Web Analytics
Jump to content

Noen her som spiler baryton gitar?


Kristoffer1989
 Share

Recommended Posts

Hei. Skal skaffe meg en barytongitar til høsten siden jeg tror det vil passe min spillestil. Driver med litt eksprimentelle laptopgreier og slikt og tror litt bånn vil være gøy.

Lurte på om noen andre bruker det noe særlig. Fant ikke stort om det på forumet.

Skal forøvirg ha en Fender Jaguar HH Baritone

Link to comment
Share on other sites

Anders fra butikken vår spiller en del på det (send ham en mail for tips til gitarer og spillestil hvis du ønsker det (anders<æt>backstagemusikk.no)).

Ellers har jeg også spilt noe, men kan ikke skryte på meg veldig mye kunnskap om akkurat det.

Fender lager visstnok gode baritone-gitarer, men har aldri spilt på annet enn Gretch, så skal ikke spekulere for mye i kvaliteten på den, Tror nok du blir fornøyd. Det er nok noe ventetid ved bestilling av nye gitarer (må antageligvis shippes fra sentralt europa-lager, eller kanskje enda lengre unna siden det er en relativt sær sak), men det medfører jo at det ikke har noe særlig å si hvem du bestiller den fra så lenge du får en god pris.

Er du skikkelig heldig kan du finne noe brukt, og du kan jo alltids vurdere å importere fra USA hvis du vet at du ikke "trenger" å ha en butikk å forholde deg til i forhold til garanti, justeringer, tips etc

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Danelectro baryton, er riktig artig gitar. Hvis jeg skulle hatt baryton som "hovedgitar", hadde jeg kanskje ønsket meg en med litt høyere kvalitet, men til litt sånn barytonklunking i ny og ned holder den i lange baner. Jeg synes det er skikkelig tøff twang i lipstickene, og den låter best med begge koblet inn.

En ting som kan være litt kinkig hvis mans skal spille på en "normalstemt" baryton, altså fra h til h, er at man må spille i h- dur på de andre instrumentene hvis man skal kunne kose seg helt ned på den dype strengen. Derfor kan det være lurt å slippe gitaren ned en halv tone, så er man plutselig i en litt mer komfortabel toneart på andre gitarer.. :)

Det er litt større skala på en baryton enn en vanlig gitar, så det å stå og klore masse barrégrep med spredte fingre er ikke det enkleste som finnes.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 27" 7-strenger. Kan vel kalles baritongitar. Som CastorFiber sier så kan barregrep være litt knotete men det er noe man venner seg til. Har stemt min slik: G-D-G-C-F-A-D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.