Web Analytics
Jump to content

Amp-doktor i Stavanger?


Innos

Recommended Posts

Har nylig kjøpt en Laney PT30 som har litt problemer, og tenkte jeg kunne ta kontakt med en "proff" for å se om han vet hva det kan være og hva han vil ta for å fikse det.

Bør vel prøve rørskift først, men det hele blir jo mye lettere hvis han mot all formodning kan si meg at "problemet er garantert enten x eller y, og det vil koste z å fikse det".

Vet de fleste gitarforretninger kan ta den inn til reperasjon, man da får jeg vel sannsynligvis ikke noe kontakt med reperatøren på forhånd.

Siden den hadde problemet da jeg fikk den vil jeg gjerne vite om det er vits å fikse eller om jeg må sende den i retur, og evt. om det er noe jeg kan gjøre selv.

En musikkforretning ville jo aldri funnet på å gi en diagnose på forhånd, men kanskje en som driver privat eller ikke hører til noen bedrift er mer vennlig.

Link to comment
Share on other sites

er jo enkelt å sjekke om det er noe galt med preamp eller poweramp.

Bare å koble opp en mltieffekt som f.eks Boss GT eller POD inn i returt i f.x-loop. Funker det bra, så tror mener jeg at powerampen skal være ok.

Eller koble preampen fra forsterkeren inn i f.eks Line In på et lydkort og spille inn litt. Blir det spilt inn lyd, så er preampen grei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.