Web Analytics
Jump to content

Lydkort


ErikL
 Share

Recommended Posts

Jeg skal spille inn enkle gitar/vokal-låter, og bruker m-audio mobilepre lydkort og en akg kondensatormikrofon. Men når jeg spiller rolig og ganske svakt gitarspill har jeg problemer med å få høyt nok volum på opptaket uten at det blir mye susing. Jeg må skru volumet på lydkortinngangen helt opp og det blir likevel mye sus i forhold til hvor høyt gitarspillet blir.

Kan dette ha noe med lydkortet jeg bruker, eller er det andre ting jeg kan gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Hm, en förförstärkare skulle kunna hjälpa dig att höja signalen. Kanske en förförstärkare med inbyggd kompressor så att du får höjt de svaga signalerna litt utan att de höga signalerna blir alltför höga. Testa att flytta micken litt närmare gitarren, blir det stor skillnad då? Testa att lägga en VST-kompressor på ingångssignalen när du spelar in, blir det bättre då?

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. hmm, jeg tror mikrofonen er så nærme som jeg får den.

Er det ikke forforsterker innebygd i lydkortet, eller trengs det en i tillegg? i så fall hva slags typer bør jeg vurdere (pris/kvalitet/etc).

Jeg kan jo også prøve å legge på en kompressor (jeg bruker logic, er det noen spesielle vst-kompressorer jeg burde bruke?)

Link to comment
Share on other sites

Den tar sikkert opp susingen i rommet - bråk fra pc-vifter eller lignende

Kan også hende det er en dårlig preamp med mye egenstøy

Kompressor vil ikke hjelpe mot støy

Så da kan det hjelpe å bruke en bedre preamp? Må jeg i så fall bruke den i tillegg til lydkortet? Mobilepreen er jo en preamp også..

Edited by ErikL
Link to comment
Share on other sites

Dette høres ut som støy fra mikrofonpreampen på måten du beskriver det.

Mikrofonpreampene som M-audio bruker har relativt lite headrom og legger på en del støy når du forsterker signalet. Har selv eid et m-audio 1814 da det var helt nytt (og fått til noen bra opptak for blant andre Andreas Edesberg med det, men har gått over til å bruke Apogee sine preamper.

Hvis du bruker mac vil jeg absolutt anbefale deg å bruke Apogee duet eller Apogee one (usb, kun 1 kanal). Helt rå preamper på dem, men selvfølgelig et steg opp i pris. Hvis ikke du har så mye penger kan du også gå for en Art Tube MP. Den passer veldig bra hvis du har et stramt budsjett: http://reviews.harmony-central.com/reviews...Mic+Preamp/10/1

Koster deg bare 7-800kr avhengig av hvor du kjøper det, og er definitivt best i den prisklassen, og et merkbart steg opp fra preampen på lydkortet ditt.

Mvh

Morten Larsen

Backstage Musikk

Link to comment
Share on other sites

Trådstarter- er du sikker på at du ikke har oversett en volumkontroll i kjeden din som står nesten på "0"?

Det er en av DAW-ens forbannelser, at man får så utrolig mange steder det er mulig å justere volumet. Det kan være volumkontroller du ikke engang vet er der. Kikk litt over det, og se om det kan løse problemet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.