Gå til innhold

Smallclone

Medlem
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Smallclone vant dagen sist Mars 20

Smallclone hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

18 Good

Om Smallclone

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

1 341 profilvisninger
 1. Fant til slutt ut at jeg måtte lære meg dette skikkelig, og begynte å google hvordan 5-way switchen egentlig virker. Det er sikkert "barneskirenn" for de som har peiling, men jeg fant en veldig informativ video som anbefales til alle som ikke viste hvordan den virket: Fant også wiring diagram for min gitar her: https://support.fender.com/hc/en-us/articles/115000820386-Stratocaster-Service-Diagrams Etter videre googling fant jeg endelig et wiring diagram for strat med 3 singlecoil, gilmour mod(7-way), egen tonekontroll for bridge og felles for neck og middle picup. Det var i en vido fra samme kanal på youtube. Meget bra kanal for diverse modifikasjoner av gitarelektronikk! Så etter en halvtime med loddebolt var jeg relativt spent på om gitaren virket som jeg ønsket... Det gjorde den i aller høyeste grad, endelig kan jeg rulle av litt diskant på bridge picupen Da jeg først var i gang, folierte jeg med alutape og installerte "kraft tone base plate" på bridge pickupen. Men mer om det senere.
 2. Hei, Har nylig kjøpt en Stratocster delux med "gilmour" mod på. Synes bridge picupen er litt for skarp og ønsker å koble den til tone kontrollen sammen med neck picupen. Sjekket et par instruksjoner på nett og loddet i vei. Men det virker som "gilmour" modden gjør at jeg ikke kan gjøre det på vanlig måte, for da koblet jeg sammen neck og bridge i paralell.. Noen som kan forklare hva jeg skal gjøre på å få tone kontroll på bridgpickupen? Se vedlagt wiring diagram.
 3. Har også sett litt på denne. Skjønner ikke hvorfor denne ikke kommer med (trådløs footswitch)...
 4. Kjøpte en Les Paul Custom fra USA i 2007 da dollaren lå rett under 5kr. Betalte ca 2000dollar for den, og spiste havregrøt i et halvt år(fattig student). Hadde ikke spesielt mye peiling, men likte utseende, da den ikke hadde flammet topp(!) Ved en tilfeldighet bodde selger 15 minutter unna en kamerat som studerte I USA, så gitaren ble sjekket nøye før kjøp, og fraktet hjem av han. Gitaren er altså en Gibson Les Paul Custom 1988 modell laget 22 januar 1988. Har kun hatt en eier før meg, som passet fin på den. Alt er originalt, uten om en meget godt utfør re-fret med jumbo bånd. Dette ble kun gjort fordi første eier foretrakk jumbo bånd, noe jeg også gjør Advarsel, pickup nerding: Gitaren har perfekt balanse, evigvarende sustain og en helt rå tone. Da det er en 1988 modell skal den ha Bill lawrence "the original" pickups, ikke akkurat de beste picupene gibson har laget. Min gitar derimot har bare fått skryt for tonen og har blitt brukt til innspilling på flere plater(ikke av meg). Da jeg for kort tid siden for første gang skrudde ut pickupene, oppdaget jeg at det ikke var "the original" som stod i, for de er lett gjenkjennelig med svart circut board. Det var heller ikke tegn til at pickupene var skiftet, mao de var originale. Jeg hadde lest at opp til 1987 ble det brukt "Tim Shaw-micker", men at disse hadde datostempling på baksiden, det hadde ikke mine. Tim Shaw pickupene var gibsons første skikkelige forsøk på å etterligne orginale PAF-humbuckere, og er ganske ettertraktede på bruktmarkedet. Etter ytterligere "nerding" fant jeg et intervju med Tim Shaw selv, hvor han fortalte at de siste partiene med Shaw micker ikke hadde datostempling, og at Gibson brukte opp restpartiet i les paul customs helt på starten av 1988.. Dette i tillegg til å måle motstanden i micene gjøre meg rimelig sikker på at jeg faktisk har Tim Shaw pickups i Les Paulen. Jeg vet også med sikkerhet at tidlig i februar ble Les paul Customene levert med "the original", så min gitar er nok blant de aller siste som ble levert med Tim Shaw. Nok mas her kommer bildene:
 5. Haha, har heldigvis hatt bedre erfaring med "rocke-kjendiser" fra Jæren 😎
 6. Helt enig, det er noen elementer på den gitaren som ikke stemmer. F.eks at det står "standard" på thrustrod-coveret, og at det er trapezoid inlays i halsen. Men jeg leste et intervju en gang hvor han snakket om denne gitaren. Hvis jeg ikke husker feil hadde forsøkt å kjøpe flere ganger, da han mente det var den beste gitaren han hadde prøvd.. Lurer på om det var en som drev med innspilling som eide den. Finner selvfølgelig ikke det intervjuet lenger.
 7. Er det noen som vet hvilken modell han bruker? Finner ingen Es-modell med singel bound head stock, standard inlays på hals, bound f-holes.. Se bildet vedlagt
 8. Sjekk ut Nils lofgren! Spesielt Ketih dont go
 9. http://www.hagstrom.no/index.php?option=co...0&Itemid=44 Her har de 58 plaintop til 25k
 10. Igjen takk for svar, tror 500k er det beste for meg. Ser at jeg glemte å skrive at jeg vil ha push pull, og derfor må kjøpe nye podmetre. De eksisterende bryterene er lett å komme borti når du spiller hardt, tenker derfor å fjerne dem.
 11. OK, nå har jeg funnet oppsett fra SD: Ser dette rett ut? Ser det er forskjell på podmetrene også, orginalt har jeg 250k mens SD viser 500k, hva er forskjell og hvordan vil det merkes? Kan jeg bruke orginal tone kontroll, eller bør jeg kjøpe ny, isåfall hvilken? Takker for alle svar så langt, skal ta bilder av prosessen og spille inn lydklipp når den er ferdig!
 12. Takk for svar, skal lete litt hos SD. Diagramet er hvordan gitaren ser ut i dag, altså standard jagstang setup. La det til for at dere kunne se om jeg kunne bruke noen av bryterene, eventuelt forklare hvordan jeg skulle lodde.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.