Web Analytics
Jump to content

Booster eller compressor


gitarrr
 Share

Recommended Posts

hei jeg har bestemt meg for å kjøpe 3 pedaler til forsterkeren min (Ibanez TBX 150h)

Boss Equalizer

Boss Tuner

Og Ibanez Tubescreamer ELLER Boss Gitar Compressor ?

Hva vil funke best til å få bedre gitar lyd ?

Jeg spiller Melodiøs Metal :)

takk jeg setter pris på alle inlegg og meninger !

Link to comment
Share on other sites

Det kommer helt an på lyden du har akkurat nå, men jeg vil gjette på en kompressor i effekt-loopen. Ville forøvrig også kjørt equalizer i effektloopen forran kompressoren, men prøv deg frem med forskjellige innstillinger og plukk den rekkefølgen og plasseringen som passer deg best.

Prøv ut både kompressor og booster og plukk det du liker best...

Link to comment
Share on other sites

Det kommer helt an på lyden du har akkurat nå, men jeg vil gjette på en kompressor i effekt-loopen. Ville forøvrig også kjørt equalizer i effektloopen forran kompressoren, men prøv deg frem med forskjellige innstillinger og plukk den rekkefølgen og plasseringen som passer deg best.

Prøv ut både kompressor og booster og plukk det du liker best...

ja det er nok lurt å prøve ut først ;) men jeg synst liksom lyden blir litt gjørmete når jeg skrur mye opp på forsterkeren i bandet liksom. Og jeg prøvde med en equalizer og det ble bare jævlig bra unskyld utrykket det ble mye fastere og "thigtere" lyd liksom. så equalizer må jeg ha.

Link to comment
Share on other sites

Gjør det! Skru ampen så den låter litt hissigere enn typisk 70-talls rockelyd. Så skrur du gain på null på Tubescreameren, og kjører opp volum til det låter som du vil. Mulig du må dra opp litt gain, men gjør det da på ampen og ikke pedalen. Trikset er minst mulig gain på ampen og mest mulig volum på Tubescreameren :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Er ikke ampen transistor, a? Da er det vel fint lite vits med tubescreamer? :P

Si ikke det. Jeg hadde en Fender Princeton Chorus transistorcombo før, og det funka faktisk utrolig bra å booste den med en overdrive. Det funker knall med en pedal foran Guitar Rig også, det jo heller ikke rør med mindre man har det i lydkortet ;)

Dessuten tror jeg fyren har presisert i tidligere tråder at han ikke er interessert i noen ny amp? :P

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Virkelig ingen andre som har tro på oppsettet jeg foreslo?

Gitar --> Preamp --> EQ ---> Compressor --> Sluttrinn.

Det er en mye lettere måte å først få gain-nivået man ønsker, for deretter å forme frekvensspektere og til slutt gjøre den lyden man har funnet tightere. Evt så kan man putte boosteren inn i stedet for Comressor...

Det er ikke alltid en booster før preamp gjør jobben med å få en tightere lyd; særlig ikke hvis "problemet" ligger i preampen, det er transistoramp og man ønsker å bruke EQ.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Virkelig ingen andre som har tro på oppsettet jeg foreslo?

Gitar --> Preamp --> EQ ---> Compressor --> Sluttrinn.

Tja, ser ser ikke helt vitsen med å putte en kompressor i effektsløyfa til metal-toner? Vrengen gjør signalet komprimert nok fra før, og har nok behov for det lille "pusterommet" i dynamikk som er igjen. I tillegg vil en kompressor øke støynivået, som absolutt er tilstede med high-gain toner. Kompressor + high-gain får jeg ikke til å passe sammen i mine ører ihvertfall. :)

I tillegg ville jeg satt EQen forran preampen, og ikke etter. De aller fleste gitarforsterkere har tonekontrollene plassert etter preampen allerede, og da vil en EQ gi mer fleksibilitet om den settes før gain-trinnet (preampen). Da styrer man også hvordan preampen vrenger, som gir et ganske anderledes resultat enn å fikse på signalet etterpå. Men for all del, prøv begge deler og gjør det som låter best. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd å booste i effektsløyfen. Det ble ganske feil. Jeg hørte dobbelvreng. Som om jeg spilte på to forskjellige amper samtidig.

Men stemmer det Apelion sier. Kan være det funker på transistor og..

Men min erfaring er at det ofte låter skit på transistor. Mens forran Guitar Rig og GearBox så funker det faktisk sinnsykt bra

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.