Web Analytics
Jump to content

klasse A amper


McFun
 Share

Recommended Posts

Har noen spørsmål ang. klasse A amper. Hvis jeg ikke har missforstått helt så vrenger vel disse ampene ganske tidleg :unsure: ..eller? Finnes det eventuelt effektbokser eller noe lignende til å "forsterke" clean lyden på ampen.. Hmmm skjønner dere... Høh!! :huh:

Link to comment
Share on other sites

Har noen spørsmål ang. klasse A amper. Hvis jeg ikke har missforstått helt så vrenger vel disse ampene ganske tidleg :unsure: ..eller? Finnes det eventuelt effektbokser eller noe lignende til å "forsterke" clean lyden på ampen.. Hmmm skjønner dere... Høh!! :huh:

Artiklene folk lenker til er nok greie, men et direkte svar er nok på sin plass.

Nei. de vrenger ikke noe tidligere enn andre amper. Skillet mellom klasse A og klasse AB får som oftest ikketekniske personer til å rabulere vilt om forskjeller i lyden.

Sannheten er som vanlig mer kompleks. Klasse A-forsterkere kjennetegnes av et par ting:

De er ineffektive, og blir veldig varme. Når vi snakker rør, så snakker vi enten lav effekt, eller en haug med spillvarme (og mange dyre rør).

Forskjellen i lyd skyldes som oftest noe helt annet enn forsterkerklassen, nemlig at man ofte velger å bygge klasse-A forsterkere som single-ended - og det betyr en del for lyden. Klasse AB-forsterkere er aldri singleended... det funker svært dårlig.

Den korte og enkle historien er - se VEKK fra dette når du skal kjøpe amp. Lytt til de, og bestem av LYDEN hvem du liker best, ikke en bokstav på fronten.

Link to comment
Share on other sites

hucker, du er helt klart GUD når det gjelder amp-tek, i mine øyne...

Men det som forundrer meg er: Jeg ser deg aldri skrive noe i noen andre tråder på forumet, men likevel er du kjapt på pletten så snart noe teknisk amp-shit dukker opp. Bare FØLER du at "nå skjer det noe her. Nå må jeg innpå forumet og øse av min kunnskapskilde"? Skjer'a? :P

Link to comment
Share on other sites

Angrer på at jeg ikke tok elektro på etter ungdomsskolen. Gahhh.

Men er ikke Epiphone Valve JR(??) og BlackHeart ampene klasse A?

Skal man absolutt ha klasse A, så kan det jo være en ting å kjøpe litt mer watt så den ikke vrenger seg for tidlig og eventuelt pushe den med en boostpedal for å .. pushe/vrenge den?

Bere en teori. :P

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Fant litt nyttig info:

Class "A"

Advantages:

- The tube is ready to amplify the signal at all times.

- The signal is instantaneously amplified because the tube does not have to "wake up: from a less than full operational state.

- A 30 watt Class "A" amp will sound louder than a 30 watt Class "AB" amp.

- Because current is maximum at all times, the amp will have a smooth compression.

- There is not a lot of headroom because of the lower plate voltages used in Class "A" amps.

- Instantaneous amplification and smooth compression make for an amp that is responsive to the touch: the amp feels good and playing it is a satisfying experience.

- Combined with EL84's in push-pull operation, the amp will emphasize high order harmonics and the amp will "sing".

Disadvantages:

- Maximum current at all times means that the tubes are being strained even without playing.

- Shorter tube life.

- Lower power rating than a Class "AB" amp with the same tube configuration.

- Power transformer needs to be upgraded in order to handle the high current demands.

Class "AB"

Advantages:

- Longer tube life because the tubes are "idling" with lower Plate Current.

- Higher power ratings with the same tube configuration.

- More headroom.

- Tighter bass response.

- Less continuous demand on the power transformer.

Disadvantages:

- Not as "responsive" as a Class "A" amp.

Link to comment
Share on other sites

Men det som forundrer meg er: Jeg ser deg aldri skrive noe i noen andre tråder på forumet, men likevel er du kjapt på pletten så snart noe teknisk amp-shit dukker opp. Bare FØLER du at "nå skjer det noe her. Nå må jeg innpå forumet og øse av min kunnskapskilde"? Skjer'a? :P

Svarer på det jeg har noe interesse for vet du - la meg si det slik, jeg er bedre på elektronikk enn å spille. Ellers så har jeg ikke tid, eller interesse, av å blande meg i diskusjoner om hvilken finger det er best lyd av på D-strengen når man er bakfull og det er tomatjoice i kjøleskapet.

Og så er jeg en bitch til å korrigere folk når de misforstår ting (og forventer at folk gjør det samme tilbake ;)).

Og ja, punktlista over var uklar og direkte feil på flere punkter :P

K.

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.