Web Analytics
Jump to content

Noen her som spiler baryton gitar?


Kristoffer1989

Recommended Posts

Hei. Skal skaffe meg en barytongitar til høsten siden jeg tror det vil passe min spillestil. Driver med litt eksprimentelle laptopgreier og slikt og tror litt bånn vil være gøy.

Lurte på om noen andre bruker det noe særlig. Fant ikke stort om det på forumet.

Skal forøvirg ha en Fender Jaguar HH Baritone

Link to comment
Share on other sites

Anders fra butikken vår spiller en del på det (send ham en mail for tips til gitarer og spillestil hvis du ønsker det (anders<æt>backstagemusikk.no)).

Ellers har jeg også spilt noe, men kan ikke skryte på meg veldig mye kunnskap om akkurat det.

Fender lager visstnok gode baritone-gitarer, men har aldri spilt på annet enn Gretch, så skal ikke spekulere for mye i kvaliteten på den, Tror nok du blir fornøyd. Det er nok noe ventetid ved bestilling av nye gitarer (må antageligvis shippes fra sentralt europa-lager, eller kanskje enda lengre unna siden det er en relativt sær sak), men det medfører jo at det ikke har noe særlig å si hvem du bestiller den fra så lenge du får en god pris.

Er du skikkelig heldig kan du finne noe brukt, og du kan jo alltids vurdere å importere fra USA hvis du vet at du ikke "trenger" å ha en butikk å forholde deg til i forhold til garanti, justeringer, tips etc

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Danelectro baryton, er riktig artig gitar. Hvis jeg skulle hatt baryton som "hovedgitar", hadde jeg kanskje ønsket meg en med litt høyere kvalitet, men til litt sånn barytonklunking i ny og ned holder den i lange baner. Jeg synes det er skikkelig tøff twang i lipstickene, og den låter best med begge koblet inn.

En ting som kan være litt kinkig hvis mans skal spille på en "normalstemt" baryton, altså fra h til h, er at man må spille i h- dur på de andre instrumentene hvis man skal kunne kose seg helt ned på den dype strengen. Derfor kan det være lurt å slippe gitaren ned en halv tone, så er man plutselig i en litt mer komfortabel toneart på andre gitarer.. :)

Det er litt større skala på en baryton enn en vanlig gitar, så det å stå og klore masse barrégrep med spredte fingre er ikke det enkleste som finnes.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 27" 7-strenger. Kan vel kalles baritongitar. Som CastorFiber sier så kan barregrep være litt knotete men det er noe man venner seg til. Har stemt min slik: G-D-G-C-F-A-D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.