Web Analytics
Jump to content

Måle strengehøyde på 0,15mm, hva trenger jeg?


Recommended Posts

Bruksanvisningen til min Graph Tech-oversadel sier at den lyse E-strengen skal være 0,15mm fra det første båndet når strenger er holdt nede på tredje bånd.

Hvordan i all verden skal jeg måle så nøyaktig på en relativt billig og praktisk måte?

Jeg har skyvelær, men kan ikke se for meg hvordan det skulle ha blitt brukt i denne sammenhengen. Samme med mikrometer.

"String Actio Gauge"-greia til StewMac synes jeg er litt dyr for hva det er (en fancy linjal), og den er vel ikke mer nøyaktig enn 0,25mm?

Kan jo klare meg med en slik nøyaktighet også, tror 0,15 blir litt lite på min gitar, og er vel bedre å være på den sikre siden.

Hadde uansett vært greit å ha et så nøyaktig mål at jeg som ikke er så erfaren klarer å unngå at ting går helt til helvete.

Er nok en ting man ofte lar andre ta seg av, men jeg synes det er greit å lære å gjøre slike ting selv.

Virket i utgangspunktet ikke så vanskelig å gjennomføre så lenge man er nøyaktig, og er vant med gitar og verktøy.

Link to comment
Share on other sites

Er jo billigere å kjøpe den på biltema til 30 kr, og en så tynn streng må vel nesten spesialbestilles.

Takk for all hjelp! Da stikker jeg innom Biltema på mandag, så har jeg det klart til å bytte oversadelen ved neste strengeskift.

Hva slags lim har dere evt. hatt best resultat med? Ser folk anbefaler både trelim og skolelim, men det er vel mye av det samme?

Hva tror dere om denne?

Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg fungerer helt glimrende, bedre enn trelim og skolelim, som er omtrent samme greia. De limsortene er jo laget for å lime sammen trestykker og skoler.

Noe av poenget er at man ikke trenger så veldig sterkt lim. Den skal bare sitte "på plass", slik at det er greit å fjerne den ved neste bytte. Den blir jo holdt nede av strengene. Jeg vet av noen som bruker blank neglelakk. Fungerer visstnok flott.

Link to comment
Share on other sites

Ok, tenkte bare jeg skulle være sikker.

Tror jeg skal klare å få lånt en slik, men hvis ikke, hvor kan det kjøpes?

Biltema og Clas Ohlson så ikke ut til å ha det, men det er mulig at jeg er dårlig til å søke.

Edit: Jeg burde lest alle svarene før jeg svarte:P

Edited by Vampyro
Link to comment
Share on other sites

Bare for å ta det også, siden ingen andre har gjort det- 0.15" er da ikke så tynt. Jeg har et sett med stålstrenger til en akkustisk gitar her, og andrestrengen er 0.15" På et vanlig 09-sett er jo andrestrengen 0.11". Spesialbestilling er neppe nødvendig.

Ser du skriver 0.15mm, men det er da tommer du mener?

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener mm, ikke tommer.

En streng på 0,15mm ville jo blitt en 06-streng, og de minste man får tak i er jo vanligvis 08.

Tror ikke jeg kan ha oversadelen så lav som 0,15mm, men er jo greit med noe som er nøyaktig nok til å måle seg til det som instruksjonsboka sier at det skal være.

Link to comment
Share on other sites

Er tatt herfra (merk: PDF). Strengehøyden generelt blir nok litt høyere siden man skal måle når man holder nede tredje bånd.

edit: Som sagt skal jeg ikke stole blindt på den, men tenkte at når jeg først må skaffe et nytt verktøy for å gjøre jobben, så er det greit om det i hvert fall er såpass nøyaktig.

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Jeg har skyvelær, men kan ikke se for meg hvordan det skulle ha blitt brukt i denne sammenhengen. Samme med mikrometer.

bruk skyvelæret da!!!

hvis du holder skyvelæret på høykant. så de to "munningene" er øverst.

så trekker du skyvelæret frahverandre. da kommer det en liten "pigg" ut nederst. da skal denne pigge slå i på halsen. mens hovedchassiet på skyvelæret skal være på strengen.

da kan du lese av action

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.