Web Analytics
Jump to content

Logic-undervisning på norsk!


Relaxed
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Er det noen av dere som lurer litt på hvordan dere skal komme i gang med Logic Pro/Express 8?

Og muligens dere ikke finner noen tutorials på norsk som er gode og lette og forstå?

Vel, fear no more!

Jeg har nettopp startet en blogg, hvor jeg blant annet legger ut Logic-undervisning med korte mellomrom.

Så hvis noen er interessert i å komme i gang med Logic, kan de det gjelder ta en kikk innom

http://www.liseth.org/tormod/?page_id=55

Der kan dere også melde dere på rss-feeden min, slik at dere får beskjed når jeg har skrevet noe nytt!

Mi Prades!

-T

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Veldig godt initiativ. Bare å "keep 'em coming".

Er på daglig basis borti en haug av nybegynnere som virkelig trenger grunnleggende opplæring (en del foretrekker å lese på norsk eller engelsk) og kan tenke meg å bl.a tipse om bloggen din. Bruker selv Logic (og Cubase) og finner stadig nye detaljer og måter å bruke det på, selv etter noen år. Gleder meg til å se fortsettelsen på bloggen din.

Link to comment
Share on other sites

Hvis man skal begynne å kapre tråden så vil jeg bare si at cubase er for menn med ødipus-kompleks og jeg kan lære dere pro tools.

I min mening er Cubase eller Logic mer allsidige program dersom man er på et lavt budsjett (sammnelignet med pro tools m-powered, eller LE), rett og slett fordi Pro Tools har svære hardware dongles som er ufattelig klønete å ha koblet til hvis man skal få noe jobb gjort "on the move" eller trenger andre preamper enn de som er i pro tools-lydkortet. Som redigeringsverktøy er de jo veldig tilsvarende med mindre man har en HD-rigg, så en litt "fanboy"-påstand. Lydkvaliteten dersom man kun gjør et enkelt opptak er jo bestemt av konverterne etc på lydkortet, så ikke en veldig stor lydmessig forskjell med mindre man gjør heftige redigeringer / bruker mye software-synths etc. Virker kanskje som du ikke har brukt nye Cubase 5 også? Mange forbedringer fra C4 og det var igjen en revolusjon fra C3. Men dette blir vel for mye utenomsnakk. Skal vi holde oss til tråden? ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.