Web Analytics
Jump to content

Bytte fra pevey forsterker til mixepult med høytalere???


copyfender
 Share

Recommended Posts

Jeg vil bytte fra min lille pevey forsterker til mixepult og bygge mine egene høytalere, men jeg har ikke anelse på hvor mye dette vil koste meg. Jeg har hørt at jeg trenger en mixepult+forsterker???+høytalere, jeg har sett på sånne små mixe pulter til ca.1500kr men hva gjør den forsterkeren til 1900kr, er det der jeg kobler til høytalerene???

( TAKKER MEGET FOR FOLK SOM HJELPER) :D

Link to comment
Share on other sites

Tror nok han mener det ja.

Med PA (som er det du tenker på å bruke) går signalet fra gitaren til mixepult, videre til en forsterker som igjen sender signalet ut til høyttalerne. Altså gitar - mixer - forsterker - høyttaler.

Det finnes mixere med innebygd forsterker, og det finnes aktive høyttalere (høyttalere med forsterker).

Og du skal ha noe slikt som fungerer som en gitarforsterker? I så fall ville jeg gått for en Line 6 POD og Tech 21 Power Engine. Eventuelt med en liten mikser foran og POD i halvsløyfe.

Det hele koker ned til: Hvorfor vil du ha en PA?

Link to comment
Share on other sites

Hæææh?

Også har du plutselig bare 1 gitar nå da?

ehe.... :oops: jeg var litt sånn branselig og skrev at jeg hadde 15 gitarer men det skal jeg ikke mer lover......

Men jeg skal ikke ha forsterker fordi det er mye mye dyrere og dårligere.....har dere noe anbefalinger på mixer + forsterker ????

Link to comment
Share on other sites

Skjønner ikke hva du mener jeg. En mikser er ikke akkurat tilpasset til å spille (el)gitar på, for å si det sånn. Hvis du nå har en dårlig gitarforsterker så går du bare fra noe dårlig til noe "dårligere".

Hvis det er slik at du vi ha lyd inn på pc'en så bør du skaffe deg en mikser i TILLEGG til en forsterker. Evnt skaffe deg et lydkort med mikrofonpreamper i, ELLER sist...skaffe deg en GuitarPort eller lignende

Link to comment
Share on other sites

PA er vel ikke noe bra og spille gitar med (da må du fortsatt ha forsterker til gitar).

Gjerne kjøp PA-anlegg og bruk til mikrofon, men har du mye penger kjøper du en ordentlig forsterker og kabinett... Men det vil bli en rimelig dyr affære, hvis du er ute etter noe bra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.