Web Analytics
Jump to content

Hjelp til gitarvalg


Makepeace Audio

Recommended Posts

Heisann!

Er på jakt etter en gitar med et bra tremolosystem og litt mer "moderne" lyd i forhold til les paul'en min.

Hadde ikke tenkt å legge for mye penger i dette ennå, kanskje 4-5000 brukt. Finnes det noe brukbart i denne prisklassen?

Helst noe hvor jeg kan misbruke tremoloen uten å måtte stemme igjen og igjen...

Har sett på en Ibanez S520ex her på forumet til 4000,-. Er dette noe verdt å ha på?

Setter stor pris på alle innspill.

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt over, Ibanez eller en annen form for superstrat av noe slag. Brukt Carvin er gull!

Tenkte det kanskje måtte bli et eller annet av Ibanez ja. Men de har utallige modeller med, såvidt jeg kan se, minimale forskjeller. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal se etter.

Noen som har erfaring med de forskjellige tremoloene? Edge, ZR osv.?

Link to comment
Share on other sites

Ibanez RG550, det beste kjøpet du kan gjøre til denne typen musikk. De fleste av disse er 15-20 år gamle, noe som ofte vil medføre en god del skrubbsår som jenker prisen ned. Så lenge selve spilleflaten er god spiller det liten rolle. Bør ha litt kontroll på hva du bør se etter, som ved alle gitarer. :)

Om du liker å spille på en så tynn hals er noe du må avgjøre selv, for RG550 (av god gammel type '87-) har flatbrød i forhold til LP.

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips!

Nå når jeg har kikket litt på forskjellige gitarer har jeg selvfølgelig blitt fristet til å investere litt mer penger i et kjøp... :P

For lyd à la Satriani og co. hvorfor ikke bare kjøpe denne her: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18608974

Nesten av dobling av budsjettet jeg opprinnelig hadde tenkt, men det er vel en grei pris? Billigste jeg fant den ny var ca. 15000.

Noen som har erfaring med denne? Og eventuelt erfaring med å kjøpe brukt uten å prøvespille. Jeg bor milevis borte og har ikke mulighet for å få testet den... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ibanez S320 (Som jeg også forøvrig selger) og den er utrolig lettspilt. Den har en ZR Tremolo som holder helt utrolig godt på stemmingen, har hatt den i 5 måneder nå og til tross for whammy bar abuse har jeg kun stemt den 1-2 ganger. Men humbuckerne som er på den er vel ikke det beste for og få slik lyd du ønsker..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ibanez S320 (Som jeg også forøvrig selger) og den er utrolig lettspilt. Den har en ZR Tremolo som holder helt utrolig godt på stemmingen, har hatt den i 5 måneder nå og til tross for whammy bar abuse har jeg kun stemt den 1-2 ganger. Men humbuckerne som er på den er vel ikke det beste for og få slik lyd du ønsker..

Du skifter ikke strenger så ofte altså?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.