvd en ut før jeg kjøpte den. Ikke bare for å sjekke om at gitaren faktisk ikke var dårlig satt sammen, men for å sjekke om jeg liker den tynnere halsen og de tynnere båndene. Har blant annet pratet med andre som sier at nettopp de tynne båndene gjør gitaren uvandt å spille på. Og som nevnt over, jeg er ikke superkeen på å bestille gitar over nett igjen med mindre det er en såpass spesiell gitar at jeg vet den ikke vil dukke opp her i Norge (les: Hendrix- signatur ). Hvor mye ga du for Tele´n din forresten, Byljer? Hvis jeg kan være så frekk og spørre!
 4. Ok, supert, nettopp slike erfaringer som er greit å vite. Du har helt rett i at Tre45 antageligvis bør bli min neste selger etter behandlingen jeg fikk der. Nå har jeg riktignok lagt igjen litt penger der den siste tiden i effektpedaler, men men. I så fall må det bli en classic series ´70s eller hva de heter. Har lest mye bra om den også, men må naturligvis prøve den først. Regner med at den har en tjukk u- hals, noe jeg er litt spent på om jeg kommer til å like ettersom jeg ikke har verdens største hender. Takker for råd igjen forresten!
 5. Akkurat det er jo en nokså godt spørsmål, hehe. Skal ikke si noe annet enn at GAS har en stor del av skylden. Når det er sagt, var jeg rimelig uheldig med MIM- straten jeg kjøpte. For å spare et par hundre spenn bestilte jeg gitar uprøvd over nett. Jeg vet nå at det er en lite lur ting å gjøre, spesielt på billigere modeller, men det gjorde jeg ikke da og tenkte at dersom jeg kjøper en fender strat istedet for f.eks. en squire eller liknende, var jeg sikret å få en god gitar uansett. Det var slett ikke tilfelle og jeg fikk meg en skikkelig mandagsgitar med skeiv hals og dårlig polerte bånd. Dette ble en lang prosess fram og tilbake ettersom jeg ønsket å levere gitaren tilbake, men selger befant seg langt unna geografisk osv. Lang historie kort, Geir Falck på Tre45 i Trondheim fikset gitaren min free of charge, rett og slett fordi han syntes synd på meg som hadde fått en såpass dårlig gitar som førstegitar. Så full kudos til Geir Falck på Tre45, ikke bare er mannen ekstremt dyktig, men skikkelig hyggelig og tydeligvis raus! Gitaren ble så god som ny, men etter hele denne greia med reklamasjon, krangling med selger osv ble jeg rimelig lei gitaren og har siden da egentlig bare ønsket meg en ny. Drømmen er en Hendrix signatur, fordi Hendrix er idolet (jada, signatur-modeller er dyrt og bortkastet penger), men det er det jeg øsnker meg. Fant en strøken en på ebay nå i helgen, MIA, som jeg hadde i lommen inntil det var igjen 30 (!!!) sekunder før en luring snek seg inn og overbød meg. Nå vil sikkert en eller annen smart ass si at det vil være idiotisk av meg å kjøpe gitar over nett igjen, etter den nevnte opplevelsen. Det er selvsagt noe som ligger i bakhodet, og jeg kommer naturligvis til å vegre meg for å gjøre nettopp det igjen. Likevel er det slik at det for tiden ikke er noen Hendrix signaturer i Norge, så da er nettet den eneste muligheten. MIJ- strater derimot, bør være mulig å oppdrive her i Norge også. Mener Backstagemusikk for eksempel forhandler MIJ- strater, men vet ikke sikkert.
 6. Hei Audun, Har en 2009 MIM Standard. Vanlig C-formet hals mener jeg. Prøvde en classic player tidligere i år tror jeg, da jeg testet forsterkere. Den hadde i alle fall en merkbart tjukkere hals. Litt uvandt, men absolutt ikke ubehagelig å spille på det.
 7. Takk skal du ha for info Mortius! Der kom du med et forslag som faktisk ikke var så dumt, skal helt klart undersøkes nærmere.
 8. Aner ikke hva du henvender til, men regner det er et sett med pickups du snakker om? Du får unnskylde min mangel på kunnskap her! I utgangspunktet hadde jeg lyst til å kjøpe en Hendrix signatur strat og har brukt noen dager på ebay nå for å lete. Jeg har forsåvidt funnet flere til salgs, men de er alle så helvetes dyre at jeg ganske enkelt ikke har råd. Fender lagde en 60´s reverse headstock serie også (MIM) som i bunn og grunn er en billigversjon av Hendrix-signaturen. Problemet her er at ingen av selgerene vil sende til Norge. Uansett, ja, jeg hadde ønsket en 70s headstock, og ja, gjerne bridge pickup vinklet motsatt vei av normalt. Og til slutt, ja jeg vet hva mange av dere syntes om å kopiere gitarguder og hele den galeien der, men dette er nå det jeg ønsker meg. Takk for svar forresten!
 9. Jepp, sjekket bildene ut litt nærmere nå og ser ut som at det er et serienummer nederst på baksiden av halsen. Ikke godt å se, men står det der i alle fall! Takk igjen!
 10. Hei Stian, Takk for svar! Jeg reagerte litt på at jeg ikke kunne se noe serienummer på headstocken. Verken foran eller bak. Er dette normal for MIJ Fendere? Enig på prisen forresten, men håper på å klare å prate meg til noe bedre.
 11. Hei, Jeg har spilt på en Mexico Strat i et år nå (første gitar) og ønsker å steppe opp litt uten å betale skjorta. Her kommet over noen nye ´68 reissue MIJ strater på ebay som så fine ut. Problemet er at jeg har null peiling på MIJ Fendere, og derfor ikke klarer å avgjøre hvorvidt dette er skikkelige gitarer eller ikke. Dersom noen av dere med peiling kunne hjelpe meg litt hadde jeg satt pris på det. Gi gjerne en kommentar om prisen også! Takk for hjelpen! http://cgi.ebay.com/Fender-Japan-68-Reissue-stratocaster-ST68-TX-/250703060309?pt=Guitar&hash=item3a5f111d55#ht_8719wt_1182
 12. Jepp, Ok. Du gikk for Marshallen istedet for Vox´en skjønte jeg? Hva gjorde at du endret oppfatning?
 13. Hehe, ja det er jo sant. Og så har man hele regla en gang til? Jeg hadde tenkt å stikke ned på riff og spørre om å få en deal på class 5 og en ibanez tubescreamer for å få vreng ved lavere volum.
 14. BTW: Hendrix-dokumentar på svenske TV2 nå, en av de bedre jeg har sett faktisk.
 15. Ja, får kanskje ta turen ned til riff igjen. Når du sier lavt volum, tenker du soveromsvolum da eller er det fortsatt en del høyere? Er det slik at gain-kontrollen regulerer hvor mye røret i fortrinnet presses (kan mer eller mindre ingenting om rørforsterekere, men prøvde å lese meg litt opp tidligere i dag)? Vil ikke en overdrive-pedal foran gjøre mer eller mindre samme nytten?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.