Web Analytics
Jump to content

Boss GT-8 Tips?


Recommended Posts

Hey!

Fekk effektpedalen Boss GT-8 til bursdagen og har eksperimentert ( :S ) meg fram til lydene eg vil ha.

Eg speler Van Halen, Gary Moore, Zakk Wylde og sånt stuff...

Men får berre ikkje dne rette lyden!!

Er det noen som kan hjelpe meg?

Flere som har denne pedalen?

Hvordan får dere lyden dere vil ha?

Takk!

TFD

PS: Har ikke midi kabel, så kan ikke tilkoble pedalen til dataen for å laste ned patches, må gjer det manuelt :( Skal kjøpe kabel så snart eg e i ein musikkforetning!

Link to comment
Share on other sites

Vet at innstilling av lyd kan være et mareritt. Jeg har slitt lenge med å få god lyd i Mark IV-en min. Pass på å finn en simulert forsterker som er allsidig, og gir deg vrengen du vil ha. Ta et par google-søk, tipper det finnes diverse sider og fora for akkurat dette. Jeg har også sett at youtube-gitarister poster settingsene sine.

Et par tommelfingerregler:

- Du trenger ikke å ha gain (vreng) på maksimalt.. hør på heltene dine, jeg er rimelig sikker på at ingen av dem har gain på fullt.

- Mids skal ikke undervurderes. Gir en fyldigere lyd, som lettere skytes frem i bandsammenheng, slik at folk faktisk hører deg.

- Unngå vepse-vrengen, du vil ha en fyldig lyd!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en GT-Pro, som i bunn og grunn er en rackversjon av GT-8'en, men jeg har et par ting jeg bruker mye:

MS1959 (1959 Marshall Super Lead) amp med TS9 (Ibanez TS-9) pedal låter fett til rock på alle gain-nivåer. SLDN-modellen (Soldano SLO-100) er også genial sammen med TS9, men da gjerne til mer "smooth" sound eller soloer. Tenk på Steve Lukather i Toto, Michael Landau etc... L.A. 80-talls sound.

Til clean bruekr jeg TWIN (Fender Twin) til funk (litt spiss clean) og JC-120 (Roland Jazz Chorus) til alt som skal låte litt varmere. JC'en er i utgangspunktet en elendig amp med pedaler, men modellen i GT-8'en funker veldig bra med pedaler.

I tillegg ville jeg lært å bruke Harmonizeren under FX-1, den er såkalt "intelligent" og kan lekes heftig med :P

Edit: Jeg mener selvsagt T-Scream og ikke TS9. T-Scream er en TS-808 modell

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for hjelpen folks!

Hehe harmonizeren er noe drid mener eg :P uansett hva eg spiller med den høres det helt :S :S ut..

Og de tommelfingergrene dem skal eg prøve å holde :)

På youtube var det ein som sa at for å få lyden til Gary Moore, måtte ein ha gain og drive på fullt :S og faktisk så var lyden ganske bra!

MEN så satt eg pedalen på hodetelefon og lyden var jo helt annleis :S

Takk for kommentarane som sagt!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.