Web Analytics
Jump to content

Preamp gjennom topp?


knut
 Share

Recommended Posts

Jeg får snart en Marshall JMP i posten, og i den anledning lurte jeg på om det gikk an å kjøre Mesa Studio Preampen min gjennom den, altså bruke Marshallen som poweramp. Og går det og an å bruke begge, med en A/B-switch, eller noe?

Link to comment
Share on other sites

A/B boks og en slags kombiner etterpå vil nok funke.

Ja, eller noe sånt Ground Control midibrett-opplegg, men da trenger man vel en sånn switcher. Vet ikke hva som er greiest, jeg. Midibrett taper hvertfall på mojo.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er den eneste funksjonen du skal switche på er et midibrett way overkill. Men om du har planer om å bruke det til å styre andre ting, f.eks. kanalvalg på preampen din eller patcher i effektbokser kan du jo kjøpe en.

Skal du midistyre det hele kan du kjøpe en ABCadabra. Er Soundsculpture som lager den.

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Blir ikke noe midi-styring på meg nei. Er forøvrig unødvendig å koble sammen Mesaen i Marshallen når jeg ikke kan bruke begge fullt ut. Så da er jo en A/B-switch det eneste jeg trenger. Fett nok.

Link to comment
Share on other sites

Jeg får snart en Marshall JMP i posten, og i den anledning lurte jeg på om det gikk an å kjøre Mesa Studio Preampen min gjennom den, altså bruke Marshallen som poweramp. Og går det og an å bruke begge, med en A/B-switch, eller noe?

JMP'en har vel ikke noen fx loop så da lar det seg ikke gjøre sånn uten videre. Det er en forutsetning for å kunne bruke den som power amp. En A/B switch vil ikke hjelpe stort.

På amper med fx loop er pre amp og power amp delt og da kan man se på det som to pre amper og en power amp. Det man vanlighvis gjøre er å splitte til begge pre ampene og så sjalte ut av pre ampene hvem som er koblet til power ampen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.