Web Analytics
Jump to content

En liten test av ny preamp.


syndromet
 Share

Recommended Posts

Er det rør eller transistor?

Lyden er upåklagelig bra. Ville brukt mindre gain viss jeg var deg da. Og hele opptaket virker litt "kaldt". Vet ikke om det er opptakksutstyret ditt som er slik eller om det er utstyret? Låter litt metalisk på en måte. Spesielt gitaren og bassen. Men grunnlyden er veldig fin!

Koster det å lage en slik preamp da?

Link to comment
Share on other sites

La merke til at det ble litt metallisk jeg og, men jeg syntes det kler sjangeren ganske godt. Alt er spilt inn via preampen og gjennom enten guitarrig eller amplitube. Grunnen til at bassen låter så skarpt som gjør er at den er kjørt gjennom en Plexi-emulasjon på ene siden. På andre siden er den DI. Føler allikevel det mangler noe i lydbildet. Tror litt av "skarpheten" i lyden kan være preampen, men jeg tror også EQ-stillingen under mastringen har litt å si. Er ikke bare-bare å få så mange gitarspor spilt i drop A til ikke å bli grøtete. Allikevel tok jeg kanskje litt vel hardt i.

Preampen kan enkelt bygges for under 100 kroner, men du trenger en strømforsyning ved siden av. I bunn og grunn er det kun en inverted OP-amp som kjører på +- 12 volt. Super clean, men jeg tror den legger til litt mye diskant.

Link to comment
Share on other sites

Det låt faktisk veldig tøft!

Hvordan er denne pre-ampen egentlig? Er det bare ren skjær kaos eller kan man få fine rene toner fra den og?

Kunne tenkt meg en sånn visst den bare koster rundt 100 kr :ninja:

Preampen er egentlig helt clean og totalt steril. Meningen er bare å bringe nivået fra gitaren opp til linje-nivå, slik at det funker med lydkortet mitt.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Smak og behag, kanskje, men jeg synes lyden var tynn og litt kjedelig. No offense, seff!

E: I og med at du emulerer vreng osv, kanskje det hadde vært ålreit å spilt inn litt clean komping istedet?

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.