Web Analytics
Jump to content

Nye Marshaller?


Tommy
 Share

Recommended Posts

Synes det ser lovende ut. Spesielt gleder jeg meg til å prøve Class 5. Virker som den kan ta opp konkurransen med de eksisterende lavwatts amper på markedet. Kul å se på er den også.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Når det gjelder Haze så...

Jeg fikk gleden av å låne med meg en hjem. Jeg er for tiden på jakt etter en skikkelig rørforsterker.

Jeg hadde på forhånd lest litt om den og sett demoen på Marshall's egne hjemmesider.

Virket vannvittig bra og det til en folkelig penge.

Så jeg lånte den med meg hjem.

Førsteinntrykk... Den er fin å se på. Ser litt ut som ett møbel, så kona var ikke så veldig imot å ha en slik i stua. Dog den ser ikke så holdbar og "Rock n' Roll" ut som en mer tradisjonell Marshall.

Jeg fikk testet godt hvilke lyder jeg kunne få ut av den. Jeg fant mange gode Marshall lyder på den og den klarer å levere skikkelig punch... nok til å plage naboene med god margin.

De effektene som er innebygd dog er skikkelig tungvint. Ikke syntes jeg de var spesielt bra heller, men der planlegger jeg uansett å bruke pedaler...

Så jeg fant ut at denne definitivt var ett alternativ, men jeg hadde andre som skulle prøves først også.

Så jeg tok med meg gitaren hos den lokale gitarpusher'n og fikk testa en Vintage Modern... og Haze 40'n side om side.

Tok meg ikke mange minutter før jeg fant ut at aldri i verden om jeg kan kjøpe en Haze etter det... Til det så er den for nærme i pris på forsterkere som er så utrooolig mye bedre.

Dersom du ikke har en inntekt som tilsier at du er villig til å vente litt til på noe bedre og bare må ha en rørforsterker... så kjør på. Haze'n var definitivt bedre enn en Valvestate.

Men det er definitivt verd å bruke dobbelt så mye penger på en mye bedre forsterker som f.eks. Vintage Modern dersom dere kan det... selv om det er litt urettferdig å sammenligne de to.

Med mine preferanser så kan jeg ikke anbefale Haze'n til nypris (8.000,-). Kjøper jeg den så blir jeg bare sittende å ønske meg en annen forsterker i stedet for å nyte lyden av en ny....

Så jeg må bare fortsette å spare <_<

Har ikke prøvd den Class5, men skal definitivt prøve den dersom jeg får sjansen...

Link to comment
Share on other sites

Tja, den går for £300 i England som med dagens kurs er ca. 3000 kr., så litt overpriset synes jeg den blir her i Norge. Vurderte denne selv, men jeg har hørt at den visstnok er altfor høylytt for hjemmebruk (såfremt du ikke har naboer), selv til 5W å være, så jeg har slått den tanken fra meg.

Link to comment
Share on other sites

Moms i den grad at du må betale 25 % på kostnad + frakt det hvis du får den sendt til Norge, men det var kanskje ikke de du mente? Uansett syntes jeg at 50 % høyere pris i Norge enn i England var litt mye.

Edit: Hvis du lurte på om du i England slipper å betale engelsk moms hvis du får den fraktet til Norge og betaler den norske momsen istedenfor, så tror jeg det er fullt mulig.

Edited by Mortius
Link to comment
Share on other sites

Blir vel moms i tillegg, eller?

Vet ikke om England har noe sånt system.

Når du kjøper noe fra EU land må man betale moms i tillegg ja, men det som er fint med EU land er at du kan få tilbake den momsen du betalte på produktet i landet du kjøpte det fra :) ... hvis jeg har forstått loven riktig ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.