Web Analytics
Jump to content

Lydkort


ErikL

Recommended Posts

Jeg skal spille inn enkle gitar/vokal-låter, og bruker m-audio mobilepre lydkort og en akg kondensatormikrofon. Men når jeg spiller rolig og ganske svakt gitarspill har jeg problemer med å få høyt nok volum på opptaket uten at det blir mye susing. Jeg må skru volumet på lydkortinngangen helt opp og det blir likevel mye sus i forhold til hvor høyt gitarspillet blir.

Kan dette ha noe med lydkortet jeg bruker, eller er det andre ting jeg kan gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Hm, en förförstärkare skulle kunna hjälpa dig att höja signalen. Kanske en förförstärkare med inbyggd kompressor så att du får höjt de svaga signalerna litt utan att de höga signalerna blir alltför höga. Testa att flytta micken litt närmare gitarren, blir det stor skillnad då? Testa att lägga en VST-kompressor på ingångssignalen när du spelar in, blir det bättre då?

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. hmm, jeg tror mikrofonen er så nærme som jeg får den.

Er det ikke forforsterker innebygd i lydkortet, eller trengs det en i tillegg? i så fall hva slags typer bør jeg vurdere (pris/kvalitet/etc).

Jeg kan jo også prøve å legge på en kompressor (jeg bruker logic, er det noen spesielle vst-kompressorer jeg burde bruke?)

Link to comment
Share on other sites

Den tar sikkert opp susingen i rommet - bråk fra pc-vifter eller lignende

Kan også hende det er en dårlig preamp med mye egenstøy

Kompressor vil ikke hjelpe mot støy

Så da kan det hjelpe å bruke en bedre preamp? Må jeg i så fall bruke den i tillegg til lydkortet? Mobilepreen er jo en preamp også..

Edited by ErikL
Link to comment
Share on other sites

Dette høres ut som støy fra mikrofonpreampen på måten du beskriver det.

Mikrofonpreampene som M-audio bruker har relativt lite headrom og legger på en del støy når du forsterker signalet. Har selv eid et m-audio 1814 da det var helt nytt (og fått til noen bra opptak for blant andre Andreas Edesberg med det, men har gått over til å bruke Apogee sine preamper.

Hvis du bruker mac vil jeg absolutt anbefale deg å bruke Apogee duet eller Apogee one (usb, kun 1 kanal). Helt rå preamper på dem, men selvfølgelig et steg opp i pris. Hvis ikke du har så mye penger kan du også gå for en Art Tube MP. Den passer veldig bra hvis du har et stramt budsjett: http://reviews.harmony-central.com/reviews...Mic+Preamp/10/1

Koster deg bare 7-800kr avhengig av hvor du kjøper det, og er definitivt best i den prisklassen, og et merkbart steg opp fra preampen på lydkortet ditt.

Mvh

Morten Larsen

Backstage Musikk

Link to comment
Share on other sites

Trådstarter- er du sikker på at du ikke har oversett en volumkontroll i kjeden din som står nesten på "0"?

Det er en av DAW-ens forbannelser, at man får så utrolig mange steder det er mulig å justere volumet. Det kan være volumkontroller du ikke engang vet er der. Kikk litt over det, og se om det kan løse problemet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.