Web Analytics
Jump to content

Ta med instrumenter inn og ut av Norge


MrWalker

Recommended Posts

Noen som har erfaring med dette?

Hva er reglene for å ta med instrumenter inn og ut av f.eks. Norge og England?

Noen som har forsøkt dette? Hva skjer i tollen i avreiselandet og ankomstlandet? Må man dokumentere at man eier det instrumentet man har med?

Noen må vel ha gjort dette?

Link to comment
Share on other sites

Etter det jeg vet, bør du fylle ut et skjema som heter RD-0031B når du reiser ut av landet, så er saken grei. Kanskje. Vet ikke helt når du skal selge bassen.

Linken er forresten

http://toll.no/upload/Dokumenter/skjema_bl...er/RD-0031B.doc

Tror dette er det riktige, men du han jo ringe tollvesenet og høre om det er det samme når du ikke skal ha med bassen hjem igjen.

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden reiste jeg til Estland med gitar, sendte den som spesialbagasje, men gjorde ingen ting spesielt utenom det.

Fikk ingen problemer med det. Men å få pedalbrettet gjennom sikkerhetskontrollen på Gardemoen var litt verre ^_^

De så litt skeptiske ut når jeg slengte opp en aluminiumskoffert(type Clas Ohlson) surret inn i gaffa med masse metallbokser og ledninger inni. :lol:

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden reiste jeg til Estland med gitar, sendte den som spesialbagasje, men gjorde ingen ting spesielt utenom det.

Fikk ingen problemer med det. Men å få pedalbrettet gjennom sikkerhetskontrollen på Gardemoen var litt verre ^_^

De så litt skeptiske ut når jeg slengte opp en aluminiumskoffert(type Clas Ohlson) surret inn i gaffa med masse metallbokser og ledninger inni. :lol:

Utreise er ikke noe problem, men innreisen ! ! Kan risikere å måtte betale moms&toll på en gitar/bass man allerede har kjøpt og betalt en gang (hvis samme bassen inn i landet som ut).

Vil tro at tollvesenet forlanger et eller annet bevis (serienummer) på at det er samme bass inn som ut?

Jobbet en periode i Sverige, men da visste jeg ikke at jeg skulle utførelsedeklarere bassen, men det gikk bra ved innreise......Kunne blitt dyrt.

Link to comment
Share on other sites

Etter det jeg har forstått er det det skjemaet som Castor viser til ovenfor gjør noe med. Du kan få utstedt et sertifikat som viser at instrumentet er ditt og at du har tatt det med både ut og inn. Nå er jo i utgangspunktet meningen å ta det med bare ut, og ikke tilbake igjen... :-) Så det burde gå. Eneste problemet kan jo være hvis kjøper finner ut at han ikke vil ha bassen likevel, og jeg ender opp med å ta den med tilbake til landet OG må betale moms for den ved innreise. Det blir fort kjipt. :-)

Når det gjelder den andre bassen jeg evt. har med meg tilbake så spiller ikke det så stor rolle, for den er under 6000 kroners grensen. (Du kan ha med deg varer for inntil kr. 6000 tilbake fra utlandet.)

Sjekket opp grensene i England, og du kan ta med personlige eiendeler opp til en verdi av 4000 EURO! Så det skulle ikke være noe stort problem å gå på grønt der! :-)

Link to comment
Share on other sites

Mine erfaringer:

Har ofte tatt med bass i gig-bag som håndbagasje. Lengst vekk er vel til Japan og til USA.

Det har aldri vært noe toll tull på noen ende.

Det verste jeg har opplevd, er at personalet ved gate sa at bassen ikke fikk plass i bagasje rommet over setene, så den måtte sjekkes..... og satt på en stygg klisterlapp rett på min fine lær gig-bag. Kom inn i flyet og la bassen i bagasje rommet over setet, hvor jeg visste den fikk plass (siden jeg hadde flydd med samme fly typen før). Men den dumme klister-lappen var vanskelig å få av, den satt litt merke på bagen min.

Link to comment
Share on other sites

Det er garantert smart å ordne dette på forhånd.

Men jeg er nok for lat. Kjenner mange musikere som reiser verden rundt med sine instrumenter, og ingen av dem bryr seg med å ha papirene i orden. Vil tro det er lettere å snakke seg ut av det med et tydelig brukt instrument enn et splitter nytt...

Link to comment
Share on other sites

Planen er å ta med seg et instrument ut av landet og et annet inn igjen :)

Skal foreta en byttehandel i London om en måneds tid. :)

Men tror ikke jeg trenger å bry meg med det skjemaet, for den bassen jeg har med tilbake er uansett under den 6000 kr grensen som gjelder ved tilbakereise. Dessuten er det brukt, og kommer tilbake i samme kasse som jeg reiser ut med, så regner med det går greit. :)

Link to comment
Share on other sites

Det er one-in-a-millon sjanse for at du skal bli stoppet.

Har selv fraktet instrumenter frem og tilbake i over 10 europeiske land og har aldri blitt stoppet.

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke at en gitar som håndbagasje er noe stort problem, hvis du ikke havner i klørne

på en ekstremt firkanta og stridslysten toller.

Det går jo stadig bandbusser fulle av utstyr fram og tilbake over grensene, og da tror jeg det

er viktig å ha papirene i orden ved utreise. Da er ofte snakk om utstyr for store verdier.

Har sjøl gjort det. Gikk fort og enkelt å fylle det ut på vei ut av Norge.

Tollen virket lite interessert, og sjekket ingenting av utstyret. Og hvis vi hadde blitt stoppet

på vei inn til Norge igjen hadde vi alt på det tørre.

(NB: husk å deklarere evt. innkjøp i utlandet på vei ut av landet)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.