Web Analytics
Jump to content

The Euphor


The Euphor
 Share

Recommended Posts

Da var tiden kommet til en matbit foran maskina...

Meg og musikk

Jeg er det som kan kalles mann snart. Født i 1979, begynte på musikkskole som 10-åring. Kun gitar som har vært greia hele veien. Valgte musikk som valgfag på ungdomsskole, musikklinja på videregående, musikk på folkehøyskole. Utdannet som allmennlærer med all ekstra musikk jeg kunne ta på høyskolen. Er vel generelt opptatt og glad i musikk, og kanskje spesielt anvendelig musikkteori. Er ikke den som kan mange merkelige ting, mer den som har lest litt her og litt der. Oppvokst og inngrodd i 80-tallet lyttemessig. Liker meg godt der. Spiller for det meste ikke 80-tallsmusikk. Etter å ha pugget skalaer i mente, opp og ned i mange posisjoner er jeg nå fri for skalaer. Det vil si, om jeg improviserer noe så aner jeg ikke hvilken skala jeg har brukt. Tror selv jeg har oppbygd meg en liten oversikt over akkorder og intervall over gitarhalsen, noe jeg bruker til å spille det jeg hører i mitt hodet. Uten at det er ment som skikkelig sleipt og ovenpå sagt. Spiller lite i seriøse band. Foretrekker band som spiller for å spille, ikke spiller for å tjene noen kroner. :)

Musikk og matematikk

Jeg er trønder. Har bodd sørøst i Norge i en tid, er nå på vei hjem igjen. Har en aldri så liten forkjærlighet for Ibanezgitarer, selv om de i dag knapt utgjør halve samlingen. Liker hjemmegjorte ting. Kabinett og kommende ampoppsett er laget i Norge. Jeg lager kun musikken selv. Har mer eller mindre frivillig vært med på to plateutgivelser. Den ene på vokal, den andre vokal og gitar. Ingen av dem noe dere kjenner til, får man tro. :D Har spilt i flere teater og revyoppsetninger. Og det er faktisk noe av det morsomste jeg har gjort. :) Mye øving, og venting... Og mange sketsjer er ikke morsomme den femte gangen. Men noen er, og da blir det morsomt igjen. :) Kan absolutt anbefale slik spilling! Jeg tok på meg rollen som musikksjef, men var demokratisk nok til å la trommisen telle opp. Prøvde et par ganger som "musikalsk leder" men da må du ha en trommis som er skjerpa, og det vet vi alle ikke finnes...

Forbilder og STRYPER!?

Har vært så heldig å få møte de jeg har hatt interesse av å møte. Steve Vai var stor helt, møtte han to ganger. Er ikke så ivrig med hans musikk lenger nå. Mattias IA Eklundh har jeg truffet noen ganger på konsert og på hans Freak Guitar Camp. Som jeg også kan anbefale om du har lyst på en annerledes sommer! Ron Thal, flott menneske og musiker. Helt utrolig flink til å lære bort, samt selvfølgelig å spille. Tok litt kaka da han begynte på en Manowar låt, og spilte gjennom hele albumet (i kortversjon), han sang også... Menneskelig jukebox. Noe som også Paul Gilbert er. Fikk spille med han i Trondheim. Og om kun få dager er det dags for en liten privatleksjon før hans konsert i Danmark. :) Noen gleder seg. Steve Morse har jeg også fått vekslet noen få ord med. Og sett han spille med både band og som soloartist. Steve Morse Band er en utrolig heftig opplevelse! Ellers kan jeg ikke si jeg er noen stor konsertinnvadør. Freak Kitchen er vel det bandet jeg har sett oftest, og fortsatt det eneste bandet jeg har reist utenlands for å se. Anbefales også.

Stryper har jeg ikke møtt.

Link to comment
Share on other sites

He he! Takker for gode ord!

Jo, jeg har sett noen dildoshow. Overtoner har jeg også hørt. Men mest av alt vil jeg nesten anbefale Christian Alsing om du liker bra gitarspill med ekstremt bra produksjon. Han har nok navnet sitt i mange svenske metallbandcover. Ikke uten grunn, han er en begavet ung mann på området. :) Veldig hyggelig fyr han også. :) Han likte faktisk Stryper og Eddie Meduza...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Mens jeg venter på å få tid/inspirasjon til å skrive noen velvalgte ord om meg selv - kan jeg jo bruke mitt første innlegg på dette forumet til å si hei! Vi har vel utvekslet noen ord på jemsite tidligere - greit å kunne hilse på norsk også :)

Mvh

Rocktrond (trondulseth på jemsite)

Link to comment
Share on other sites

Hei! Ja, navnet låter kjent. :) Jeg har så og si forsvunnet fra Jemsite. Ble den samme leksa om og om igjen. Og de aller fleste der sitter i en liten boble, totalt utilnærmelig om nyvinninger og utvikling. :) Men et lærerikt sted, absolutt! Noen raringer her inne også, men de er til å leve med alle sammen. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.