Web Analytics
Jump to content

Tremolo-saken, ZR


Troll
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg stemt gitaren min opp og ned og prøvd diverse ting med å justere ZR-tremmen og sånn.

Hvordan fungerer det egentlig..?

Viss jeg skal stemme ned fra E til Eb, hva skal jeg gjøre med tremmen? Stramme den eller slakke?

Og hvordan vet jeg når man har funnet det rette punktet?

Har lest i manualen, men det står fint lite om akkurat dette.

Får litt fret-buzz på de tykkeste strengene når jeg stemmer ned. Noe jeg kan gjøre med det?

Gitaren er en 7-strenger med 52-09. Vurderer å kjøpe nye, tykkere strenger fordi disse føles så slappe, selv i standard-tuning.

For å være forberedt: Noe spess jeg må gjøre når jeg bytter strenger til tykkere?

Og noen som vet hvilke merker som har sett med 7 strenger? Finner lite på nettbutikkene :P

Skal riktignok til byn til uken og kjøpe litt diverse ting, blant annet strenger.

Link to comment
Share on other sites

som du ser på baksiden, har ZR tremoloen et justeringshjul som gjør livet enklere for tremolo-brukere. hadde jeg brukt tremolo selv, ville jeg hatt en sånn.

anyways, poenget er at hele broen skal vere paralell med kroppen. når du stemmer gitaren ned fra E til Eb, vil strengene bli slakkere, og da vil tremolo-fjøringen "ta overhånd", og tremoloen vil bli senket bakover i kroppen. da må du justere tremoloen så den blir slakkere, for å matche stramheten til strengene når de er i Eb.

med andre ord så skal du slakke tremoloen når du slakker strengene, og stramme tremoloen når du strammer strengene. dette er for å holde tremoloen stående i samme posisjon. det er en balansesak.

tremoloen skal altså være rett, slik at den nærmest er i vater med kroppens overflate. her har du et diagram som viser dette:

ZRtremoloAngle.jpg

siden denne er 7-strengs, vil jeg anbefale deg å bruke minst et .56 sett med strenger. jeg ville kanskje brukt .59 også.

når du bruker større strenger, må du selvsagt justere tremoloen slik at den er i balanse igjen (husk, den flate delen av overflaten til tremoloen skal være ca. i vater med kroppen), og så må du kanskje justere truss rod-en i halsen litt, for å stramme den opp (tykkere strenger drar hardere på halsen), og så må du intonere strengene.

for intonering og truss rod justering anbefaler jeg deg å søke på nett og lese om det, slik at du forstår fysikken bak disse, og skjønner hvordan det skal gjøres. det er ting en lett kan gjøre selv, så sant man kan følge instruksjoner. google er din venn.

var det noe mer? :)

Link to comment
Share on other sites

Aah, lærte noe nytt i hvert eneste post her i tråden!

Skal følge instruksene deres. Jeg syns 09-52 er aaltfor tynt. jeg bruker ca 10-52 på vanlig 6-strenger.

Da har jeg gjort ting rett så langt. Trodde bare at jeg måtte gjøre mye mer, siden alle klager på slike tremoloer :P

merket at om man slakker for mye, så blir det litt dødgang og generelt lite spenn i tremolo-stangen.

Gir lyd viss jeg lurer på mer, takk for gode svar. :P

Link to comment
Share on other sites

10-56 blir vel mer som vanlig 010 (10-46) med en ekstra streng, så da vil nesten alle strengene bli slappere enn på et 10-52...

Ville nok gått for 10-60 ja! Den skal jo stemmes i H (B :P) eller dypere, så det er ikke så voldsomt. En 052-streng syns jeg blir dvask allerede i D :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.