Web Analytics
Jump to content

Guitar Workshop


kristoffereide
 Share

Recommended Posts

Min kjærer bror fant i forrige uke ut at han måtte gå til innkjøp at et par "fuzz gitarer", da han er jazzmusiker og kun eide semi-hollow og hollowbody's. I går kom pakken med en Les Paul (ett eller annet) og en Fender fra guitar workshop.

Hadde kun hørt navnet Guitar Workshop, og egentlig ikke tenkt noe videre over det.

Har spilt på mang en Fender uten av jeg egentlig har blitt sjarmert, men denne var helt utrolig. Måten den var satt opp, med mikrofoner som fikk gitaren til å synge i varm barriton-klang, en hals som var satt perfekt opp med strengehøyde og skubbstag, og en tremolo som rett og slett bare fungerte og holdt stemmingen i de lange drag.

Jeg ble rett og slett forelsket...

Har flere av dere hatt mulighet til å a/b-teste ev GW mot vanlig?

Link to comment
Share on other sites

Trond Tufte på Guitar Workshop er meget dyktig på både akustiske og elektriske gitarer.

At gitarer som er kjøpt derfra er bra satt opp kommer ikke akurat som noen overaskelse!

Bare synd det ikke er gode gamle GW i skippergata lengre, Norges kuleste gitarsjappe gjennom tidene.

Første gang jeg så og prøvde ESP, Tom Anderson og Mesa for real :)

Link to comment
Share on other sites

Har fått kjempeservice hos Guitar Workshop, så lenge de har tid. Det er ikke alltid like lett å komme frem på telefon. Har kjøpt et par strater der, uklanderlig satt opp selv om dette var i lavere prisklasser. (hw1). Helt klart Trond T. som er fixern der borte.

Link to comment
Share on other sites

uklanderlig satt opp selv om dette var i lavere prisklasser. (hw1).

Det er vel et av de stedene hvor de er et forbilde i musikkbransjen i Norge; vi har ihvertfall sett opp til dem på det området. Det burde vært straffbart å selge gitarer uten å ta en full setup på dem, og altfor mange musikkbutikker dytter ut gitarer på samlebånd uten å bry seg om at kunden har kjøpt noe som tilsvarer en helt ny og strøken Porche med gamle slitte sykkeldekk...

Der jeg har opplevd størst problemer er på Ibanez RG; gode gitarer, men forferdelig setup fra fabrikk. Det må gjøres en komplett overhaling før de er i nærheten av å bli spillbare. Når de endelig er skikkelig satt opp er de plutselig veldig mye for pengene. Dårlig setup på gitarer har nok kostet mange mennesker spillegleden opp gjennom tidene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.