Web Analytics
Jump to content

Dell laptop


Recommended Posts

Håper det ikke gjør noe for trådstarter at jeg legger inn et spørsmål i denne tråden.

Til høsten skal jeg starte på videregående, blir mest sannsynlig musikklinje. I den forbindelse har jeg tenkt å kjøpe bærbar pc både for skolearbeidets skyld, og for å ha et portabelt studio som jeg kan ta med meg til øvingsrommet jeg driver og lager.

Lydkort kommer jeg til å kjøpe separat, jeg regner med at firewire er det beste? Hvilke lydkort duger? Skal ha såpass at jeg kan ta opp trommer (6-8 mikrofoner), og hadde vært fint om jeg kunne ta opp ca 10-12 spor samtidig (bør jeg kjøpe en mikser?).

Sist jeg sjekket var det ganske dyrt for bærbar pc hvis man skulle ha noenlunde bra spesifikasjoner, men er det noen som vet om noen som duger bra? Har ikke lyst til å kjøpe så dårlig pc at jeg nærmest må bytte den ut senere.

Her kommer det verste, etter at jeg har kjøpt trommer og skal spare til cymbaler har jeg lite med penger. Jeg skal prøve å skrape sammen rundt 10-15000, men jeg håper at jeg kan få noe bra for dette. Brukt er absolutt et alternativ siden datautstyr blir mye, mye billigere da.

Kan noen hjelpe meg?

Link to comment
Share on other sites

Skal sjekke det med firewire innganger, takk for tipset.

Mer enn 2mb ram, hallo!! 4mb ram koster 10.000-15.000- så det blir det nok ikke.

Hehe. Du skal ha 2 GB ram, ikke 2 MB. Bare en liten forskjell med en faktor på 1000... <_<

Link to comment
Share on other sites

Skal du ta opp 10-12 spor samtidig, slik at du kan redigere de hver for seg etterpå, ender du på at lydkortet du trenger blir dyrere enn PC'en. 8-spors (XLR) lydkort koster fra 6000,- og oppover.

Har prøvd litt opptak med laptop i bandet mitt i det siste, og er ikke akkurat noe drømmeverktøy å jobbe med. Det er en middels kraftig laptop, og den klarer knapt å spille av 3-4 spor samtidig som den tar opp 3.En laptop har nesten ALLTID en flaskehals (som oftest prosessor, minne eller harddisk), og finnes det komponenter i den som skaper konflikt med lydkortet, er det ikke lett/ikke mulig å skifte det ut. Dessuten har du ikke like stor frihet til å spesialisere komponentene til ditt behov.

Tenker du seriøst musikkarbeid, er det stasjonær PC eller Mac du skal ha.

Hvis du greier deg med å ta opp 4-6 spor samtidig, gå for et semiprofft lydkort (ala Presonus Firebox), og en kraftig bærbar (hvis du absolutt trenger det).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 4 år gammel Toshiba Laptop, 1.4 GHz, 512 mb ram og 4800 rpm harddisk. Denne klarer fint å ta opp 8 spor samtidig. Mye kommer an på lydkortet. Husk at de drev med pc-basert opptak for ganske mange år siden.

Alle pc-ene du får kjøpt på Elkjøp i dag takler glatt å ta opp 8 spor. Legg heller ressursene i et bra lydkort. Hvis du har mulighet så vil jeg anbefale PCMCIA lydkort i stedet for USB/Firewire, mye mer stabilt.

Link to comment
Share on other sites

Problemene kommer jo når du begynner å legge på VST'er osv, og jobbe med både opptak og avspilling av 8 spor. Når man er såpass "proff" at man trenger å ta opp 8 spor samtidig, har man ofte behov for litt albuerom i tillegg, etter min erfaring. Men jeg er enig i perottol, legg penger i lydkortet, det er der lydkvaliteten og mulighetene ligger.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar enda en gang. (Har nesten kuppet tråden her, men regner med at trådstarter har fått svar på det han ville?)

Har dere noen gode lydkort å anbefale da? Kan hende jeg går ned til 6 spors lydkort - for prisens skyld - men jeg har ikke veldig god peiling på lydkort. Er det mulig å få et pci basert lydkort (bra) til bærbar pc? Man har vel ikke den beste plassen bak der for å si det sånn.

Forresten, VST'er trenger jeg ikke i utgangspunktet, kan hende det forandrer seg etter hvert, men jeg har ikke bruk for det nå.

Link to comment
Share on other sites

Det spørs litt på hva du trenger... De fleste lydkort i 2-4000kr-klassen har 2 XLR-innganger, i tillegg til line-in's og digitale innganger. Lydkort fra 6000 og oppover har gjerne 8 XLR-inputs eller mer.

Jeg har selv lurt litt på dette kortet: http://www.presonus.com/firebox.html Dette har 2 line-in og 2 XLR-in, og S/PDIF-innganger (kan kobles til andre lydkort så vidt jeg har skjønt.. Du kan jo også vurdere dette kortet: http://www.presonus.com/firepod.html Dette er 8-XLR-utgaven. Disse 2 fås for henholdsvis 3000 og 6000kr.

Ellers er jo M-Audio Firewire 1814 også et greit alternativ, med 2XLR og 8Line-in. http://procom.no/infoShop/isProductDisplay...p/details/23532

Edited by Jakob
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.