Web Analytics
Jump to content

Nye Marshaller?


Tommy

Recommended Posts

Synes det ser lovende ut. Spesielt gleder jeg meg til å prøve Class 5. Virker som den kan ta opp konkurransen med de eksisterende lavwatts amper på markedet. Kul å se på er den også.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Når det gjelder Haze så...

Jeg fikk gleden av å låne med meg en hjem. Jeg er for tiden på jakt etter en skikkelig rørforsterker.

Jeg hadde på forhånd lest litt om den og sett demoen på Marshall's egne hjemmesider.

Virket vannvittig bra og det til en folkelig penge.

Så jeg lånte den med meg hjem.

Førsteinntrykk... Den er fin å se på. Ser litt ut som ett møbel, så kona var ikke så veldig imot å ha en slik i stua. Dog den ser ikke så holdbar og "Rock n' Roll" ut som en mer tradisjonell Marshall.

Jeg fikk testet godt hvilke lyder jeg kunne få ut av den. Jeg fant mange gode Marshall lyder på den og den klarer å levere skikkelig punch... nok til å plage naboene med god margin.

De effektene som er innebygd dog er skikkelig tungvint. Ikke syntes jeg de var spesielt bra heller, men der planlegger jeg uansett å bruke pedaler...

Så jeg fant ut at denne definitivt var ett alternativ, men jeg hadde andre som skulle prøves først også.

Så jeg tok med meg gitaren hos den lokale gitarpusher'n og fikk testa en Vintage Modern... og Haze 40'n side om side.

Tok meg ikke mange minutter før jeg fant ut at aldri i verden om jeg kan kjøpe en Haze etter det... Til det så er den for nærme i pris på forsterkere som er så utrooolig mye bedre.

Dersom du ikke har en inntekt som tilsier at du er villig til å vente litt til på noe bedre og bare må ha en rørforsterker... så kjør på. Haze'n var definitivt bedre enn en Valvestate.

Men det er definitivt verd å bruke dobbelt så mye penger på en mye bedre forsterker som f.eks. Vintage Modern dersom dere kan det... selv om det er litt urettferdig å sammenligne de to.

Med mine preferanser så kan jeg ikke anbefale Haze'n til nypris (8.000,-). Kjøper jeg den så blir jeg bare sittende å ønske meg en annen forsterker i stedet for å nyte lyden av en ny....

Så jeg må bare fortsette å spare <_<

Har ikke prøvd den Class5, men skal definitivt prøve den dersom jeg får sjansen...

Link to comment
Share on other sites

Tja, den går for £300 i England som med dagens kurs er ca. 3000 kr., så litt overpriset synes jeg den blir her i Norge. Vurderte denne selv, men jeg har hørt at den visstnok er altfor høylytt for hjemmebruk (såfremt du ikke har naboer), selv til 5W å være, så jeg har slått den tanken fra meg.

Link to comment
Share on other sites

Moms i den grad at du må betale 25 % på kostnad + frakt det hvis du får den sendt til Norge, men det var kanskje ikke de du mente? Uansett syntes jeg at 50 % høyere pris i Norge enn i England var litt mye.

Edit: Hvis du lurte på om du i England slipper å betale engelsk moms hvis du får den fraktet til Norge og betaler den norske momsen istedenfor, så tror jeg det er fullt mulig.

Edited by Mortius
Link to comment
Share on other sites

Blir vel moms i tillegg, eller?

Vet ikke om England har noe sånt system.

Når du kjøper noe fra EU land må man betale moms i tillegg ja, men det som er fint med EU land er at du kan få tilbake den momsen du betalte på produktet i landet du kjøpte det fra :) ... hvis jeg har forstått loven riktig ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.