Web Analytics
Jump to content

kjøpe gitar


H.M.Kongen™

Recommended Posts

Heisann,jeg er en av de som aldri har vært no særlig musikalsk men har hatt lyst til og lære og spille gitar en stund og nå tror jeg at jeg vil kjøpe en kassegitar og lære meg noen grep og låter..noen som har ett billig tips til en helt uvitende stakkar?den bør ikke koste no særlig og det spiller ingen rolle om den er brukt..

Link to comment
Share on other sites

Heisann,jeg er en av de som aldri har vært no særlig musikalsk men har hatt lyst til og lære og spille gitar en stund og nå tror jeg at jeg vil kjøpe en kassegitar og lære meg noen grep og låter..noen som har ett billig tips til en helt uvitende stakkar?den bør ikke koste no særlig og det spiller ingen rolle om den er brukt..

Spørs jo om du skal ha en elektrisk gitar eller en akustisk.

Får jo en nylonstrenger som er helt ok for nybegynnerbruk på nærmeste musikksjappe til noen hundrelapper.

Link to comment
Share on other sites

Og på den nærmeste musikksjappa er sikkert folk mer en villige til å hjelpe deg til å finne en gitar som passer nettopp deg. Bare pass på at det er du som bestemmer, og du skal ikke la noen prakke på deg en gitar du ikke helt har sansen for.

Det kan dog være litt skummelt å tre inn i en slik bule første gang, siden det er mange som henger der bare for å vise frem hvor gode de er :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg selger min nylonstrengs Morgan nå tror jeg. skal ikke ha mer enn 1000 for den.. kostet 1700 ny for meg og jeg kjøpte den i september. har bytta ut strengene med noen skikkelig smude strenger.. om du er interessert kan du sende meg en mail til towler90@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett noen gitarer fra Morgan for rundt tusenlappen, ikke tørr jeg anbefale de, fordi jeg ikke har testet de, men vil tro du får en brukbar nytgitar for en god tusenlapp.

Likevel, hvis du har en venn eller bekjent som kan litt om gitarer vil jeg anbefale deg å kjøpe brukt og høre med han om han ikke kan være med deg å se på noen. I allefall, hvis du skal kjøpe brukt, så ta turen innom gitarbutikken først og se hva det går i.

Selv om gitarene kanskje er billige, så vil jeg mene å si at det ikke har så mye å si hvis du bare er på nybegynner nivået. Det som har mest å si er valget mellom klassisk (Nylonstrenger) og stålstrenger.

Den største forskjellen mellom dyre og billige gitarer er det kosmetiske og kvalitetsfølelsen, samt lyden (Er knapt merkbart for oss vanlige dødlige). Jeg kunne fint klart meg med en gitar til tusen kroner den dagen jeg begynte.

Lykke til som gitarist :)

Link to comment
Share on other sites

Fikk akkurat et nyhetsbrev fra sound1.no der de reklamerer for en nybegynnerpakke:

link

Her får du med bag, plekter, tuner, reim og instruksjons-dvd.

Men dette er en stålstrengsgitar, og de er gjerne litt tyngre å starte med enn nylonstrenger.

Edited by Oscillo
Link to comment
Share on other sites

takk for svar folkens..valget faller nok på en nylonstreng tenker jeg..jeg tenkte jeg skulle ned og se i den lokale musikksjappa imorra og se hva han har og høre hva han anbefaler..ikke umulig jeg kommer kommer tilbake til deg ang din morgan jamest..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.