Web Analytics
Jump to content

Boss GT-8 Tips?


Recommended Posts

Hey!

Fekk effektpedalen Boss GT-8 til bursdagen og har eksperimentert ( :S ) meg fram til lydene eg vil ha.

Eg speler Van Halen, Gary Moore, Zakk Wylde og sånt stuff...

Men får berre ikkje dne rette lyden!!

Er det noen som kan hjelpe meg?

Flere som har denne pedalen?

Hvordan får dere lyden dere vil ha?

Takk!

TFD

PS: Har ikke midi kabel, så kan ikke tilkoble pedalen til dataen for å laste ned patches, må gjer det manuelt :( Skal kjøpe kabel så snart eg e i ein musikkforetning!

Link to comment
Share on other sites

Vet at innstilling av lyd kan være et mareritt. Jeg har slitt lenge med å få god lyd i Mark IV-en min. Pass på å finn en simulert forsterker som er allsidig, og gir deg vrengen du vil ha. Ta et par google-søk, tipper det finnes diverse sider og fora for akkurat dette. Jeg har også sett at youtube-gitarister poster settingsene sine.

Et par tommelfingerregler:

- Du trenger ikke å ha gain (vreng) på maksimalt.. hør på heltene dine, jeg er rimelig sikker på at ingen av dem har gain på fullt.

- Mids skal ikke undervurderes. Gir en fyldigere lyd, som lettere skytes frem i bandsammenheng, slik at folk faktisk hører deg.

- Unngå vepse-vrengen, du vil ha en fyldig lyd!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en GT-Pro, som i bunn og grunn er en rackversjon av GT-8'en, men jeg har et par ting jeg bruker mye:

MS1959 (1959 Marshall Super Lead) amp med TS9 (Ibanez TS-9) pedal låter fett til rock på alle gain-nivåer. SLDN-modellen (Soldano SLO-100) er også genial sammen med TS9, men da gjerne til mer "smooth" sound eller soloer. Tenk på Steve Lukather i Toto, Michael Landau etc... L.A. 80-talls sound.

Til clean bruekr jeg TWIN (Fender Twin) til funk (litt spiss clean) og JC-120 (Roland Jazz Chorus) til alt som skal låte litt varmere. JC'en er i utgangspunktet en elendig amp med pedaler, men modellen i GT-8'en funker veldig bra med pedaler.

I tillegg ville jeg lært å bruke Harmonizeren under FX-1, den er såkalt "intelligent" og kan lekes heftig med :P

Edit: Jeg mener selvsagt T-Scream og ikke TS9. T-Scream er en TS-808 modell

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for hjelpen folks!

Hehe harmonizeren er noe drid mener eg :P uansett hva eg spiller med den høres det helt :S :S ut..

Og de tommelfingergrene dem skal eg prøve å holde :)

På youtube var det ein som sa at for å få lyden til Gary Moore, måtte ein ha gain og drive på fullt :S og faktisk så var lyden ganske bra!

MEN så satt eg pedalen på hodetelefon og lyden var jo helt annleis :S

Takk for kommentarane som sagt!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.