Web Analytics
Jump to content

Pedalbrett


Recommended Posts

For å få litt struktur på gearinnkjøpene fremover har jeg bestemt meg for å tegne opp et pedalbrett omtrent slik jeg vil ha det og så kjøpe inn delene i brettet hver gang jeg har penger nok til en ny boks.

Planen er å ha en volumpedal og en wah først, før signalet går inn i en loopbox med fem looper og tunerutgang.

Her har jeg tuner i tunerutgangen, en treble booster i første loop, chorus/delay i andre loop, phaser i tredje loop, kompressor i fjerde og foreløpig ingenting i den femte.

Dette går deretter inn i ampen min.

Men jeg har noen spørsmål.

Er dette en ideell måte å sette opp pedalene sine på? Er det noen kombinasjoner som er vanlige å ha i samme loop som jeg ikke har satt opp, f.eks?

Dessuten, bør wah være i eller utenfor en loop?

Kom gjerne med andre anbefalinger til pedalene som skal stå på brettet, og også gjerne tips om hva jeg kan fylle den siste loopen med.

Oppsett:

pedalbrettskalert.JPG

Link to comment
Share on other sites

Volume etter delay? :blink::blink:

Ser kult ut dette. Men jeg ville skjekka ut Line6 sine delaypedaler før du bestemmer deg. Keeley og Fulltone har noen gode compressorer, og Aya har en som visstnok her helt fantastisk. Bare ikke kjøpe en Dyna Comp, jeg er ikke noe glad i min (greit nok siden jeg fikk den gratis)

Fulltone er på vei til å lansere en pedalversjon av Tri-Stereo Chorus boksen som er en veldig populær greie, går for minst 1000 dollar på eBay. Jeg ville venta på den om du skal bruke en del på chorus. Ender på rundt 2000 kroner.

Jeg ville som nevnt heller plassert volumpedalen først i rekka, eventuellt etter wah'en, har egentlig lite å si.

Link to comment
Share on other sites

Siden du lurte på om det er en lur rekkefølge på effektene, så anbefaler jeg deg å skjekke opp Keeley sitt oppsett. Det går slik:

Wah: Auto-Wah, Wah, Phaser

Filter: Envelope og andre filtereffekter

Compressor: Denne sier seg selv.

Drive: Fuzz, Distortion, Overdrive

EQ: Equalizer, boost

Pitch: Pitch Shifter, Octave, Vibrato

Modulation: Chorus, Flanger

Level: Volumpedal, Tremolo

Echo: Delay, Rerverb

Bruker samme rekkefølge selv. Robert Keeley har en god og utdypende forklaring på denne rekkefølgen på sin hjemmeside. Når en leser igjennom denne fatter en fort hvorfor han plaserer Phaseren sammen med Wah-pedalen og Tremoloen med Volumpedalen. En annen ting han nevner er å sette vrengpedalene i stigende rekkefølge etter hvor kraftige de er, slik at en begynner med de milde overdrive-ene først og avslutter med kraftig metaldistortion til slutt.

Som nevnt tidligere, så ville jeg og puttet volumpedalen før delayen, da vil du slippe at hele signalet blir klippet brått av i det du vugger pedalen opp og stenger volumet. Setter du den før delayen, så vil delayen "død" ut naturlig uten å brått bli klippet av.

Holder på med litt samme opplegg som deg, der jeg handler pedaler etter det lommeboken tillater, men jeg setter dem ikke i loop da. Her bygges det pedalbrett.

Link to comment
Share on other sites

Har en T-Rex replica og anbefaler den på det varmeste :D

Den er tro som bare det til originalsignalet - så lenge man ikke har "Brownknappen" inne.

Ellers så skal visst DLS EchoTap være veldig bra :)

Link to comment
Share on other sites

En annen ting han nevner er å sette vrengpedalene i stigende rekkefølge etter hvor kraftige de er, slik at en begynner med de milde overdrive-ene først og avslutter med kraftig metaldistortion til slutt.

Drive: Fuzz, Distortion, Overdrive

Jeg regner med at du switchet om på distortion og overdrive med en feil? For distortion er kraftigere enn overdrive... ;) Fuzz er vel kraftigere det og, ville jeg tro?

Edited by lars_loffen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.