Web Analytics
Jump to content

Kjøpe 6 strengers banjo


Takstein
 Share

Recommended Posts

Hallo

Jeg lurer på å kjøpe en 6 strengers gitar banjo, men spørsmålet er; hvor får jeg kjøpt det i Norge?

Så har jeg et spørsmål til generelt om banjo; hva gjør man med en banjo i live sammenheng? Mikker man den opp med en spesiell mic på banjoen eller?

Takk for hjelpen

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hvis du skall spille bluegrass - IKKE kjøp 6-strengs banjo, da må du ha en femstrengs - den med ekstra 5 streng omtrent modt på halsen. Det er dette som gir den karakteristiske banjostilen.

Skal du bruke banjoen i "gladjazz" osv, kjøper du en 4 strengs - tenorbanjo eller plectrumbanjo.

I det hele tatt - 6 strengs banjo er for folk som ikke gidder lære noe nytt.

hilsen Harald

Link to comment
Share on other sites

Hallo

Jeg lurer på å kjøpe en 6 strengers gitar banjo, men spørsmålet er; hvor får jeg kjøpt det i Norge?

Så har jeg et spørsmål til generelt om banjo; hva gjør man med en banjo i live sammenheng? Mikker man den opp med en spesiell mic på banjoen eller?

Takk for hjelpen

heisann,

jeg har litt før sommer kjøpt meg en 5-strengs banjo, kjøpte den på Musikk Magazinet men på Hagstrøm musikk, i Bergen, såg jeg at de hadde 6-strengs banjo til salgs, men husker ikke merket... så du finner det sikkert på en musikk butikk i nærheten av der du bor....?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg andbefaler å ikke kjøpe på nett som en her inne sa. Det er best å få prøvd den først. Banjo er et instrument som det kan skje mye med i løpe av en tur over havet eller hva du vil kjøpe. Jeg kjøpe min i Sverige. En 5 strengers, og er veldig fornøyd. Hvis du vil spille sånn som Bruce Springstin og gutta gjør på hans siste album, så spiller de med 5 strengers Banjo. Det kan hende jeg tar feil, men jeg tror at 5 strengers banjo går raskest fordi du får også med tommelen, så du slår på den lyseste strengen, i mellom taktene når du spiller bassen.

Det med mic så tror jeg det bare er å sette en mic forran banjoen. Jeg har gjort noen opptak med min på pc'en og får veldig fin lyd selvom jeg har en veldig dorlig mikrofon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.