Web Analytics
Jump to content

ny forsterker topp


jealei

Recommended Posts

heisann, jeg er på jakt etter en ny topp, jeg spiller litt av hvert, mest rock, er ikke helt sikker på hva slags lyd jeg er på jakt etter men jeg trenger i alle fall en god clean lyd og det må kunne spille høyt nok til og overdøve et trommesett, rør hadde vært gøy og prøve men er det mye stress med vedlikehold? også tror jeg ikke jeg gidder og svi av mer enn maks (helst under) 10000

på forhånd takk

edit: så litt på denne er den grei? Den er ikke så altfor halvdyr heller så

Edited by jealei
Link to comment
Share on other sites

Mesa Boogie og Peabey sier jo lite når man ikke vet hva man skal se etter :P

http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=17879130

http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=17616543

Jeg kan ikke si noe om disse, men har hørt en del bra om F-50.

Men til 10k skal det være mulig å kjøpe en brukt Marshall JCM800 + 2x12 eller 4x12 kabinett.

Marshall Vintage Modern og JVM syns jeg er gode forsterkere til rock. Finnes i combo-versjon.

Ligger en JCM800 combo her på forumet til 4000kr så vidt jeg husker

jeg ville foresten styrt unna Bugera. Det går mye dårlige rykter om dem.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Tja, Vintage Modern er en bra rockeamp, men cleanlyden i den ligner jo ikke grisen...

Litt vanskelig å anbefale noe når trådstarter ABSOLUTT ikke vet hva slags lyd han er ute etter... :) Kanskje en Fender Super-Sonic topp hadde vært noe? De låter knallbra både på clean og vreng!

@Troll: Se trådtittel. Topp. ;)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Gå for noe med en rå clean-lyd og en lett vintage-vreng. Skal du ha virkelig heftig vreng så er oddsene store for at du bruker pedaler til det uansett...

Vox night train er en liten forsterker godt innenfor budsjettet som kan overdøve trommesett med et 4*10 eller 4*12-kabinett. Rør 15W. Evt Laney Lionheart hvis du vil ha en fantastisk 4*10-kombo.

5150 og en Engl Screamer høres litt for "heavy" ut for din bruk tror jeg. (men du har jo ikke beskrevet bruken din så godt heller, så jeg vet ikke)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

siden jeg har tenkt og skrape sammen penger til et strat prosjekt, så tror jeg å bruke 10000 på en topp nå ikke er særlig aktuellt

@Morten

takk for tipset skal absolutt skjekke den ut

men noen som vet hva som er galt med bugera toppene? virker som den har fått helt greie reviews på harmony central og virker som noe som passer til mitt bruk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.