Web Analytics
Jump to content

Preamp gjennom topp?


knut

Recommended Posts

Jeg får snart en Marshall JMP i posten, og i den anledning lurte jeg på om det gikk an å kjøre Mesa Studio Preampen min gjennom den, altså bruke Marshallen som poweramp. Og går det og an å bruke begge, med en A/B-switch, eller noe?

Link to comment
Share on other sites

A/B boks og en slags kombiner etterpå vil nok funke.

Ja, eller noe sånt Ground Control midibrett-opplegg, men da trenger man vel en sånn switcher. Vet ikke hva som er greiest, jeg. Midibrett taper hvertfall på mojo.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er den eneste funksjonen du skal switche på er et midibrett way overkill. Men om du har planer om å bruke det til å styre andre ting, f.eks. kanalvalg på preampen din eller patcher i effektbokser kan du jo kjøpe en.

Skal du midistyre det hele kan du kjøpe en ABCadabra. Er Soundsculpture som lager den.

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Blir ikke noe midi-styring på meg nei. Er forøvrig unødvendig å koble sammen Mesaen i Marshallen når jeg ikke kan bruke begge fullt ut. Så da er jo en A/B-switch det eneste jeg trenger. Fett nok.

Link to comment
Share on other sites

Jeg får snart en Marshall JMP i posten, og i den anledning lurte jeg på om det gikk an å kjøre Mesa Studio Preampen min gjennom den, altså bruke Marshallen som poweramp. Og går det og an å bruke begge, med en A/B-switch, eller noe?

JMP'en har vel ikke noen fx loop så da lar det seg ikke gjøre sånn uten videre. Det er en forutsetning for å kunne bruke den som power amp. En A/B switch vil ikke hjelpe stort.

På amper med fx loop er pre amp og power amp delt og da kan man se på det som to pre amper og en power amp. Det man vanlighvis gjøre er å splitte til begge pre ampene og så sjalte ut av pre ampene hvem som er koblet til power ampen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.