Web Analytics
Jump to content

En liten test av ny preamp.


syndromet

Recommended Posts

Er det rør eller transistor?

Lyden er upåklagelig bra. Ville brukt mindre gain viss jeg var deg da. Og hele opptaket virker litt "kaldt". Vet ikke om det er opptakksutstyret ditt som er slik eller om det er utstyret? Låter litt metalisk på en måte. Spesielt gitaren og bassen. Men grunnlyden er veldig fin!

Koster det å lage en slik preamp da?

Link to comment
Share on other sites

La merke til at det ble litt metallisk jeg og, men jeg syntes det kler sjangeren ganske godt. Alt er spilt inn via preampen og gjennom enten guitarrig eller amplitube. Grunnen til at bassen låter så skarpt som gjør er at den er kjørt gjennom en Plexi-emulasjon på ene siden. På andre siden er den DI. Føler allikevel det mangler noe i lydbildet. Tror litt av "skarpheten" i lyden kan være preampen, men jeg tror også EQ-stillingen under mastringen har litt å si. Er ikke bare-bare å få så mange gitarspor spilt i drop A til ikke å bli grøtete. Allikevel tok jeg kanskje litt vel hardt i.

Preampen kan enkelt bygges for under 100 kroner, men du trenger en strømforsyning ved siden av. I bunn og grunn er det kun en inverted OP-amp som kjører på +- 12 volt. Super clean, men jeg tror den legger til litt mye diskant.

Link to comment
Share on other sites

Det låt faktisk veldig tøft!

Hvordan er denne pre-ampen egentlig? Er det bare ren skjær kaos eller kan man få fine rene toner fra den og?

Kunne tenkt meg en sånn visst den bare koster rundt 100 kr :ninja:

Preampen er egentlig helt clean og totalt steril. Meningen er bare å bringe nivået fra gitaren opp til linje-nivå, slik at det funker med lydkortet mitt.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Smak og behag, kanskje, men jeg synes lyden var tynn og litt kjedelig. No offense, seff!

E: I og med at du emulerer vreng osv, kanskje det hadde vært ålreit å spilt inn litt clean komping istedet?

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.