Web Analytics
Jump to content

Hvor lenge kan en el-gitar stå uten strenger?


Innos
 Share

Recommended Posts

Har hørt noe om at man ikke bør la gitaren stå uten strenger, fordi truss-roden som "holder igjen" spenningen fra strengene, kan få halsen til å vri seg.

Stemmer det, og hvor lenge kan gitaren stå slik uten at den tar skade av det?

Skulle til å installere nye pickuper i dag, men det viste seg at loddebolten ikke fungerte slik den skulle, så gitaren står nå foreløpig uten strenger.

Link to comment
Share on other sites

Har hørt noe om at man ikke bør la gitaren stå uten strenger, fordi truss-roden som "holder igjen" spenningen fra strengene, kan få halsen til å vri seg.

Stemmer det, og hvor lenge kan gitaren stå slik uten at den tar skade av det?

Skulle til å installere nye pickuper i dag, men det viste seg at loddebolten ikke fungerte slik den skulle, så gitaren står nå foreløpig uten strenger.

Det er ikke noe pes å la den stå

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en bariton-gitar i Desember i fjor. Tok av halsen fordi jeg skulle fjerne båndene. Fordi jeg ikke akkurat er rask i vendinga, ble det prosjektet ferdig for et par uker siden. Det vil si at halsen lå i en låve i 9-10 måneder uten strenger. Ikke noe problem.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes ikke noe fasitsvar på dette. Noen halser vil aldri ta skade av slikt, andre vil vri seg selv om gitaren er strenget. Jeg vil vel påstå at en hals med en normalt stram trussrod ikke tar noen skade på laaaang tid. Det du derimot fort merker er at det tar lang tid før halsen "stabiliserer" seg igjen når du strenger opp gitaren etter selv en kort periode uten strenger på gitaren. Du kan med andre ord risikere å bruke lang tid på en nøyaktig trussrod justering med mindre du lar gitaren stå strenget litt igjen før du begynner.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt gitarer stående uten strenger i årevis, og har ikke hatt problemer med det, men det betyr ikke at alle gitarer oppfører seg slik.

Etter det jeg har lest, kan det faktisk være en fordel å slakke strengene på kassegitarer som ikke skal brukes på en stund, fordi det forsinker misformingen av lokket på gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for hjelpen da!

Nok en "myth busted", utrolig hva folk finner på i gitar-verden. =p

Vel, det er ikke nødvendigvis en myte da.. Det er fornuftig å slakke ned trusrod hvis du skal la en gitar stå uten strenger i en lengre tidsperiode.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Tviler på at det er så farlig å shippe en elektrisk gitar med stramme strenger. Det skal ufattelig mye belastning til, før strengene gjør at noe blir ødelagt på gitaren... Strengene ryker først, for å si det sånn. Mulig det er annerledes på akustiske gitarer, og at lokket kan få seg en smell hvis det er for høyt spenn i strengene. Antageligvis en myte, med mindre noen har bevis for at det fatkisk er skadelig.

Vanligvis kommer skader under shipping av dårlig pakking, og at gitaren slenger rundt inni kassa/pappesken.

Link to comment
Share on other sites

Har selv hatt fenderen min uten strenger i et halvt år. Ingenting galt med den.

sendte den inn på tre45 for overhaling en mnd. før jeg solgte den.

Onkelen min sin customshop strat ble shippet fra statene, og den hadde faktisk skjev hals. Hva det kom av, vet jeg ikke. Men de på tre45 klarte ikke å fikse det, så de satte oss i kontakt med fender, og ny gitar kom i løpet av tre uker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.