Web Analytics
Jump to content

Western gitar.


Dave_Murray

Recommended Posts

Det avhenger litt av prisklasse og smak da.. Men på billige gitarer er det jo dette med spillbarhet, jevne bånd og at gitaren låter slik du synes den bør låte. Det er ingen fasit med andre ord, men akustiske låter jo ganske forskjellig.

Så altså, finn en gitar du liker å spille på, som låter bra og som du tror du vil bli fornøyd med :)

Det eksisterer forøvrig helt greie akustiske til rundt 1500-2000 på markedet i dag.

Link to comment
Share on other sites

Bare 2 spørsmål til.

Hva menes med jevne bånd?

Og, i den prisklassen, får man med slik elektronikk som gjør at man kan koble til en forsterker?

At båndene ikke er helt skeive, altså som gjør at du får mye fretbuzz/strengeklirr..(Vennligst korrekter meg)

Og i den prisklassen får du med sånn elektronikk..

Og som de aller fleste nevner, kjøp brukt, for det kan lønne seg.. du finner helt sikkert noen billige og veldig bra=) har forøvrig en Stagg til salgs med bag for 1699kr, den har preamp innebygd.. Men har aldri fått XLR pluggen på den til å funke, har hvertfall ikke fungert med plugg fra gitar og til mixer.. Men jack(mono)pluggen fungerer helt fint.

Gitaren har blitt brukt mye og har en del riper på kantene, men er fin å spille på, har mye lyd uten en forsterker og har en naturlig western look med cut-away og natural farge. Båndene ser man har blitt brukt og litt slitt på, men ingen fretbuzz/strengeklirr som jeg nevnte over.

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Bare 2 spørsmål til.

Hva menes med jevne bånd?

Og, i den prisklassen, får man med slik elektronikk som gjør at man kan koble til en forsterker?

"jevne bånd" betyr altså bare at alle båndene har samme høyde, noe de bør ha for å unngå strengeklirr osv. Skal du ha et ok pickupsystem må du helst noe opp i pris etter min erfaring, da de aller rimeligste systemene ikke er spes. bra. Men igjen er det litt avhengig av hva man forventer og har behov for. Det selges jo helt glimrende "påhengs pickups" til nesten ingen penger også, hvis behovet skulle gjøre seg mer gjeldende ved et senere tidspunkt.

Når det gjelder merker ville jeg sjekket ut Walden, Yamaha og Cort.

Link to comment
Share on other sites

Fender CD-60 gjør en veldig ryddig jobb til veil 1695kr. Best i prisklassen IMHO

Art & Lutherie Dread Spruce er fantastisk til veil 3795kr. Også best i forhold til pris av alt jeg har spilt

Begge er uten preamp, og de beste du finner for de prisene. Trenger du noe midt i mellom og i tillegg vil ha preamp kan du vurdere Walden D350CE. Ikke like god akustisk, men den har en ok preamp i forhold til prisen...

Link to comment
Share on other sites

Begge er uten preamp, og de beste du finner for de prisene. Trenger du noe midt i mellom og i tillegg vil ha preamp kan du vurdere Walden D350CE. Ikke like god akustisk, men den har en ok preamp i forhold til prisen...

Prøv Walden D550 (normal størrelse) eller T550 (7/8 størrelse) Begge får du for godt under 2000,- men begge er altså uten pickupsystem. D350 er ikke all verdens til gitar i min bok.. Men igjen, smak og behag

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.