Web Analytics
Jump to content

Delay når jeg tar opp på PCn.


Ddffgg

Recommended Posts

Når jeg tar opptak av gitarspillet mitt over en annen lydfil så blir det et ubehagelig delay når jeg skal høre på det etterpå. Alt det jeg har spilt er i utakt, og jeg er GANSKE så sikker på at jeg holder takta mens jeg spiller :P Det er kun snakk om små tidsrom, men det høres forferdelig ut. Har et onboard lydkort som jeg ikke kan sjekke navnet på nå(sitter på en annen PC). Noen som vet hvordan man kan finne ut hvor mye delayet er på, så jeg kan forskyve opptaket mitt antall millisekunder så det blir litt mere i takt?

Link to comment
Share on other sites

Det har med latencyinstillingene dine å gjøre. Prøv å skru ned latency i programmet du bruker.

Mye latency = dårlig, lite latency = bra. Hvis det ikke hjelper å justere innstillingene i programmet, vil jeg råde deg til å gjøre til enten å kjøpe et bedre lydkort (i en musikksjappe) eller å brukte effektbrett/rack/boks/whatever som eksternt lydkort. Jeg bruker Line6 Pod Xt live som eksternt lydkort (kobler via USB) og det funker helt prima

Link to comment
Share on other sites

Jepp det er som de andre sier et problem med latency - ell erpå norsk forsinkelse. Problemet er at maskinen ikke klarer å ta opp fort nok, og dermed blit opptaket forsinket i forhold til det du lytter til når du tar opp. Rådene du har fått er riktige; Se om programmet kan justeres til å bruke mere CPU eller sette ned kvaliteten osv. for å få latency ned, og om det ikke hjelper trenger du hardware som takler dette - gode lydkort har så å si neglisjérbar forsinkelse. Vet ikke helt om det å forskyve er noen god idé, regner med at forsinkelsen kan være litt variabel over tid.

Link to comment
Share on other sites

spz vet ikke hva han prater om her, CPU-hastighet har ingenting med saken og gjøre (de gjorde jo fete opptak på Pentium 100 for over 10 år siden). Hvilket program du benytter har litt å si, samt hvilket lydkort og driver.

De fleste opptaksprogrammer har latecny-kompensasjon, og disse programmene setter denne automatisk hvis du benytter asio-driver. Hvis programmet støtter asio-drivere så bør du installere asio4all (asio4all.com) og benytte denne driveren.

Link to comment
Share on other sites

spz vet ikke hva han prater om her, CPU-hastighet har ingenting med saken og gjøre (de gjorde jo fete opptak på Pentium 100 for over 10 år siden). Hvilket program du benytter har litt å si, samt hvilket lydkort og driver.

De fleste opptaksprogrammer har latecny-kompensasjon, og disse programmene setter denne automatisk hvis du benytter asio-driver. Hvis programmet støtter asio-drivere så bør du installere asio4all (asio4all.com) og benytte denne driveren.

Cpu'en har noe å si. Om du ikke har en cpu som ikke klarer å takkle informasjonen like fort som andre deler i maskina leverer/mottar så får du en problem. Og for 10 år siden så brukte de vel ikke så veldig mye pc'er i innspilling, og dessuten så hadde de software og operativsystemer som ikke krevde så kraftige pc'er vi har nå.

Link to comment
Share on other sites

spz vet ikke hva han prater om her, CPU-hastighet har ingenting med saken og gjøre

Om du har et skikkelig rævva lydkort er det spesiellt viktig at cpu'en klarer ta seg av all data "i tide" da lydkortet selv ikke har hardware til å gjøre jobben. De aller fleste som har latency problemer har et dårlig (og ofte integrert) lydkort. Opptak ble, som eXX0n sier, gjort analogt i "gamle" dager da man ikke hadde cpu eller lydkort til å håndtere lyd i f.eks 24bit i det digitale domenet uten at det skulle koste en formue. Black album f.eks ble spillt inn analogt. Kranglefant! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke kranglefant, men du kan ikke si ting som ikke du har hold for, og som ikke er sant. Asio lyddrivere ble utviklet for å ta hånd om latency på en bra måte, og driveren ga beskjed til vertsprogrammet om hvor mye som skulle kompenseres. Det er jo det som er hele poenget med en driver; å få hrdware og software til å prate sammen. Å ta hånd om data "i tide"... Det er jo det buffere i programmene gjør, tar hånd om data som ikke har rukket å bli prosessert.

Og for 10 år siden tok de glatt opp musikk. Jeg har et lydkort som ble utviklet for Win95 og NT, med støtte for 48kHz og 24 bit. Problemet på den tiden var at det ikke fantes gode plugins, og at alle effekter måtte komme via outboard utstyr.

(Lydkortet tenkte jeg å selge. Billig. Det har støtte for 8 inn/ut. Finnes kun drivere til Win95 og NT).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.