Web Analytics
Jump to content

knugen

Medlem
 • Posts

  154
 • Joined

 • Last visited

About knugen

knugen's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

0

Reputation

 1. Silverchair brukte PRS på de første platene sine. Nå er ikke de akkurat metal, men noen av låtene på spesielt frogstomp har ganske heavy og massiv gitarlyd og de låter veldig right likevel.
 2. Jeg vet ikke hva en fornuftig pris er på disse, men jeg har en explorer fra 96 og den hadde en listepris på 14000 ny da jeg kjøpte den. Skamfet gitar.
 3. Jeg tror jeg ville lagt lead-gitaren litt lenger frem i lydbildet. Slik den er nå høres den litt ullen og dempa ut.
 4. Metallica burde du bruke den amp-modellen som tilsvarer Mesa Boogie-forsterkerne. Husker ikke hva den heter i farta. Skru litt rundt på vreng og tonekontroller. Bruk lite reverb.
 5. Som regel er det lydkortet som er den største kilden til latency og ikke disken. Disken blir først en flaskehals når man, som det poengteres over her, skal skyfle store mengder lyddata til og fra disk raskt. I min mac har jeg en 5400 disk, med den har jeg spilt inn 6 lydspor samtidig på uten at det har vært noe problem. Har heller ikke hatt problem med avspilling av opptil 12 spor.
 6. For så vidt en god oppskrift det her. Da bandet mitt spilte inn de forrige demoene våre spilte vi inn trommer og gitar i første runde. (Bassisten kunn ikke komme på tidspunktet). Etterpå ble alt av gitar spilt inn på nytt. Bass ble lagt på og vokal og soloer til slutt. Vi syns det funka ganske bra.
 7. I denne sammenhengen må man ikke glemme Slo Burn. Et av bandene som John Garcia har spilt i opp gjennom årene. De ga ut en plate med fire låter, Amuzing the Amazing. Plata står for meg som en av de feteste i samlinga mi på tross av sine noe korte spilletid... Anbefales på det sterkeste... Finnes på spotify, bare søk på: spotify:artist:7gVqaPZ2w74Hm86VMrgq9h
 8. Ville lagt på til 2 GB RAM. Prosessoren burde holde helt greit tror jeg, med mindre du skal kjøre mye effekter og modelleringer på. Skjermkortet har ingenting å si. Disken er det viktig at er rask nok. Dvs at den burde være 7200 rpm. For å unngå at det er disken som er flaskehalsen din.
 9. Hva som kreves av PC'en kommer litt an på hva du skal gjøre. Du må ha en port som er bra nok for lydkortet. Dette vil si enten USB 2.0 eller FireWire, avhengig av hva slags kort du skal ha. Hvis du har tenkt å kjøre mye effekter og softwareinstrumenter i innspillingsprogrammet trenger du en ganske fet prosessor. Skal du ha mange spor så kreves det en del disk. Hvis du kjøper en PC litt over det aller billigste så burde det holde noenlunde greit, men er du i tvil så går det an å poste spec'en på maskinen du vurderer her på forumet og høre om den er bra nok. Personlig kjører jeg alt på en bærbar mac. En 2 år gammel sak som såden og den banker biffen som bare det.
 10. Det som er viktig er rpm-hastigheten på disken + hvor stor cache den har. Dersom du skal drive med mange spor samtidig, så burde du ha 7200 RPM og 8 MB Cache. Dersom det er en USB-disk så er det viktig at både disken og maskinen støtter USB 2.0. Firewire er et litt mer safe valg, men koster litt mer...
 11. Hvordan ser kjeden din ut? Jeg erfarer ofte støy på opptakene hvis jeg står for nærme PC'en med gitaren når jeg spiller inn. Går jeg 1-1.5 meter unna så forsvinner støyen. Er det dette du tenker på?
 12. Jeg ville anbefalt deg å bygge litt sten på sten her. Du trenger sannsynligvis ikke å kjøpe deg alt på en gang. Jeg ville startet med et lydkort som ikke er så altfor dyrt. Hvis det du skal spille inn i utgangspunktet kommer til å begrense seg til gitar, bass og el.trommer + kanskje noe vokal så trenger du ikke et lydkort med mange innganger. gitar og bass klarer seg fint med en, mens trommene kan kjøres på en, men blir dog ofte best med to pga mulightene for panering av trommene. neste spørsmål er om du har tenkt å spille inn gitaren direkte eller om du har tenkt til å bruke en mikrofon til å ta opp forsterkerlyd. hvis du har planer om å ta opp direkte så tror jeg at jeg ville startet med en Line6 Toneport. Veldig greit entry-lydkort hvis du kommer fra gitarperspektivet.
 13. Det er ikke så skrekkelig mange gode sangmikrofoner du får for 500 spenn. Er planen din at du skal bruke denne som en live-mikrofon også eller er det kun for bruk i studio du er ute etter dette? Behringer har en masse billig stæsj som du får for den prisen og lavere, både innenfor kondensatorbaserte og dynmiske mikrofoner. Det betyr likevel ikke at jeg ville anbefalt en av de, som et startsted for å ha noe å leke med kan det godt være at det funker til ditt bruk dog... Selv har jeg en Samson S11 dynamisk mikrofon som jeg bruker live og en Studio Projects B1 som jeg bruker til innspilling av vokal hjemme. Begge ligger noe rundt 1000-lappen tror jeg.
 14. Se på Faded-serien. Den får du en Gibson SG til fem og et halvt laken. Les Paulen er litt dyrere, men skal være innenfor prisklassen din den også. Har selv en Gibson SG Faded og syns det er den beste gitaren jeg noengang har spilt på. Har hatt den i 2 år. Kjøpte den for å ha noe mer håndterlig enn Gibson Explorer'n min med fast stol.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.