Web Analytics
Jump to content

Nybegynner


Hege Torp

Recommended Posts

Hei!

Jeg har veldig lyst til å begynne å spille gitar.... må bare kjøpe en gitar først.

Er det noen som har tips til hva som er viktig å passe på ved kjøp av ny gitar?

Har aldri spilt gitar før så jeg har ikke peiling i det hele tatt.

Håper noen kan hjelpe meg litt på vei :)

Hilsen Hege :D

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal kjøpe gitar ville jeg tatt en tur innom en musikkbutikk nær deg og snakket litt der. Nå spørs det om du skal kjøpe el. gitar eller akkustisk. I mange butikker har de sånn el. gitar pakke med alt du trenger (inkludert forsterker, reim, plekter og selfølgelig gitar :D)

Det er ikke så vikitg med en dyr og bra gitar siden du er nybegynner. Det som er vikitg er at du liker og spille på den. At den ikke er ubehagelig. Det samme gjelder selfølgelig hvis du skal kjøpe en akkustisk gitar å. Også kan det være lurt og kjøpe med en gitarbok no slik som "Lillebjørns gitarbok", "Gitar for nybegynnere".. ja noe i den duren.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken gitar du skal kjøpe avhenger stort sett av dine ønsker og ambisjoner, og hvor mye penger du føler for å legge i det. Som Anders nevnte, musikkbutikker kan hjelpe deg langt på vei. Men, jeg ville dog ikke hatt elektrisk gitar som eneste åpne mulighet, om du bare skal slå noen akkorder og synge litt er kanskje en rimelig klassisk gitar tingen, eventuelt en stålstrenger? Ikke kast ideen med elgitar heller, om det er det du trenger for å spille det du vil spille er det det du må kjøpe. Definer hva du vil litt nærmere, så er det lettere å komme opp med noen litt mer konkrete anbefalinger. Om du kjenner noen som kan hjelpe deg litt på vei enten med innkjøp eller med spilling hjelper det mye - om du ikke gjør det er det fullt mulig å lære seg selv (evt begynne på kurs/ta privattimer da, men det krever jo innsatsvilje, noe jeg ikke helt har funnet ennå, så ja, jeg er sånn omtrentlig selvlært).

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker hovedsakelig på klassisk gitar. Hovedtanken er at jeg skal kunne bruke gitar i undervisningssammenheng på barneskole. Alltid greit å ha mulighet til å akkompagnere litt ved siden av.

Har dessuten meldt meg på et nybegynnerkurs, så nå er det ingen vei tilbake:)

Lønner det seg å starte med nylonstrenger? Får man mindre vondt i fingertuppene da?

Link to comment
Share on other sites

NYlon er det ultimate, stål er for countrymusikere og livemusikere, styart med nylon, det er mye diggere, grunnen til at mange velger stål, trt jeg, er at det lyder litt mer krispt, noe som høres finere ut i rockesammenheng, men uansett, kjøp nylon du :D

Hva slags gitar du skal kjøpe avhengir seriøsiteten, jeg foretrekker Alhambra-gitarer fremfor mye, men det koster deretter, men her har du jo en gitar for livet, vel, iallefall de neste 20 åra...

Link to comment
Share on other sites

Du får veldig mye mindre vondt i fingertuppene, men det går over med tid uansett, så det er vel ikke grunn nok alene til å velge klassisk gitar. Til ditt bruk er nok det beste valget en klassisk, hadde jeg vært deg ville jeg ikke kjøpt de aller billigste modellene, om du går ørlite granne opp i pris hjelper det veldig.

Personlig har jeg ikke noe særlig til overs for gripebrettene på Morgan sine modeller, altfor ujevnt for min smak. Alhambra har jeg ikke prøvd, men de har i alle fall et bredt utvalg.

Link to comment
Share on other sites

Morgan og Alhambra er to vidt forskjellige ting :) Morgan er billig billig gitarer og Alhambra er mer "håndbygget i spania" gitarer.

Alhambra er håndbygde i Spania ja, og de er helt apesielle gitarer, de lyder dritfint. Gitarlæreren min har en flamenkogitar som Alhambra har bygget spesiellt for han, og den er bare helt perfekt. Problemet er vel kanskje prisen, men du får jo knallgitarer til 3-5 tusen kroner, hvis du er villig til å gi det

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.