Web Analytics
Jump to content

Måle strengehøyde på 0,15mm, hva trenger jeg?


Innos
 Share

Recommended Posts

Bruksanvisningen til min Graph Tech-oversadel sier at den lyse E-strengen skal være 0,15mm fra det første båndet når strenger er holdt nede på tredje bånd.

Hvordan i all verden skal jeg måle så nøyaktig på en relativt billig og praktisk måte?

Jeg har skyvelær, men kan ikke se for meg hvordan det skulle ha blitt brukt i denne sammenhengen. Samme med mikrometer.

"String Actio Gauge"-greia til StewMac synes jeg er litt dyr for hva det er (en fancy linjal), og den er vel ikke mer nøyaktig enn 0,25mm?

Kan jo klare meg med en slik nøyaktighet også, tror 0,15 blir litt lite på min gitar, og er vel bedre å være på den sikre siden.

Hadde uansett vært greit å ha et så nøyaktig mål at jeg som ikke er så erfaren klarer å unngå at ting går helt til helvete.

Er nok en ting man ofte lar andre ta seg av, men jeg synes det er greit å lære å gjøre slike ting selv.

Virket i utgangspunktet ikke så vanskelig å gjennomføre så lenge man er nøyaktig, og er vant med gitar og verktøy.

Link to comment
Share on other sites

Er jo billigere å kjøpe den på biltema til 30 kr, og en så tynn streng må vel nesten spesialbestilles.

Takk for all hjelp! Da stikker jeg innom Biltema på mandag, så har jeg det klart til å bytte oversadelen ved neste strengeskift.

Hva slags lim har dere evt. hatt best resultat med? Ser folk anbefaler både trelim og skolelim, men det er vel mye av det samme?

Hva tror dere om denne?

Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg fungerer helt glimrende, bedre enn trelim og skolelim, som er omtrent samme greia. De limsortene er jo laget for å lime sammen trestykker og skoler.

Noe av poenget er at man ikke trenger så veldig sterkt lim. Den skal bare sitte "på plass", slik at det er greit å fjerne den ved neste bytte. Den blir jo holdt nede av strengene. Jeg vet av noen som bruker blank neglelakk. Fungerer visstnok flott.

Link to comment
Share on other sites

Ok, tenkte bare jeg skulle være sikker.

Tror jeg skal klare å få lånt en slik, men hvis ikke, hvor kan det kjøpes?

Biltema og Clas Ohlson så ikke ut til å ha det, men det er mulig at jeg er dårlig til å søke.

Edit: Jeg burde lest alle svarene før jeg svarte:P

Edited by Vampyro
Link to comment
Share on other sites

Bare for å ta det også, siden ingen andre har gjort det- 0.15" er da ikke så tynt. Jeg har et sett med stålstrenger til en akkustisk gitar her, og andrestrengen er 0.15" På et vanlig 09-sett er jo andrestrengen 0.11". Spesialbestilling er neppe nødvendig.

Ser du skriver 0.15mm, men det er da tommer du mener?

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener mm, ikke tommer.

En streng på 0,15mm ville jo blitt en 06-streng, og de minste man får tak i er jo vanligvis 08.

Tror ikke jeg kan ha oversadelen så lav som 0,15mm, men er jo greit med noe som er nøyaktig nok til å måle seg til det som instruksjonsboka sier at det skal være.

Link to comment
Share on other sites

Er tatt herfra (merk: PDF). Strengehøyden generelt blir nok litt høyere siden man skal måle når man holder nede tredje bånd.

edit: Som sagt skal jeg ikke stole blindt på den, men tenkte at når jeg først må skaffe et nytt verktøy for å gjøre jobben, så er det greit om det i hvert fall er såpass nøyaktig.

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Jeg har skyvelær, men kan ikke se for meg hvordan det skulle ha blitt brukt i denne sammenhengen. Samme med mikrometer.

bruk skyvelæret da!!!

hvis du holder skyvelæret på høykant. så de to "munningene" er øverst.

så trekker du skyvelæret frahverandre. da kommer det en liten "pigg" ut nederst. da skal denne pigge slå i på halsen. mens hovedchassiet på skyvelæret skal være på strengen.

da kan du lese av action

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.