Web Analytics
Jump to content

Diverse spørsmål fra en som ikke har fnugg av peiling på opptak


Torh

Recommended Posts

Så fant jeg ut at jeg ville legge litt i et lite, greit og billig system for opptak av gitar og vokal.

Jeg har sett meg ut M-Audio Fast Track USB, Shure SM57 LCE, i bruk med Adobe Audition.

Leste et sted at det ikke hadde noe å si for latencyen at interfacet var koblet til USB1, stemmer dette? Har USB2.0, men den er notorisk ustabil, så vil ikke satse på den...

Har også et par aktive studiomonitorer, men det blir kanskje overflødig? Jeg kommer til å ha alt i et rom, så ampen vil vel da bli monitoren min?

Men hvordan vil dette bli i forhold til det å spille med metronom/trommespor/backing tracks? Jeg vil bruke standard pc-høyttalere til dette (samt å lytte til det som er spilt inn -- er ikke kresen på ekstremt riktig lydgjengivelse). Vil ikke metronom/trommer/backing tracks snike seg frem til mikrofonen plassert foran ampen?

Er som sagt ikke kresen, vil ha kostnadene så lave som mulig. Vil finne ut om dette er interessant nok å syssle med....

Takker for alle tips.

edit: glemte å nevne at flere kanaler ikke er viktig for meg. Spiller inn en og en om gangen...

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Halla

Hvis du bare skal spille inn el-gitar fra et mic'et kabinett høres det du lister opp ut som en veldig bra deal. Det bør holde lenge hvis du skal ha noe å leke med hjemme.

Når det gjelder monitorene dine så er de gull verdt når du skal mikse, men du trenger de ikke til selve innspillingen. Under innspilling med backingtrack ville jeg heller ha brukt øreklokker. Så vidt jeg klarer å huske så har FastTrack'en direkte monitorering, noe som betyr at det ikke er noe forsinkelse på det du hører i øreklokkene.

Når det gjelder USB1 vs USB2 så trenger du foreløpig ikke tenke på det. Jeg har ennå til gode å se et lydkort fra en seriøs levrandør som kjører USB2. Med bare 1-2 audiospor inn ad gangen så holder USB1 i massevis og forårsaker ikke noen nevneverdig latency. Og som du sier så er USB 2 ganske ustabilt fremdeles (det er en pull-protokoll og ikke push som FW).

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Hm, har nesten litt lyst til å bli kvitt monitorene mine for å finansiere. Har noe Sennheiser hodetelefoner til bruk for musikklytting, de burde vel funke til både innspilling og miksing? (jeg er ikke superkresen vett ;))

Men et siste spørsmål, hvis jeg forsto rett så koblet man hodetelefonene til selve Fast Tracken. Får man da backing tracket OG monitorering fra ampen i ørene, eller har jeg misforstått..?

Edited by Torh
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.