Web Analytics
Jump to content

Hjelp til gitarvalg


Makepeace Audio
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Er på jakt etter en gitar med et bra tremolosystem og litt mer "moderne" lyd i forhold til les paul'en min.

Hadde ikke tenkt å legge for mye penger i dette ennå, kanskje 4-5000 brukt. Finnes det noe brukbart i denne prisklassen?

Helst noe hvor jeg kan misbruke tremoloen uten å måtte stemme igjen og igjen...

Har sett på en Ibanez S520ex her på forumet til 4000,-. Er dette noe verdt å ha på?

Setter stor pris på alle innspill.

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt over, Ibanez eller en annen form for superstrat av noe slag. Brukt Carvin er gull!

Tenkte det kanskje måtte bli et eller annet av Ibanez ja. Men de har utallige modeller med, såvidt jeg kan se, minimale forskjeller. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal se etter.

Noen som har erfaring med de forskjellige tremoloene? Edge, ZR osv.?

Link to comment
Share on other sites

Ibanez RG550, det beste kjøpet du kan gjøre til denne typen musikk. De fleste av disse er 15-20 år gamle, noe som ofte vil medføre en god del skrubbsår som jenker prisen ned. Så lenge selve spilleflaten er god spiller det liten rolle. Bør ha litt kontroll på hva du bør se etter, som ved alle gitarer. :)

Om du liker å spille på en så tynn hals er noe du må avgjøre selv, for RG550 (av god gammel type '87-) har flatbrød i forhold til LP.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips!

Nå når jeg har kikket litt på forskjellige gitarer har jeg selvfølgelig blitt fristet til å investere litt mer penger i et kjøp... :P

For lyd à la Satriani og co. hvorfor ikke bare kjøpe denne her: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18608974

Nesten av dobling av budsjettet jeg opprinnelig hadde tenkt, men det er vel en grei pris? Billigste jeg fant den ny var ca. 15000.

Noen som har erfaring med denne? Og eventuelt erfaring med å kjøpe brukt uten å prøvespille. Jeg bor milevis borte og har ikke mulighet for å få testet den... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ibanez S320 (Som jeg også forøvrig selger) og den er utrolig lettspilt. Den har en ZR Tremolo som holder helt utrolig godt på stemmingen, har hatt den i 5 måneder nå og til tross for whammy bar abuse har jeg kun stemt den 1-2 ganger. Men humbuckerne som er på den er vel ikke det beste for og få slik lyd du ønsker..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ibanez S320 (Som jeg også forøvrig selger) og den er utrolig lettspilt. Den har en ZR Tremolo som holder helt utrolig godt på stemmingen, har hatt den i 5 måneder nå og til tross for whammy bar abuse har jeg kun stemt den 1-2 ganger. Men humbuckerne som er på den er vel ikke det beste for og få slik lyd du ønsker..

Du skifter ikke strenger så ofte altså?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.