Web Analytics
Jump to content

peavey 6506 eller marshall jcm 800


jg1993
 Share

Recommended Posts

hei jeg skal selge min fender super sonic combo og invistere i en ny forsterker.

jeg har sett på marshall jcm 800 og peavey 6505 og lurer på hva som er best?

jeg spiller mest metallica trivum bullet etc.

takk for svar:D

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 41
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Til ditt bruk så vil jeg si at begge passer bra. JCM800 er jo en utmerket bra amp til thrash ala Ride The Lightning, Justice, kanskje Master Of Puppets og sånt. Trivium bruker JCM2000, men JCM800 skal være en bedre forsterker.

Jeg vet ikke hva du foretrekker, men begge utmerker seg godt til metal.

Marshall dersom du vil ha en litt gammel, klassisk metal sound. Men 6505 dersom du vil ha en mer moderne lyd. In Flames, Machine head bruker 6505.

Men for å være ærlig så har jeg en følelse av at 6505 er en amp for deg.

Link to comment
Share on other sites

Sant det. Bare vær litt tålmodig og sjekk finn.no hver dag, så dukker det sikker opp noe.

Jeg, personlig, ville ikke tatt sjansen på å handle rørforsterkere via ebay.

I hvertfall ikke fra statene. Hvis man i det hele tatt finner noen som er villige til å sende til Norge, kommer frakta til å bli omtrent like dyr som forsterkeren i seg selv. I tillegg kommer transformator til 2-3000 kroner. Kunne like godt kjøpt hele dritten ny, pluss et brukt kabinett her hjemme.

Link to comment
Share on other sites

men ossen er clean lyden på 6505 ? har hat super sonic nå syntes det er alt for skarp lyd;S

Det heter åssen, men egentlig kan du bruke hvordan i den setningen der.

Det er ikke en forsterker tuftet på cleanlyd, men hvis du kjøper 6505+, får du en kanal til.

Link to comment
Share on other sites

Er da veldig mange som bestiller amper, nettopp fra statene. Kan ikke tenke meg at det kan være så dyrt, dessuten trenger man ikke å skifte transformatoren i forsterkeren, man kan bruke en omformer som du får kjøpt til et par hundre kroner.

Men uansett så vil jeg anbefale deg å kjøpe i norge. Er du heldig så finner du 5150/6505 og jcm 800 til greie priser på FINN.

Trivium bruker også 6505, forresten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.