Web Analytics
Jump to content

pickups


tomsti
 Share

Recommended Posts

hei. nå er jeg igang med å oppgradere gitaren. jeg skal ha nye mikker på den. jeg spiller metal, mye metal, men litt andre greier og. det første som slo meg var kombinasjonen EMG 60/81, men har fått et tips om Seymour Duncan sparker like bra fra seg som EMG, pluss at SD også leverer bra clean, så tenkte på kombi jazz/distortion. noen som har et råtips å gi? :P

Link to comment
Share on other sites

Distortion er tøff den, men ville gått for den i neck også i så fall. Har ikke vært borti at noen har kombinert den med Jazz eller '59 uten å bli misfornøyd :P Du får jo kjøpt sett med to Distortion også, billigere enn å kjøpe to separat ;)

Ellers syns jeg EMG er konge da, og 60'n i neck er utrolig bra til det meste, clean inkludert! Har hatt dette i en gitar før, og har planer om å kjøre denne kombinasjonen i Edwards LPen når jeg kjøper en Gibson LP Custom :)

Noe du også bør sjekke ut er Bill Lawrence, brukt av bl.a. Dimebag, Nuno Bettencourt og Aerosmith. L-500 er pickupen som Duncan Dimebucker er basert på/blåkopi av! Kjører L-500XL (i bridge) og L-500R (neck) i Straten min, og det låter som ei kule. Låter meget bra i singlecoil-modus (med coilsplitting) også. For ikke å snakke om prisen, jeg kjøpte begge for under en tusing ;)

Link to comment
Share on other sites

Siden du vurderer EMG som er aktive pickuper, så bør du kanskje vurdere Seymour Duncan sine nye aktive også, som heter "Blackouts". De skal vistnok låte mindre sterilt enn EMG, som legger tilrette for bedre cleans. Mange kjente shreddere har allerede skiftet til Blackouts, selv om pickupene kom i fjor (såvidt jeg husker). Bl.a. Alexi Laiho og det ene fitte-trynet i Slipknot har vel skifta...

Link to comment
Share on other sites

takk for tips :) jeg har faktisk ikke prøvd Seymour Duncan, jeg bare veit sånn ca hvor i landskapet de ligger ;) bill lawrence har jeg aldri hørt om faktisk!

oppsummering EMG: låter sterilt og halvkje clean(?)

oppsummering SD: ??

jeg trenger faktisk litt hjelp her, så alle svar tas i mot med store klemmer :)

Link to comment
Share on other sites

oppsummering EMG: låter sterilt og halvkje clean(?)

oppsummering SD: ??

Eh, før vi sammenligner noe som helst, bør du vel nevne litt om hvilke MODELLER av disse to merkene du ser for deg? "SD" og "EMG" gir oss i overkant av 100 mulige sammenligninger, som dekker alle mulige typer lyd.

Når det gjelder EMG så nevner du jo 60/81, men hva mener du med "SD"? Seymour Duncan har jo en god del modeller. Aktive? Passive? SH-4? Distortion? Live Wire?

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Er jo noen her som påstår at EMG er best for mørk type tre ala mahogany.

Mens Blackouts låter bedre i lysere tre.

Men sjekk ut Seymour Dimebucker. Liker du den, bestiller du en Bill Lawrence til bridge.

Syns den låter veldig tight og crispy. Testet den i en Dean gitar for litt siden.

Hvilken gitar har du, forresten? tror GummiTZ selger to Seymour Duncan pickups i "Kjøp og salg" forumet.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha en Jazz? Jeg har en Jazz(bridge) liggende som jeg ikke har tenkt å bruke på en stund. Selv om denne er en bridge-versjon, finnes det haugevis av folk som har hatt stor suksess med å putte den i neck-posisjon. :) Metal? No problem. ;)

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Siden du vurderer EMG som er aktive pickuper, så bør du kanskje vurdere Seymour Duncan sine nye aktive også, som heter "Blackouts". De skal vistnok låte mindre sterilt enn EMG, som legger tilrette for bedre cleans. Mange kjente shreddere har allerede skiftet til Blackouts, selv om pickupene kom i fjor (såvidt jeg husker). Bl.a. Alexi Laiho og det ene fitte-trynet i Slipknot har vel skifta...

Alexi har skifta til EMG-HZ H4 nå han. Passive EMGer? Merkelig type.

Uansett, jeg har en Ibanez RG som er i lindetre, og den har SD Blackouts, og jeg syns de låter ganske bra. Ikke veldig bra clean, men helt ok. De låter fett med vreng ihvertfall, og det er det jeg bruker den gitaren til. Anbefales, men det kommer an på hva slags tre det er i gitaren din da.

Link to comment
Share on other sites

Tjah, EMG og treverk kommer veldig an på, som med alle andre pickuper... 85 i bridge gjør seg knallbra i litt brightere gitarer siden den er endel fyldigere enn, skjønner egentlig ikke at noen orker å ha 85 i neck uansett jeg. 60 i neck og 81/85 i bridge alt ettersom hvor bright gitaren er, kan ikke slå feil :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Hæ..? Hvor har du fått det fra? At han bytta til EMG-HZ?

Mer rævva pickuper får du ikke..

Fra esp sin side:

ALEXI LAIHO ESP

* Neck-Thru Body

* 25.5” Scale

* Alder Body

* Maple Neck

* Ebony Fingerboard

* Locking Nut

* 42mm Neck Width

* Thin U Neck Shape

* 24 XJ Frets

* Black Nickel Hardware

* Gotoh Tuners

* Floyd Rose Bridge

* EMG-HZ H4 p.u.

* Finish: BLK w/ Yellow Pinstripe;

WHT w/ Black Pinstripe

Så det..

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.